E-ticaret danışmanları, sizin sitenizi kârlı ve rekâbetçi bir alan hâline dönüştürecektir. Böylece daha üretken bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz.

Neden E-Ticaret Danışmanlık Hizmetleri Almalısınız?

Neden e-ticaret danışmanlık hizmetleri almalısınız?

Türkiye’nin e-ticarete yönelik çalışmaları 1997 yılında gerçekleşmiştir. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu bu yönde adımlar atmış ve e-ticaret ağının kurulması ve e-ticaretin yayınlaştırılmasına yönelik, çalışma grupları oluşturulmuştur. İlerleyen yıllarda, bu çalışmalar genişletilmiş ve daha ileri seviyeye taşınmıştır. Öyle ki yurtdışına yönelik e-ticaret çalışmaları dâhi gerçekleştirilmiştir. 2009 yılından sonra ise ülkemizde e-ticaret oldukça hızlı bir büyüme göstermiştir. 

Hızla büyüyen bu alışveriş modeli, girişimciler içinse bir altın madeni değeri taşımaktaydı. Mağaza açmıyoruz ve kira derdi yok gibi düşünceler, bu alana eğilimi de ciddi faktörde etkilemiştir. Ancak bu düşünce çok yanıltıcı bir düşünceydi. Dünya devi şirketlerin bile bu hataya düştüğü olmuştur. Yanlış kar marjı ile başlamak, stoğu yönetememek veya yanlış yönetmek, nakit akışını iyi yönetememek ya da buna dair bir fikirlerinin olmaması ve ego gibi faktörler, eticaret sektöründe iflasa sürükleyen nedenler olarak öne çıkmaktadır. Özellikle, günümüzde hemen hemen her girişimcinin bir e-ticaret fikriyle ortaya çıktığı düşünülürse, bu pazarda tutunmak için oldukça büyük bir çaba harcamak gerekiyor. Akıllıca seçimler gerçekleştirmek ve bu seçimleri doğru bir şekilde uygulamak büyük bir önem arz ediyor. 

E-ticaretin zamandan kazandıran ve iş verimliliğini arttıran ve aynı zamanda tasarruf etmek için ideal olan yanı, e-ticareti değerli kılıyor. Bu cazip alışveriş modeli, eticaret danışmanlık hizmetlerini de zorunlu kılıyor. Belirtilen riskler ve yanlış adımlar göz önünde bulundurulduğunda, e-ticaret danışmanları, sizin sitenizi kârlı ve rekâbetçi bir alan hâline dönüştürecektir. Böylece daha üretken bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz. Neden e-ticaret danışmanlık hizmetleri almanız  gerektiği maddeler halinde belirtilmek gerekirse:

  • Başarılı bir web sitesine sahip olmak veya var olan sitenin revize edilmesi
  • Site içi trafiğinizi, etkileşiminizi ve dönüşüm oranınızı arttırmak
  • E-ticarette büyüme kaydetme ve işinizde rahat bir ilerleme sağlamak
  • Müşteri memnuniyetini maksimize etmek ve tepkileri daha hızlı bir şekilde geliştirmek
  • Ticarete yönelik işlemlerinizi daha sistematik ve otomatik bir hâle getirmek
  • Maliyetlerinizi düşürmek, tasarruf etmek ve iş verimliliğinizi arttırmak
  • Kârlı sonuçlar elde etmek ve bu kârlılığı arttırmak
  • Sipariş süreçlerinizi daha akıcı ve kontrollü bir seviyeye getirmek, özetle optimize etmek

Diğer Başlıklar

SEM (Arama Motoru Pazarlaması) Nedir?

SEM ile istediğiniz hedeflere ve kitlelere daha rahat ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz ve satışlarınızı veya marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?

SEO, web sitenizin trafiğini arttırmak, arama motorlarında daha fazla görünmek ve arama motorlarının güvenini kazanmak için yapılmış çalışmalardır.

Remarketing Nedir? Yeniden Pazarlama

Sitenizin satışlarını arttırmak ve dönüşüm oranlarını arttırmak için yeniden pazarlama (remarketing) yönteminden faydalanabilirsiniz.