ANASAYFA DIŞ PAZARLAR ÖDÜLLER BASIN BİLGİ TOPLUMU HİZMETLERİ İLETİŞİM SİTE HARİTASI TR EN
BİLİM İLAÇ ÜRÜN PORTFÖYÜ AR-GE KURUMSAL SORUMLULUK ÜRETİM TESİSLERİ KARİYER
BİLİM'DEN HABERLER
BASIN BİLGİ KİTİ
2011 / Bilim'den Haberler
Şizofreni Hastalarına Uygulanan Stigmaya Karşı “GERÇEKLER MASKELENMESİN” Dediler! / 09.12.2011
Şizofreni Dernekleri Federasyonu tarafından, Bilim İlaç desteği ile “Gerçekler Maskelenmesin” projesi kapsamında düzenlenen öykü yarışmasının üçüncüsü sonuçlandı.

Şizofreni Dernekleri Federasyonu tarafından, Bilim İlaç desteği ile “Gerçekler Maskelenmesin” projesi kapsamında düzenlenen öykü yarışmasının üçüncüsü sonuçlandı. Kazananların açıklandığı basın toplantısında Dünya Psikiyatri Birliği (WPA) Genel Sekreteri olan ilk Türk Levent Küey ve Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ve Psikoterapi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Michaela Amering de görüşlerini paylaştı.

Türkiye’de her yüz kişiden birinde görülme olasılığı olan şizofreni hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Ateşin Düştüğü Yerden; Sesler, Yüzler, Öyküler“ yarışmasının üçüncüsü sonuçlandı. Dereceye giren öykü sahiplerinin katılımıyla gerçekleşen ödül töreni, bugün Pera Palas Oteli’nde gerçekleşti.

Sadece şizofreni hastalarının katılabildiği bu yarışmada bu yıl birinciliği, daha önce de birçok öykü ile yarışmaya katkıda bulunan Yasemin Şenyurt alırken, ikinciliği Okay Uludokumacı ve üçüncülüğü yarışmamıza ilk kez katılan Hasan Emre Keskin aldı. Bu yıl açılan Sürdürülebilir Başarı Bölümü’nde ise daha önceki iki yarışmanın birincileri Süveyda Ölüdeniz ve Hüseyin Avni Cinozoğlu ödül kazandı. Birinci olan ve halen Felsefe doktorasını tamamlamakta olan Yasemin Şenyurt başarı   hikayesiyle ilgili olarak tüm arkadaşları adına, “bu ufak görünen adımlarımızı küçümsemeyin,  abartmayın da… Sadece güvenin” dedi. 3. Olan Hasan Emre Keskin ise, öyküsünde yer alan “Hepimiz Birbirimizin Sanrılarıyız” cümlesi ile başta Mario Levi olmak üzere tüm izleyicileri etkiledi. Yarışmacıların konuşmaları sırasında salonda duygusal anlar yaşandı. Jüri başkanı yazar Mario Levi, toplantı sonunda ”bu yazar adaylarımızın hepsini Ernest Hemingway’e tercih ederim“ sözleri ile öykülerin edebiyat dünyasına katkısını ortaya koymuş oldu.


Projeye destek vermek üzere toplantıya katılan WPA Genel Sekreteri Doç. Dr. Levent Küey ve Prof. Dr. Michaela Amering, dünya üzerinde 500 milyonu aşkın insanın psikolojik rahatsızlık yaşadığını ve ancak 20 milyonunun bir yardım aldığını belirtti. Yani her yıl 7 kişiden 1’i, yaşamı boyunca da her 4 kişiden 1’i en az 1 kez ruhsal rahatsızlıkla karşılaşıyor.

Özellikle yeti yitimine yol açan hastalıklardan birinin şizofreni olduğunu belirten Amering, bu hastalıkta günlük yaşam kalitesinin üst düzeyde sürdürülebilmesi için ilaç tedavisinin gerektiği şekilde yapılmasının yanı sıra, rehabilitasyon ve paylaşım içinde olmaları gerektiğini de söyledi. Bu paylaşımın da en başarılı yolunun sanatsal yaratıcılık olduğunu sözlerine ekledi.

Bu anlamda bu projeyi çok başarılı bulduklarını ve desteklemek amacıyla burada bulunduklarını sözlerine ekleyen Michaela Amering, “Sanatın herhangi yoluyla kurulacak bir ilişkide, damgalamanın yok olacağına inanıyorum “ dedi.

Dereceye giren tüm öyküler, Doğan Kitap tarafından “Aklımın İplerini Saldım” adıyla kitaplaştırıldı. Şizofreni hastalarının gizli dünyalarına ışık tutan kitapta birbirinden çarpıcı 13 öykü bulunuyor.

Bu yıl ilk kez değerlendirilen sürdürülebilir başarı öyküleri bölümünde ise; geçtiğimiz yılların birincilerinden Hüseyin Avni Cinozoğlu ve Süveyda Ölüdeniz’in öyküleri yer alıyor.

Daha önceki yıllarda katılan öyküler, “Hayat Bana Yüreğini Açıyor” ve “Hepimiz Deliyiz” adlarıyla yine Doğan Kitap tarafından kitaplaştırılmıştı.

Öyküleri değerlendiren jüride sanatçı Tuncel Kurtiz’in yanı sıra, jüri başkanı yazar Mario Levi, Doğan Kitap Genel Koordinatörü Deniz Yüce Başarır, Tiyatro Kedi Genel Koordinatörü İpek Altıner, Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç Dr. Haldun Soygür ve Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş da bulunuyor.

Proje, şizofreni hastalığına dikkat çekmenin yanı sıra, fırsat verildiğinde şizofreni hastalarının neler yapabileceğini gösterme amacı da taşıyor. Şizofreni hastalarının dışlanması ile mücadele eden Şizofreni Dernekleri Federasyonu ve Bilim İlaç tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen proje, 2008 yılından bu yana devam ediyor.


Galeri


“İnsan”a Gönül Veren Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Gönülden Ödüller Kazandı / 05.12.2011
“Çözümün bir parçası olmak” için yola çıkan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri “Gönülden Ödülleri” topladı…

Özel Sektör Gönüllüler Derneği’nin (ÖSGD) bu yıl beşincisini düzenlediği ‘Gönülden Ödüller 2011’de Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, “Kariyerimin Kontrolü Bende” Projesi ile “En Yaratıcı Gönüllülük Projesi” kategorisinde ve Kadir GÖKBAKAN’ın gerçekleştirdiği gönüllülük çalışmalarıyla da “En Başarılı Gönüllü” kategorisinde ödüllere layık görüldü.

Özel sektördeki gönüllük çalışmalarını destekleyerek yaygınlaşmasını sağlamak ve toplumda fark yaratan iyi örnekleri ödüllendirmek adına Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) tarafından 2007 yılından bu yana verilen “Gönülden Ödüller” Tekfen Tower’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nin iki kategoride aday olduğu törende Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri “Kariyerimin Kontrolü Bende” Projesi ile “En Yaratıcı Gönüllülük Projesi” kategorisinde, İstanbul Bölge Müdürü Kadir GÖKBAKAN ise “En Başarılı Gönüllü” kategorisinde ödül kazandı.

Bilim İlaç Toplum Gönülleri’ni temsilen ödülünü ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Agah UĞUR’dan alan Bilim İlaç Topum Gönüllüleri Türkiye Lideri Dilek METE ödül töreninde yaptığı konuşmada “Bu gün Türkiye’de özel sektör profesyonellerinin oluşturduğu ciddi bir bilgi birikimi ve deneyim var. Biz özel sektörün bu çok değerli bilgi birikimini Türkiye’nin geleceği olan üniversite öğrencilerine gönüllü olarak aktarıyoruz. Bu proje yaratıcı ve farklı bir proje çünkü öyle bir kişisel gelişim kongresi organize ediyoruz ki, profesyonel eğitimlerle her çalışanın almayı isteyeceği bir gelişim fırsatını üniversite öğrencilerine hiçbir karşılık beklemeden sunuyoruz. Devamında bu programdan maksimum faydalanmış öğrencileri yol masrafları karşılanmak, kalacak yerleri sağlanmak ve ücretleri ödenmek üzere Türkiye’nin 23 lider şirketine stajyer olarak gönderiyoruz. Üstelik tüm bu saydığım projeye destek veren eğitmenlerde, şirketlerde gönüllü. Bu projede geleceğimizi inşa edecek, gelişiminin sorumluluğunu üstlenmeye hazır gençlerimize destek olmak isteyen tüm profesyonelleri aynı anda daha fazla üniversiteye gidebilmek, daha fazla gencimize staj ve iş fırsatı oluşturabilmek için gönüllü olmaya davet ediyorum.” dedi.

Gönüllülük projelerinde gösterdiği özverili çalışmalarıyla “En Başarılı Gönüllü” ödülüne layık görülen Kadir GÖKBAKAN “Gönüllülük; bireyin emeğini, zamanını, bilgi birikimini ve becerisini geleceğimizin mimarları çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak için paylaşmasıdır. Gerçekleştirdiğim projelerde topluma ve en önemlisi çocuklarımıza sağladığımız katma değer ile geleceklerine ışık olmayı amaçlıyorum. Projelerimize dahil ettiğimiz gönüllülerin toplumsal olaylara duyarlılıklarını arttığını görmek de beni mutlu ediyor. Ayrıca bireysel yetenekleri gelişerek şirket içi motivasyonları da artıyor. Birbirimize dokunarak çalışan bireyler olduğumuz için takım olmak ve değer odaklılık yönlerimiz daha da gelişiyor ve buda kurum aidiyet duygumuzu arttırıyor. Bütün bunlar başarıyı beraberinde getiriyor” dedi.

“KARİYERİMİN KONTROLÜ BENDE” Kişisel Gelişim Kongresi

Mezun olmaya hazırlanan bir üniversite öğrencisine verilebilecek en değerli hediye kariyer ve gelişim fırsatıdır. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri ülkemizin doğu bölgelerindeki üniversitelerindeki öğrencileri için bu fırsatı yarattı. “İş hayatına girdikten sonra profesyonel eğitmenlerden aldığımız, bizi bir adım öne taşıyan, özel sektördeki başarımıza önemli katkısı olan temel beceri eğitimlerini üniversite yıllarında alsak, yola bir adım önde başlardık!” düşüncesiyle yola çıkan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, potansiyeli yüksek, bilgi ve beceriler ile donanımlı bir çalışan adayı olmak isteyen, Üniversite Öğrencilerinin profesyonel eğitmenlerden 4 tam günlük eğitim almalarını sağlıyor. Öğrencilerine teknik ve mesleki gelişimleri yanında kişisel gelişimleri noktasında da destek olmak, kariyer gelişimi konusundaki farkındalıklarını artırmak isteyen üniversitelere telekominikasyon, otomotiv, ilaç gibi dev sektörlerin profesyonel eğitmenlerini götürüyor. Ayrıca yetenekli, potansiyel çalışanları bünyesine katmak isteyen, topluma gönüllülük yolu ile destek olmak isteyen ülkemizin önde gelen 23 lider özel şirketine kongreye katılan öğrenciler arasından stajyer öğrencileri yönlendiriyor.

Bilim İlaç Toplum Gönüllülerinin organize ettiği projenin Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde gerçekleşen son organizasyonunda 15 farklı eğitim 4 gün süresince 32 oturumda uygulandı. Bu güne kadar 4.260 öğrenci programdan yararlandı. Belirlenen kriterlere göre seçilecek 50 öğrenci ise 2012’de Türkiye’nin lider şirketlerinde özel bir staj programına katılma şansı yakalıyor olacaklar.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nin bir araya getirdiği eğitmenler ve verdikleri eğitimlerin başlıkları ise şöyle:

Ayşe Köse “Kariyer Yolunda İletişim”, Başak Güçlü “Özel Sektörde Gönüllülük”, Betül Bozkurt “Kişisel Liderlik”, Candan Erdemci “Seni Dinliyorum, Seni Anlıyorum”, Çağlar Çabuk “Gelecek Bugünden Başlar”, Dilek Mete “Kariyerimin Kontrolü Bende, Kariyer Hedefleri ve Kariyer Planlama” Erol Tuncer “Beden Dili ve Bireysel İmaj Taktikleri”, Ferda Binatlı Gümüş “İş Hayatında Duygusal Zeka”, Güray Sabit “Kurumsal Hayatta Takım Çalışması”,Hakan Tetik “Stratejik Düşünme”, Hanife Tanışan “Kendini Tanımak”, Nurdan Akalın Terazi “Mülakatta Başarı”, Kürşat Acartürk “Etkili Sunum Teknikleri”- “Pozitif Düşünce ve Stres Yönetimi”, Rıfat Bayraç “Başarının Yeni Psikolojisi” , Serra Titiz “ Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal Girişimcilik”, Sinan Akdoğan “Kişisel Davranış Modelleri ile İlişkiler”- “İlaç Sektöründe Pazarlamaya Bakış” olarak gerçekleşti.

GÖNÜLLERİN KAHRAMANI: KADİR GÖKBAKAN

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’ne (BİTG) 2005 yılında üye olan Kadir GÖKBAKAN, 2006 yılında BİTG Ankara bölge ekip liderliği görevini gönüllü olarak üstlendi. Bilim İlaç Toplum Gönüllülerinin ilk projesi olan “Engelleri Kaldırın” projesi kapsamında 2007-2008 yıllarında Serçev&BİTG Fotoğraf Sergisi’ne liderlik yaparak Serçev’e önemli bir gelir sağladı ve aynı zamanda BİTG’in ilk büyük projesini gerçekleştirdi. 2008-2009 yıllarında Serebral Palsili çocuklarla Gençlerbirliği futbolcularını engelsiz bir futbol maçında karşı karşıya getirerek Kanal D ana haber bülteninde gönüllülüğe yer verilmesini sağladı. 2009 yılında Samsun bölgeye atandı. Gönüllü projelerin sağladığı liderlik deneyiminin katkısı ile BİTG Samsun bölge liderliğini üstlenerek gönüllülük çalışmalarına hız kattı. 2009-2010 yıllarında oyuncuları BİTG ve Bilim Ailem’ den oluşan ilk %100 Gönüllü Tiyatro projesini gerçekleştirmeyi başardı. Bu proje sonunda 6,585 çocuk tiyatroyu ücretsiz izledi, yetişkinlerden alınan kitaplar ile 4 Köy okuluna BİTG Kütüphanesi kurulmasını sağladı. 2011 yılında İstanbul bölgeye atanması ile “Bilim’in Kardeşleri Tiyatro’da” projesinin Türkiye liderliğini üstlendi. Şu günlerde tiyatro projesini yaratıcı bir fikirle bir adım daha ileri götürerek BİTG gönüllülerinin yazdığı bir çocuk oyununun yoğun sahne hazırlıklarını sürdürmekte.


Galeri


Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Kariyer Yolculuğunda Gençlerin Yanında Yürüyor / 02.11.2011
Dicle Üniversitesi de “Kariyerimin Kontrolü Bende” dedi…

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu tarafından 31 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Kariyerimin Kontrolü Bende” Kongresi’nde, Türkiye’nin alanında başarılı, araştırmacı ve profesyonel gönüllü eğitmenleri; gençlere rol model olabilmek ve onları kariyerlerinde bir adım öne geçirebilmek amacıyla tam günlük sertifikalı eğitimler vermek üzere bir araya getirdi.

Gençlere, vizyonlarını oluştururken yol göstermek ve kariyer gelişimlerine destek olacak bilgi ve beceriler kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla profesyonel eğitmenleri bir araya getiren Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri “Kariyerimin Kontrolü Bende” kişisel gelişim kongresini bu yıl 31 Ekim - 3 Kasım 2011 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Mezun olmaya hazırlanan bir üniversite öğrencisine verilebilecek en değerli hediye olan kariyer ve gelişim fırsatını Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Dicle Üniversitesi öğrencilerine götürdü.

Bilim İlaç’ın desteğiyle; bireysel yetkinliklerini, zamanını, emeğini, tecrübesini, entelektüel sermayesini; "Çözümün bir parçası olmak" üzere ihtiyacı olan kişilerle paylaşan gönüllü çalışanların oluşturduğu Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu, gençler ve sorunları ile ilgili toplumu bilinçlendirmek üzere gerçekleştirdiği eğitim odaklı projelerini sürdürüyor. 2008 yılından beri uygulanmakta olan “Kariyerimin Kontrolü Bende” projesi bunlardan sadece biri…

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu; bu projeyle genç işsizliğinin %22'lerde olduğu ülkemizde, gençlerin istihdama yeteri kadar katılamama sorunu için çözümler yaratıyor. Proje, hem özel sektör hem kamunun odağında bulunan Türkiye'nin doğusu ve batısı arasındaki eşitsizliğin giderilmesi amaçlıyor. Özellikle Anadolu'daki üniversitelerdeki öğrencilere kariyer planlamalarında destek olmak, rol model yaratabilmek, bilgi ve becerilerini geliştirmek, vizyon oluşturmalarına yardımcı olmak ve kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlamak amaçlanıyor.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu, “Kariyerimin Kontrolü Bende” kişisel gelişim kongresinde Türkiye’nin alanında başarılı, araştırmacı ve özel sektör profesyonellerinin kariyerlerine yön veren gönüllü eğitmenlerini, üniversite öğrencileri ile sertifikalı eğitimler vermek üzere buluşturdu. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri “Profesyonel iş hayatında başarının anahtarı olarak belirlenmiş liderlik, ekip çalışması, etkin sunum gibi becerileri daha üniversitedeyken kazansaydık kariyerimize bir adım önde başlardık…” düşüncesi ile yola çıktılar. Bu düşünce onları 15 profesyonel eğitmenin kariyer gelişimi için çok önemli olan 15 farklı tam günlük eğitimi uyguladığı kişisel gelişim kongresine taşıdı. Bugüne kadar Erzurum Atatürk Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Kariyerimin Kontrolü Bende” programı, bu kez Dicle Üniversitesi’nde gerçekleşti. Projenin ana sponsoru olan Bilim İlaç İK Direktörü Aykut Bora projenin geldiği boyutları “Türkiye’deki en büyük ve en kapsamlı gelişim kongresi ve bunun tamamen gönüllülük ile gerçekleştirilmiş olması ayrı bir başarı hikayesi” diyerek özetliyor. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Türkiye Lideri Dilek METE, “Dicle Üniversitesi öğrencilerinin kongreye gösterdiği ilgi projemizin gerekliliğine duyduğumuz inancı daha da arttırdı. Doğu bölgelerindeki kısıtlı iş olanakları ve eğitim şartları öğrencileri umutsuz hale getiriyor. Bizler bu eğitimlerle gençlerin kendilerine ve geleceklerine güvenmelerini sağlıyoruz. Olanaklar ne kadar sınırlı da olsa da doğru bilgi ve doğru kararlarla geleceklerini şekillendirmenin mümkün olduğunu anlatıyoruz. Bu programla profesyonel iş hayatında başarının anahtarı olarak belirlenmiş liderlik, ekip çalışması, etkili sunum gibi becerileri ile kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlıyoruz. Amacımız her yıl daha fazla üniversiteye ve daha fazla geleceğe ulaşmak “ dedi.

HER YIL DAHA ÇOK ÖĞRENCİYE ERİŞİM, HER YIL DAHA ÇOK EĞİTİM

2008 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde 60 öğrenciyle pilot olarak başlanılan proje, gönüllü sayılarının artması ile 2009’da Erzurum Atatürk ve 2010’da Kayseri Erciyes üniversitelerinde 3 günlük ve 300’er kişilik, 2011 yılında ise daha da geliştirilerek 4 günlük ve 1600’den fazla öğrencinin katıldığı bir programa dönüştürüldü. Kariyer.net’in iletişim sponsorluğunu üstlendiği kongreye 3. ve 4. sınıf öğrencileri kariyer.net üzerinden başvuru yaparak katıldılar.

Öğrenciler, alanında uzman 15 farklı eğitmenden bireysel liderlikten, ekip olma ve yönetmeye, kişisel davranış modellerinden, beden dili ve bireysel imaja kadar birçok farklı konuda eğitim aldı. Proje sayesinde kariyer seçenekleri ve başarıya giden yol haritaları hakkında önemli bilgiler edinip; kongreye katıldıkları için alacakları sertifikayı özgeçmişlerine ekleme şansına sahip oldular. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nin bir araya getirdiği eğitmenler ve verdikleri eğitimlerin başlıkları; Ayşe Köse “Kariyer Yolunda İletişim”, Başak Güçlü “Özel Sektörde Gönüllülük”, Betül Bozkurt “Kişisel Liderlik”, Candan Erdemci “Seni Dinliyorum, Seni Anlıyorum”, Çağlar Çabuk “Gelecek Bugünden Başlar”, Dilek Mete “Kariyerimin Kontrolü Bende, Kariyer Hedefleri ve Kariyer Planlama” Erol Tuncer “Beden Dili ve Bireysel İmaj Taktikleri”, Ferda Binatlı Gümüş “İş Hayatında Duygusal Zeka”, Güray Sabit “Kurumsal Hayatta Takım Çalışması”,Hakan Tetik “Stratejik Düşünme”, Hanife Tanışan “Kendini Tanımak”, Nurdan Akalın Terazi “Mülakatta Başarı”Kürşat Acartürk “Etkili Sunum Teknikleri”, “Pozitif Düşünce ve Stres Yönetimi” Rıfat Bayraç “Başarının Yeni Psikolojisi” , Serra Titiz “ Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal Girişimcilik”, Sinan Akdoğan “Kişisel Davranış Modelleri ile İlişkiler”, “İlaç Sektöründe Pazarlamaya Bakış” olarak gerçekleşti.


Galeri


Bilim İlaç, Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nü Alan İlk İlaç Firması Oldu / 28.10.2011
Türk ilaç sektöründe ilklere imza atan Bilim İlaç, bu kez Avrupa’da bir ilki başarmanın gururunu yaşıyor.

BİLİM İLAÇ, son 3 yıldır Avrupa’da, başvuran hiçbir firmanın alamadığı AVRUPA KALİTE BÜYÜK ÖDÜLÜ’ne layık görülen ilk şirket ve aynı zamanda da İLK İLAÇ FİRMASI oldu. Bu büyük ödüle ilave olarak, bugüne kadar dört kategoride birden BAŞARI Ödülü de yine ilk kez Bilim İlaç’a verildi. 25 Ekim 2011 tarihinde Münih’te BMW Welt’te düzenlenen görkemli ödül törenine katılan BİLİM İLAÇ Yönetim Kurulu Başkanı Bülent KARAAĞAÇ ve Genel Müdürü Dr. Erhan BAŞ bu prestijli ödülü tüm ekip arkadaşları adına aldı. Büyük ödül, EFQM Yönetim Kurulu Başkanı Mark Duhem ve Bavyera Ekonomi Bakanı Martin Zeil tarafından verildi.

YÜZDE YÜZ TÜRK SERMAYELİ BİLİM İLAÇ, AVRUPA’NIN EN “MÜKEMMEL”İ

BİLİM İLAÇ, Avrupa’daki tüm sektörlerde “Büyük Ölçekli İşletmeler” kategorisinde, 2008’den bu yana “Büyük Ödül”e değer firma bulunamayan bu prestijli platformda; yüzde yüz yerli sermayeli bir Türk şirketi olarak “Büyük Ödül”ü Türkiye’ye kazandırdı. 1992 yılından itibaren verilmekte olan Avrupa Kalite Ödülü’nde bugüne kadar 4 ayrı kategoride birden BAŞARI Ödülü’ne layık görülen hiçbir kuruluş olmamıştı.

BİLİM İLAÇ dünya devlerinden oluşan güçlü finalistleri geride bırakarak kazandığı Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nün yanı sıra;

  • Müşteriler İçin Değer Katma
  • Süreçlerle Yönetme
  • Vizyoner, Esin Veren ve Bütünsel Liderlik
  • Dengeli Sonuçlar Gerçekleştirme

kategorilerinde de Başarı Ödüllerini aldı.

BİLİM İLAÇ İLKLERE ADINI YAZDIRIYOR, KALİTEDE LİDERLİĞİ ÜSTLENİYOR

1998 yılında EFQM Mükemmellik Modeli’ni benimseyerek, mükemmellik yolunda çalışmalarını istikrarla sürdüren BİLİM İLAÇ, bu süreçte;

  • 2004 yılında “Avrupa Kalite Ödülü-Mükemmellikte Yetkinlik Onayı”,
  • 2006’da “TÜSİAD-KalDer-Ulusal Kalite Büyük Ödülü”,
  • 2009’da “Avrupa Kalite Ödülü Finalisti”,
  • 2010’da Türkiye’de Mükemmellik Modeli çalışmalarının en prestijli ödülü olan “TÜSİAD-KalDer-Mükemmellikte Süreklilik Ödülleriyle taçlandırıldı.

BİLİM İLAÇ, DÜNYA ÖLÇEĞİNDE KURUMSAL BİR ŞİRKET OLDUĞUNU KANITLADI

Türk ilaç pazarında etkin ve köklü bir konuma sahip ve yüzde yüz Türk sermayeli BİLİM İLAÇ’ın Genel Müdürü Dr. Erhan BAŞ ödül töreninde “Sürekli gelişmeyi güvence altına alarak ve tüm paydaşlarını başarıya ortak ederek yolculuklarına devam ettiklerini belirtti. Dr. Erhan Baş, BİLİM İLAÇ’ta uyguladıkları Mükemmellik Modeli’ni geliştirerek yaygınlaştırmak, gerek sektör gerekse sektör dışındaki ulusal ve uluslararası kuruluşlara örnek olmak, yol gösterici rolü üstlenerek misyonlarını gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi. Dr. Erhan Baş “Çalışanlarımızla birlikte başarmayı ilke edinen bir kurum olarak, kuruluşumuzdan bu yana çok sayıda başarıya imza attık. Bugün de Avrupa’da layık görüldüğümüz bu prestijli ödülün şirketimize kazandırılmasının arkasında 2000’den fazla Bilim İlaç çalışanı ve aileleri var. Bu başarıyı onlara armağan ediyor ve hepsini yürekten kutluyorum.”

Türk ilaç sektöründen de bahseden Dr. Erhan Baş; “Günümüzde ilaç sektöründeki büyüme gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere doğru kayıyor. Bu anlamda Türk ilaç sektörü dünya genelinden daha hızlı büyüyor. Türk ilaç sektöründe 300 firma faaliyet gösteriyor, bu sayının 90’ı yabancı, 210’u yerli ilaç firması… Bilim İlaç 3. sırada yer alıyor. İlk 10’da sadece üç yerli ilaç şirketi bulunuyor. BİLİM İLAÇ olarak 2014 yılı sonuna kadar Türk ilaç pazarında ilk 2 firma arasında yer almak, ayrıca en fazla ihracat yapan yerli ilaç üreticisi olmayı hedefliyoruz. Son 5 yıldır pazarın en fazla büyüyen firması olduk; önümüzdeki 5 yılda da aynı performansımızı devam ettiriyor olacağız.” dedi.

AVRUPA KALİTE ÖDÜLÜ: AVRUPA’NIN “KURUMSAL MÜKEMMELLİK” KONUSUNDA EN SAYGIN ÖDÜLÜ

Brüksel/Belçika temelli EFQM (European Foundation For Quality Management)’in, 55 ülkede 50 farklı sektörde faaliyet gösteren 500’den fazla üyesi bulunuyor. Dünyada 30 bin kuruluş, EFQM Mükemmellik Modeli’ni uyguluyor. Türkiye’de de uluslararası EFQM Mükemmellik Modeli uygulamaları KalDer (Türkiye Kalite Derneği) tarafından yürütülüyor. EFQM, sürdürülebilir ekonomik büyüme için sunduğu mükemmellik modeli ile farklı sektörlerde faaliyet gösteren farklı büyüklükteki üye kuruluşlarına bilgi paylaşımı platformu yaratıyor.

Avrupa Kalite Ödülü, 8 temel kavram ve 9 kriterden oluşuyor. Mükemmellik Modeli çerçevesinde üstün başarı sağlayan şirketler bu ödülü almaya hak kazanıyor. Avrupa Kalite Ödülü’nün alınması; Liderlik, Strateji, Çalışanlar, İşbirlikleri ve Kaynaklar, Süreçler, Ürünler ve Hizmetler, Müşterilerle İlgili Sonuçlar, Çalışanlarla İlgili Sonuçlar, Toplumla İlgili Sonuçlar ve Temel Performans Sonuçları gibi önemli konularda kuruluşların iyi uygulamalara sahip olduğunun, bu uygulamaları her seviyeye yaygınlaştırdığının ve sürekli iyileştirme felsefesi ile kendisini değerlendirip daha da ileriye gittiğinin bir göstergesi. Bu yaklaşımlar ile çalışan, müşteri, tedarikçi ve toplum gibi paydaşların memnuniyeti garanti altına alınırken, şirketin itibarına da katkı sağlanıyor.


Galeri


Bilim İlaç Diyabeti Durdurmak İçin Kıtalararası Adım Attı / 17.10.2011
Bilim İlaç, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Diyabet Vakfı tarafından yürütülen“Diyabeti Durduralım” kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği “Adım At”projesi çerçevesinde “Avrasya Kıtalararası Diyabet Yürüyüşü” ne katıldı.

BİLİM İLAÇ, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Diyabet Vakfı tarafından yürütülen“Diyabeti Durduralım” kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği “Adım At”projesi çerçevesinde “Avrasya Kıtalararası Diyabet Yürüyüşü” ne katıldı. 16 Ekim 2011, Pazar günü Altunizade Köprüsü altından başlayan etkinliğe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katılarak destek verdi.

BİLİM İLAÇ, Türkiye Diyabet Vakfı ile birlikte yürüttüğü “Diyabetle Mücadelede Daha Kaliteli Bir Yaşam İçin Hayata Adım At” projesi ile diyabet hastalarının, hasta yakınlarının, yanlış beslenme alışkanlıkları ve az egzersiz nedeni ile diyabet riski taşıyan kişilerin bilgilendirilmesini ve bilinçlendirilmesini amaçlıyor.

Anadolu’dan Avrupa’ya adım…

“Daha fazla bilgi, daha iyi tedavi” mottosuyla Türkiye’de diyabetin tedavisi ve engellenmesi adına halkın bilgilendirilmesini görev edinen BİLİM İLAÇ, 33. Avrasya Maratonu’nda Diyabet Vakfı ile birlikte diyabet hastalarıyla el ele Anadolu’dan Avrupa’ya adım attı. Türkiye’de diyabet prevelansındaki hızlı artışta hatalı beslenme alışkanlıklarının ve egzersiz eksikliğinin büyük etkisinden hareketle maraton öncesinde diyabetliler için önem taşıyan sağlıklı beslenme ve diyet eğitim kitapçıkları dağıtıldı.


Galeri


Bilim İlaç, Çalışanının Yeteneğini Destekledi, PERYÖN “Yetenek Yönetimi” Ödülünü Kazandı / 30.09.2011
Bilim İlaç, PERYÖN (Türkiye Personel Yönetimi Derneği) tarafından düzenlenen, 29 firmanın 40 ödül başvurusu ile 5 farklı kategoride yarıştığı PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri'nde "Yetenek Yönetimi" kategorisinde ödülü kucaklayan kuruluş oldu.

BİLİM İLAÇ, PERYÖN (Türkiye Personel Yönetimi Derneği) tarafından düzenlenen, 29 firmanın 40 ödül başvurusu ile 5 farklı kategoride yarıştığı PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri'nde "Yetenek Yönetimi" kategorisinde ödülü kucaklayan kuruluş oldu. BİLİM İLAÇ ayrıca, PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri'nde "İşe Alım" kategorisinde de en başarılı üç firma arasına girerek finalist olma başarısını gösterdi.

PERYÖN 25. Avrupa İnsan Yönetimi Kongresi'nde açıklanan İnsan Yönetimi Ödülleri, 29 Eylül Perşembe günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 1998 yılından beri EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde yenilikçi insan kaynakları çalışmalarını gerçekleştiren BİLİM İLAÇ'ın ödülünü İnsan Kaynakları Yöneticisi Dilek Mete, WFPMA (Dünya İnsan Yönetimi Dernekleri Federasyonu ) Afrika Kıtası Başkanı Tiisetso Tsukudu'nun elinden aldı.

Bilim İlaç'ta her çalışan bir yetenek, her yetenek bir potansiyel!

BİLİM İLAÇ İnsan Kaynakları Direktörü Aykut BORA, lâyık görüldükleri "Yetenek Yönetimi Ödülü"yle ilgili yaptığı açıklamada, her bir çalışanı ayrı bir yetenek olarak gördüklerini, çalışanlarına bireysel gelişim olanakları hazırlayarak, potansiyellerini ortaya çıkaracakları, geliştirecekleri katılımcı bir iş ortamı oluşturduklarını ve kariyer fırsatlarını değerlendirmelerine olanak tanıdıklarını belirtti. BORA; "BİLİM İLAÇ, yetenek yönetimini şirketin tüm süreçlerine entegre ederek bütünsel bir bakış açısı ile ele alıyor. İşe alım sürecinde sadece bugünün gereksinimlerini değil, gelecek potansiyellerine göre de adayları değerlendiriyor. Fırsat eşitliği kapsamında tüm çalışanlara sağladıkları gelişim imkanlarını kullanarak bir adım öne çıkmayı başaran çalışanlarına ise yeni nesil liderlerin hazırlandığı "Yıldızlar Takımı Gelişim Programı"ndan yararlanma, yüksek lisans ve doktora yapma gibi fırsatları sunarak geleceğin liderlik pozisyonlarına hazırlıyor. Liderlik konsepti, potansiyel değerlendirme sistemi, geliştirme merkezi uygulamaları, Bilimk@mpüs eğitim portalı gibi sistemlerde yeteneği ortaya çıkaran ve geliştiren BİLİM İLAÇ, Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Bilim Ailem, Bilim Çocuk, Yaratıcılık ve Yenileşim Platformu, Onurlandırma ve Ödüllendirme sistemleri ile de yeteneklerini kuruma bağlıyor." dedi.

BİLİM İLAÇ çalışanlarının yeteneklerini, gelecek nesillere saygılı ve sosyal sorumlu bir birey olarak "gönüllülük"le geliştiriyor.

BİLİM İLAÇ yetenek gelişim programlarında geleceğin lider adaylarına yoğun bir eğitim programı ve koçluk uyguluyor. Eğitimler vasıtasıyla aktarılan bilgiyi, yıldız çalışanlar, gönüllü projelerinde beceriye dönüştürüyor. Yetenek yönetimi kapsamında başarılı liderler, engellilerin kamp yaptığı bir ortamda, gönüllü olarak çalışarak kendi engellerini aşıyor. İlk kademe yöneticiliğine aday yıldız çalışanlar ise farklı ve zor bir sosyal sorumluluk hedefi için çalışma arkadaşlarını gönüllü olarak çalışmaya ikna ve motive ediyor, kaynakları yönetiyor, işleri gönüllüler arasında paylaştırıyor. Tüm bu çalışma sürecini, işlerini aksatmadan zaman yaratarak ve sorumluluk alarak yürütmek durumundalar. Bunu başarabilmek ise geleceğin lider adayları için önemli bir deneyim ve gelişim fırsatı oluyor.

Bilim İlaç geleceğini şekillendirecek potansiyelde çalışanları işe alıyor!

BİLİM İLAÇ, İnsan Kaynakları politikasında da vurguladığı üzere; BİLİM İLAÇ'ı geleceğe taşıyacak yetkinlik, bilgi birikimi ve gelişim potansiyeline sahip; başarı, takım ve değer odaklı adayları fırsat eşitliği ilkesiyle işe almak üzere sistemli ve aday memnuniyetini ön planda tutan bir işe alım süreci yürütüyor. Bu kapsamda BİLİM İLAÇ "İşe Alım" kategorisinde, işe alım sürecinin etkin yönetimiyle PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri'nde yarıştı. Şirket kültürüne paralel, gerekli nitelik ve yetkinlik gereksinimlerini karşılayan çalışanların işe alınmasını sağlayacak şekilde geliştirilmiş işe alım yönetim sistemi, finalist olma başarısını gösterdi.

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ

PERYÖN (Türkiye Personel Yönetimi Derneği), Türkiye'de İnsan Yönetimi alanında kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu. Yaklaşık 3 bin üyesi ve İstanbul Merkezi'ne bağlı 5 bölgedeki şubeleri ile İnsan Yönetimi alanındaki profesyonellerin gereksinimlerine 40 yıldır hizmet sunuyor. İstihdama katkı sağlayan, mesleki gelişimi destekleyen platformların oluşturulmasına öncülük ediyor. İş dünyası, kamu, üniversite üçgeninde bağlayıcı, güçlendirici çalışmalar gerçekleştirerek, mesleki eğitimin yaygınlaşmasına ve istihdamın arttırılmasına katkı sağlıyor. PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri, kurumların insan yönetiminde çıktıkları yolculuğu desteklemek, onlara dünyaca kabul görmüş ölçütlerle yol göstermek ve bu yolculukta başarılı olanları ödüllendirmek amacıyla veriliyor. Başvurular, "İşe Alım, Performans Yönetimi, Eğitim ve Gelişim Yönetimi, Yetenek Yönetimi ve Fark Yaratan Uygulamalar" olmak üzere toplam beş farklı kategorideki uygulamaları ile değerlendiriliyor. PERYÖN tarafından geliştirilen ölçüm ve değerlendirme kriterleri, PricewaterhouseCoopers kıyaslama kolu Saratoga desteğiyle gerçekleştirilen ödül ön değerlendirme sürecinden geçiyor. Ardından akademik ve iş dünyasından sektörde gündemi belirleyen isimlerin yer aldığı jürinin, başvuruları değerlendirmesi ile sonuçlanıyor. 2011 Ödül Jüri Kurulu'nda, Bekir Kural, Koray Arıkan, Rıdvan Yirmibeşoğlu, Mehmet Ünal, Saide Kuzeyli, Prof.Dr. Nakiye Boyacıgiller, Salih Sözer, Prof. Dr. Selime Sezgin gibi Türkiye'de sektörün gündemini belirleyen önemli isimlerin bulunuyor.


Galeri


Bilim İlaç Likya Yolu Ultra Maratonu’nda Sporcuları Ve Çevre Halkını Diyabet Hakkında Bilgilendirdi / 28.09.2011
BİLİM İLAÇ’ın da sponsor olduğu 'Likya Yolu Ultra Maratonu’nun 2.’si Fethiye’den verilen startla 26 Eylül Pazartesi günü başladı. Maraton, toplam 509 km uzunluğundaki tarihi Likya yolunun 240 km’lik bölümünün her gün bir etabı koşularak 2 Ekim Pazar günü Phaselis Antik Kenti’nde tamamlandı.

BİLİM İLAÇdaha fazla bilgi, daha iyi tedavi” mottosuyla sporcuların dinlenmeleri için yörük çadırı konseptinde hazırlanan çadırlardan birini BİLİM İLAÇ Diyabet Bilgilendirme Çadırı”na dönüştürdü. Maratonun hazırlık gününde “Diyabet Bilgilendirme Çadırı”nda sporcuları, basını ve çevre halkını diyabet konusunda bilgilendiren BİLİM İLAÇ, özellikle insülin direnciyle birlikte seyreden “Tip 2 diyabet prevelansı (yaygınlığı)”na dikkat çekti.  Tip 2 diyabet hastalığının görülme sıklığının artışında sağlıksız beslenme, fazla kilolar ve hareketsiz yaşamın da etken olduğuna dikkat çekildi. BİLİM İLAÇ diyabet ekibinin görev aldığı çadırda, katılımcılara diyet listeleri, kalori cetveli, diyabete yönelik bilgilendirme kitapçıkları dağıtıldı.

 

TÜRKİYE’NİN İLK ULTRA MARATONU

Bu yıl 2.’si düzenlenen Likya Yolu Ultra Maratonu, Türkiye'nin ilk ultra maratonu olma özelliğine sahip. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen maratonda Türkiye, Rusya, Danimarka, Amerika ve İngiltere’den 27 sporcu yarıştı. İçinde yiyecek, içecek gibi günlük ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerinin bulunduğu sırt çantalarıyla koşan sporcular, zorlu ve heyecanlı maratonu 6 günde tamamladı.


Galeri


Bilim İlaç ve Mersin Üniversitesi Dünya Alzheimer Günü Çerçevesinde “40 IŞIK”la “40 HAYAT”ı Anlatıyor / 16.09.2011
"40 Işık - 40 Hayat" projesi, Alzheimer'li hastası olan 40 aileye ve onların aracılığıyla Türkiye'deki yüz binlerce Alzheimer'li hasta ve yakınına ışık oldu.

BİLİM İLAÇ ve MERSİN ÜNİVERSİTESİ, Alzheimer hastalığı konusunda toplumsal bilinci artırmak, hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla hayata geçirdiği "40 Işık - 40 Hayat" projesiyle Alzheimer'li hastası olan 40 aileye ve onların aracılığıyla Türkiye'deki yüz binlerce Alzheimer'li hasta ve yakınına ışık oldu. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Demans Birimi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, İletişim Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi iş birliği ile yürütülen projenin tanıtımı, Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri çerçevesinde; 19 Eylül 2011 Pazartesi günü Conrad İstanbul Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısıyla yapıldı.

BİLİM İLAÇ Genel Müdürü Dr. Erhan Baş ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge'nin proje hakkında bilgi verdiği toplantıya, proje ekibi ve hasta yakınlarının temsilcileri de katıldı. Dr. Erhan Baş yaptığı konuşmada, Mersin Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdikleri "40 Işık - 40 Hayat" projesinin, BİLİM İLAÇ'ın sürdürülebilir kurumsal sorumluluk projeleri arasında yer aldığına dikkat çekti. Baş, Mersin Üniversitesi'nin ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Hizmetleri programı olan diğer üniversitelerle de projeyi uygulamaya devam etmek istediklerini belirtti. BİLİM İLAÇ Genel Müdürü Dr. Erhan Baş "Türkiye'nin nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Yaşlanmayla beraber kronik hastalıklar da artıyor. Türkiye'de yaşamın uzamasıyla birlikte yaşlılığa bağlı olarak Alzheimer hastalığı giderek artıyor. Bunama olarak bilinen Alzheimer hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirmek istiyoruz. Türkiye'de yaklaşık 450 bin, dünya genelinde ise 35 milyon kişiden fazlasını etkileyen Alzheimer hastalığının önümüzdeki yıllarda hızla artacağı gerçeğinden hareketle; hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelere imza atıyoruz. Bu kapsamda, 2009 yılında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Alzheimer Çağrı Merkezi'ni hayata geçirdik. Bugün basın lansmanını yaptığımız 40 Işık - 40 Hayat projesi, Alzheimer hastalığına yönelik hayata geçirdiğimiz en son toplumsal yatırım programımız. Bu alanda sürdürülebilir projelere imza atmaya devam edeceğiz." dedi.

Projenin fikir sahibi olan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge "40 Işık - 40 Hayat projesini, profesyonel alanda yaşlı bakımı ile ilgili konularda çalışmak üzere eğitim alan 40 üniversite öğrencisini, bu alanda hizmet ihtiyacı olan 40 aile ile bir program çerçevesinde eşleştirip, oluşacak karşılıklı etkileşimi gözlemek üzere oluşturduk. Proje sayesinde Alzheimer hastalığı ile baş etme konusunda bilgi ve desteğe ihtiyaç duyan aileler konunun uzmanlarından yerinde destek aldılar. Kendileri ile benzer sorunu paylaşan diğer aileler ile tanıştılar ve tecrübelerini paylaştılar. 40 Işık - 40 Hayat ekibinin amatör bir heyecan ve profesyonel bir çaba içinde gerçekleştirdiği bu anlamlı projeyle; gerek hastalar ve hasta yakınları, gerekse öğrenci ve eğitimcilerden son derece olumlu geri bildirimler aldık. Türkiye'de ilk defa uygulanan bu projenin aynı zamanda üniversite-sanayi iş birliği kapsamında örnek bir çalışma olarak değerlendirileceğini düşünüyorum. Proje sürecini yansıtan belgesel ve canlı deneyimleri aktaran kitap sayesinde tecrübelerimizi herkesle paylaşma imkânı bulacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

"40 Işık"ı temsilen öğrenci Şule Sevim, "Bu süreç bizlere "Alzheimer hastası" gibi tabu bir kavrama nasıl yaklaşacağımızı, hasta ve ailesi ile iletişim kurmayı öğretti. Öğrendiklerimizi uygulayarak onların hayatlarını kolaylaştırmayı başardık. Edindiğimiz tecrübeler mesleğimize gerçekçi bir şekilde bakmamızı sağladı." dedi.

PROJE BİZİ CESARAETLENDİRDİ…

"40 Hayat"ı temsilen annesi Alzheimer hastası olan Şenay Topal "Öğrenciler, tam da projenin ismine uygun olarak her bir hasta yakınının evine ışık getirdi, renk getirdi. Proje bittiğinde öğrencilerin her biri ziyaret ettiği evin kızı, oğlu olarak kabul ediliyordu. Çok yorulduğumuz, yıprandığımız bir hastalıkla uğraşıp dengemizi sağlamaya çalışırken, eğitimli gençler, hiçbir karşılık beklemeksizin 12 hafta boyunca evimize misafir oldu. 40 Işık - 40 Hayat projesi gençlerin enerjisinin bize yansımasını sağlayarak, yalnız olmadığımızı gösterdi ve paylaşımla yüklerin hafifleyeceğini bir kez daha kanıtlayıp bizi bundan sonra yaşayacaklarımız için cesaretlendirdi" diye duygularını ifade etti.

Projede Sanat Terapisi çalışmalarını organize eden Heykeltraş Özge Kar "Proje sayesinde uygulanan sanat terapisinin hastalara; yeni ve sözel olmayan bir iletişim kurma biçimi yaratarak, konsantrasyonu geliştirdiğini, rahatlama ve duygu durum iyileşmesi yarattığını ve uygulayıcı ile duygusal yakınlaşmayı artırdığını gözlemledik. Hastalarımızın kaybettiği yeteneklerine üzülmek yerine yeni yeteneklerinin ortaya çıkması nedeniyle mutlu olduklarını, özgüvenlerinin artmasıyla hem aile içinde hem de dış ortamda sosyalleşmelerinde olumlu gelişmeler olduğunu tespit ettik." diyerek terapinin hastalar üzerinde yarattığı etkinin önemine dikkat çekti.

"40 HAYAT" AYDINLANDI

"40 Işık - 40 Hayat" projesi, Bilim İlaç'ın katkılarıyla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge'nin yönetiminde; 11 Şubat- 28 Mayıs 2011 tarihleri arasında Mersin'de uygulandı. Proje çerçevesinde profesyonel yaşlı bakım hizmetleri, hemşirelik hizmetleri ve psikoloji gibi yaşlı bakımı alanlarında eğitim alan 40 üniversite öğrencisi; normal yaşlanma sürecinden başlayıp Alzheimer hastalığını, hastalığa eşlik eden sorunları, hasta yakını boyutunu, konuya ait kapsamlı teknik bilgileri içeren 16 saatlik kuramsal eğitim ve 3 saatlik uygulamalı sanat terapisi eğitimi ile desteklendiler. Proje kapsamındaki 40 öğrenci; 3 ay süreyle haftada 2 gün, 40 aileyi evinde ziyaret ederek, hasta ve hasta yakını ile aktif iletişim sağladı. Aileler, öğrencilerden profesyonel destek aldılar ve öğrenciler Alzheimer'li hastalarla ilgilenirken hasta yakınları da kendilerine vakit ayırma fırsatı buldular. 40 Işık - 40 Hayat kapsamında proje koordinatör yardımcıları Uz. Psik. Kahraman Kıral ve Uz. Hem. Aslıhan Yandım da öğrencilere ve ailelere destek olmak amacıyla ziyaretler gerçekleştirdi. İhtiyaç duyulan durumlarda proje ekibi, tıbbi destek hizmeti de sundu.

ALZHEİMER HASTALARININ SANAT TERAPİSİ ÜRÜNLERİ SERGİLENDİ

Öğrenciler; hasta ve hasta yakınlarının Alzheimer hastalığı hakkında farkındalıklarını artırmak, motivasyonlarını yükseltmek amacıyla bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra, hastaların sosyal ve kültürel etkinliklere katılmalarını da sağladılar. Birlikte yemeğe çıktılar, yürüyüş yaptılar ve sinemaya gittiler. Bir ilk olarak "Sanat Terapisi" eğitimi alan 40 öğrencinin, ev ziyaretleri sırasında hocaları Heykeltraş Özge Kar'ın desteği ile gerçekleştirdikleri hobi çalışmaları basın lansmanı sırasında sergilendi.

40 IŞIK - 40 HAYAT PROJESİNİN BELGESELİ HAZIRLANDI

40 Işık - 40 Hayat projesi süresince yapılan etkinlikler, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema –Televizyon bölümü tarafından Yrd. Doç. Hakan Erkılıç'ın önderliğinde deneyimli bir ekip tarafından kaydedildi. Yapılan randevulu röportajlar ile desteklenen çekimler kurgulanarak projenin belgeseli hazırlandı.

40 IŞIK - 40 HAYAT PROJESİ KİTAPLAŞTIRILDI

Projenin tamamı Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nesrin Canbek Mengi tarafından izlendi. Kabul eden hasta yakınları ile ses kayıtlı röportajlar yapıldı. Alınan öyküler kurgulanarak bir anlatı ve yorum kitabı oluşturuldu. Kitap hasta yakını ve hastalara ait şiir ve resimler ile desteklendi.

ALZHEIMER HASTALIĞI NEDİR?

Alzheimer hastalığı; beyinde ön görülemeyen hücre yıkımına bağlı olarak başta unutkanlık olmak üzere pek çok işlev kaybına yol açan ilerleyici bir yaşlılık hastalığıdır. Hastalık sürecinde gözlenen işlev kaybı hasta kadar hasta yakınını da yakından ilgilendirir. Zihinsel ve bedensel yeteneklerini aşama aşama kaybeden hastalar yakın gözlem ve aktif bakım ihtiyacı duyarlar. Bu zorlu süreç "gizli kurban" olarak nitelendirilen hasta yakınlarının tükenmelerine ve hasta bakımının aksamasına neden olur. Bu nedenle hasta yakınının gerek hasta bakımı konusunda bilgilendirilmesi, gerekse bir birey olarak empati ve destek sağlanması toplumsal dayanışma açısından hayati önem taşımaktadır.

Rakamlarla Alzheimer Hastalığı:

  • Dünyada yaklaşık 35.6 milyon Alzheimer hastası bulunuyor.
  • 2030 yılında hasta sayısının 65.7 milyona, 2050 yılına ise 115.4 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.
  • Hastalığa yakalanan kadınların oranı erkeklere göre daha yüksek.
  • Türkiye'deki Alzheimer hasta sayısı yaklaşık 450 bin olarak tahmin ediliyor.
  • Türkiye'de hastaların kentlerde %70-79'u, kırsal alanlarda ise %90-94'ü evlerde bakılıyor.
  • Hastalık erken evrede tanı alır ve gerekli tedavi düzenlenirse yatağa bağımlı aşamaya geçiş 10 yıla kadar geciktirilebiliyor.
  • Hasta yakınlarının %70-82'sinde depresyon, uyku bozukluğu, kaygı bozukluğu gibi ruhsal ve pek çok fiziksel rahatsızlık eşlik ediyor.

*Kaynak: Dünya sağlık örgütü (WHO), Alzheimer's Disease International ve Alzheimer Vakfı


Galeri


Bilim İlaç Kurumsal Sorumluluk Raporu’yla GRI’dan “A” Aldı, Türkiye’de Bir İlki Daha Gerçekleştirdi / 15.08.2011
Bilim İlaç, 2011 yılında yayımladığı Kurumsal Sorumluluk Raporu ile dünya çapında kabul edilmiş raporlama standardı kuruluşu Global Reporting Initiative (GRI)'dan "A" seviye rapor onayı aldı

BİLİM İLAÇ, 2011 yılında yayımladığı Kurumsal Sorumluluk Raporu ile dünya çapında kabul edilmiş raporlama standardı kuruluşu Global Reporting Initiative (GRI)'dan "A" seviye rapor onayı aldı ve GRI'nın örnek raporları arasında yerini aldı. Kurumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli çalışmalara imza atan BİLİM İLAÇ'ın raporu, Türkiye'de "A" seviyesinde onaylanan ilk ve tek rapor oldu. BİLİM İLAÇ geçen yıl ilkini yayımladığı Kurumsal Sorumluluk Raporu ile de Türk ilaç sektöründe bir ilke imza atmıştı

BİLİM İLAÇ, faaliyetlerinden dolayı oluşan çevresel, ekonomik, sosyal etkilerini ve sürdürülebilirlikle ilgili çalışmalarını paylaştığı Kurumsal Sorumluluk Raporu'nda sürdürülebilir kalkınma ile ilgili hedeflerini de açıkladı.

Türk ilaç sektörünün en çevreci ilaç üretim tesisine sahip olan BİLİM İLAÇ, 2010 yılı sonunda 2008 yılı gerçekleşmesine göre kutu başına elektrik tüketiminde %9,50, doğalgaz tüketiminde %9,95 azalma sağladı. Kutu başına karbon salınımı miktarını 2010 yılı gerçekleşmesine göre 2012 yıl sonuna kadar %2,50 oranında azaltma hedefi koydu.

Son 5 yılda en hızlı büyüyen ilaç şirketi olup, yüzde 5,1'lik Pazar payıyla sektör üçüncüsü olarak 2010 yılını kapatan BİLİM İLAÇ, sürdürülebilirlik yolculuğuna 1998 yılında çıktı. Bilim İlaç, iş stratejilerinin sürdürülebilirlik yaklaşımına uygun olarak yeniden gözden geçirilmesini sağlamak ve uygulamak amacıyla; tüm bölümleri temsil eden çalışanlardan oluşan, genel müdürün desteğini de alan "Sürdürülebilirlik Kurulu"nu 2009 yılında oluşturdu.

İş süreçlerine dahil edilen sürdürülebilirlik ilkesinin şirkete kattığı vizyonda; insan mutluluğu, toplumsal kalkınma, çevreyi koruma en öncelikli ele alınması gereken konular olarak konumlanıyor. Bu bakış açısının ışığında yol alan BİLİM İLAÇ, çevreyi korumak ve doğal kaynakların kullanımını azaltmak stratejisiyle 2009 yılından bu yana Türk ilaç sektöründe karbon ayak izini hesaplayan ve iyileştirme planı hazırlayan ilk şirket oldu.

1999-2011 yılları arası tüm dünyada 7.435 adet GRI onaylı Kurumsal Sorumluluk Raporu yayınlandı. Bu raporların sadece 463 adeti A seviye olarak onaylandı. BİLİM İLAÇ Kurumsal Sorumluluk Raporu'yla GRI'dan A seviyesinde onay alan Türkiye'deki ilk şirket oldu. BİLİM İLAÇ'ın 2012 yılında hedefi; A+ rapor yayınlayarak, bu alandaki liderliğini pekiştirmek.

BİLİM İLAÇ'ın Küresel İlkeler Sözleşmesi ve GRI G3 standartlarını göz önünde bulundurularak oluşturduğu 2010 Kurumsal Sorumluluk Raporu'ndaki ana başlıklar; şirketin ekonomik iş sürekliliği, iş ve işgücü uygulamalarıyla çalışanların mutluluğunu sağlamak, insan haklarına saygılı şekilde çalışan haklarının korunması, içinde bulunduğu topluma katkı sağlamak, müşteri ve tedarikçi ilişkilerini etik ve adil şekilde yönetmek ve şirketin çevresel etkilerini azaltmak olarak sıralanıyor.

Sürdürülebilirlik çalışmalarını şeffaf bir şekilde tüm paydaşlarıyla paylaşmayı da bir sorumluluk olarak gören Bilim İlaç'ın A seviye onay alan raporuna www.bilimilac.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.


Galeri


Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Dünya Gençlik Günü’nde “Kariyerimin Kontrolü Bende” Diyor / 10.08.2011
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, "Çözümün bir parçası olmak" sloganıyla gençlerin eğitimine dönük projelerini sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler tarafından 1999'dan beri her yıl 12 Ağustos tarihinde Dünya Gençlik Günü kutlanıyor. Dünya Gençlik Günü kutlamalarıyla; konunun gündemde tutulmasına, toplumların biliçlendirilmesine, gençlerin kendi hayatlarını ve yaşadıkları toplumları geliştirebileceklerini fark etmesine imkan sağlanmış oluyor. Toplumsal sorunlara yönelik projeleriyle önemli çalışmalara imza atan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri de, "Çözümün bir parçası olmak" sloganıyla Birleşmiş Milletlerin yaptığı çalışmalara paralel gençlerin eğitimine dönük projelerini sürdürüyor. Bunlardan biri 2008 yılında uygulamaya başladığı "Kariyerimin Kontrolü Bende" projesi.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Kariyerimin Kontrolü Bende projesiyle genç işsizliğinin %22'lerde olduğu ülkemizde, gençlerin istihdama yeteri kadar katılamama sorununa çözümler geliştiriyor.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu, özel sektör profesyonellerinin kariyerlerine yön veren eğitmenleri, üniversite öğrencileri ile buluşturuyor. Özellikle Anadolu'daki üniversite öğrencilerinin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla "Kariyerimin Kontrolü Bende" projesiyle gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, vizyon oluşturmalarına yardımcı olmak ve kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlamak amaçlanıyor. Bugüne kadar Erzurum Atatürk Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Kariyerimin Kontrolü Bende" programı, 31 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde yapılacak.

Her yıl daha fazla öğrenciye çözüm sunuluyor

2008 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde 60 katılımcı ile pilot olarak başlanılan "Kariyerimin Kontrolü Bende" projesi, gönüllü sayılarının artması ile 2009'da Erzurum Atatürk ve 2010'da Kayseri Erciyes Üniversitelerinde 3 günlük ve 300 kişilik, 2011 yılında ise 4 günlük 500-1.000 kişilik daha zengin bir programa dönüştürüldü. "Kariyerimin Kontrolü Bende" projesinde gençler, 15 farklı eğitmenden bireysel liderlikten, ekip olma ve yönetmeye, kişisel davranış modellerinden, beden dili ve bireysel imaja kadar birçok farklı konuda eğitim alıyorlar. Öğrenciler proje sayesinde kariyerlerini şekillendirmeleri adına önemli bilgiler ediniyor ve CV'lerine ekleyebilecekleri bir sertifikaya sahip oluyorlar.

Bilim İlaç Toplum Gönüllülerinin bir araya getirdiği, konusunun uzmanı eğitmenler arasında Future Leaders'tan Güray Sabit, REMEDA'dan Ayşe Köse, ADİSA'dan Anıl Adanalı, PDR Grup TMI eğitmenlerinden Nurdan Akalın Terazi ve Ferda Binatlı Gümüş, Bilim İlaç'tan Sinan Akdoğan ve Dilek Mete yer alıyor.


Galeri


Bilim İlaç, Eczanelerden Sonra Facebook'ta da Yanıbaşınızda / 30.05.2011
1953'ten beri ilaç sektöründe yüzde 100 Türk sermayesiyle faaliyet gösteren Bilim İlaç, sosyal medya kullanıcıları ile buluşuyor.

1953'ten beri ilaç sektöründe yüzde 100 Türk sermayesiyle faaliyet gösteren Bilim İlaç, sosyal medya kullanıcıları ile buluşuyor. Bilim İlaç, günümüzün en aktif iletişim yollarından biri olan sosyal medyada; facebook.com/bilimilac, twitter.com/bilimilactr resmi adresleri ile en hızlı ve etkin bir biçimde doğru bilgiyi takipçilerine sağlayacak.

Bilim İlaç ile ilgili merak ettiğiniz her şey bir tık uzağınızda

Sosyal medya kullanıcıları "Bilim İlaç Hakkında" bölümünde tanıtım filmini bulabilir, ilgili güncel haberlere göz atabilir, Bilim İlaç'ın elde ettiği başarıları takip edebilir. Bilim İlaç'ın kurumsal sorumluluk bakış açısıyla hayata geçirdiği gönüllülük çalışmaları ve toplumsal yatırım projeleri hakkında bilgi edinebilirler. Ayrıca, sitede hekimler kendilerine özel bilgilendirme sayfalarından, hekim olmayan ziyaretçiler de kendileri için oluşturulmuş sayfalarda gezip; güncel bilgilere ulaşabilirler.

Hem Türkçe hem İngilizce olarak hazırlanan facebook.com/Bilimilac vefacebook.com/BilimPharmaceuticals alanlarında, takipçilerin en fazla ilgi göstereceği bölümlerden biri de kariyer sayfası olacak. Kariyer sayfasında Bilim İlaç'taki staj imkanlarını, çalışanların Bilim İlaç'lı olmak temalı yayınlanmış röportajlarını, insan kaynakları politikalarını bulabilecekler.

İlaç sektöründe kariyer yapmak ve Bilim İlaç'ta çalışmak isteyen herkes, Nasıl Bilim'li Olurum? Bölümünden, işe alım süreci, eğitim ve gelişim programları, performans yönetimi, kariyer yönetimi, ücret politikası ve sosyal haklar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecekler.

Sürdürülebilirlik Bilim İlaç'ın Ruhunda Var

Öncelikli sürdürülebilirlik konuları; insan mutluluğu, toplumsal kalkınma, insan sağlığı-ürün güvenliği ve çevresel etkilerini azaltmak olarak kabul eden Bilim İlaç, sorumlu şirket anlayışıyla geliştirdiği yaklaşımları, yenilikleri ve çalışmalarını da en şeffaf haliyle sosyal medyada takipçileri ile paylaşıyor. Takipçiler Kurumsal Sorumluluk Raporu'nu inceleme ve detaylı bilgi sahibi olma fırsatını bulabilecekler.

Daha fazla bilgi için:

www.facebook.com/Bilimilacwww.twitter.com/bilimilactr


Galeri


Bilim İlaç, ''Karbonsuz'' iş ortakları zirvesi düzenledi / 24.05.2011
Türk İlaç sektörünün son 5 yılda en fazla büyüyen şirketi olan Bilim İlaç, sürdürülebilirlik konusundaki çalışmaları ile de sektöre ve paydaşlarına yol gösteriyor.

Kurumsal sorumluluk bakış açısıyla özellikle 2009 yılından itibaren sürdürülebilirlik konusunda ciddi çalışmalar yapan Bilim İlaç, Mayıs ayında "Sürdürülebilirlik için Kurumsal Sorumluluk" temalı "İş Ortakları Zirvesi"ni paydaşlarının katılımı ile gerçekleştirdi. 2009 yılından itibaren faaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izini hesaplayan Bilim İlaç, düzenlediği İş Ortakları Zirvesi dolayısıyla oluşan 5.8 ton karbon ayak izini sıfırlamak için İzmir yakınlarındaki Kores Rüzgar Santrali'nin karbon emisyon azaltım sertifikalarına kaynak aktardı.

Türk İlaç sektörünün son 5 yılda en fazla büyüyen şirketi olan Bilim İlaç, sürdürülebilirlik konusundaki çalışmaları ile de sektöre ve paydaşlarına yol gösteriyor. 2011-2014 stratejik planı kapsamında karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik faaliyet planı hazırlayan Bilim İlaç; 2014 yılı sonunda, 2009 yılı gerçekleşmesine göre karbon ayak izini yüzde 7 azaltmayı hedefliyor.

KABON AYAK İZİ SIFIR ZİRVE

İş ortakları ve tedarikçilerini bilinçlendirmek amacıyla "Sürdürülebilirlik için Kurumsal Sorumluluk" temalı İş Ortakları Zirvesi'ni gerçekleştiren Bilim İlaç, kendi çalışmalarından örnekler sunarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek adına öneri ve tavsiyelerde bulundu. Bilim İlaç, kendi faaliyetlerinin küresel iklim değişikliğine olan etkisini görmek ve bu konuda gerekli önlemleri alabilmek amacıyla 2009 yılından beri faaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izini hesaplamaktadır. Bu çalışmalar çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu geniş katılımlı "İş Ortakları Zirvesi"nin iklim değişikliğine olan etkisini, İsviçre'li sivil toplum örgütü myclimate'ın Türkiye ortaklığı olan myclimate Türkiye ile hesaplamıştır. Yapılan hesaplamada; katılımcıların etkinlik mekanına ulaşımları sonucunda oluşan karbon salınımları, etkinlik esnasında kullanılan araç ve gereçler, aydınlatma, ısıtma, soğutma nedeni ile kullanılan enerji, etkinlik esnasında servis edilen ikramların hazırlanması ve kullanılan malzemelerin etkinlik alanına taşınması, baskılı materyaller, stantlar, broşürler ve etkinlik esnasında ortaya çıkan atığın bertaraf edilmesi esnasında ortaya çıkan karbon salınımları dikkate alınmıştır. Yapılan hesaplamalar sonucunda, düzenlenen etkinliğin karbon ayak izi 5,81 ton olarak hesaplanmış ve Bilim İlaç'ın bu etkinliği sonucunda oluşan karbon ayak izini myclimate Türkiye'nin karbon denkleştirme (nötrleme) projeleri portföyünde bulunan ve gönüllü karbon standartları arasında en yüksek kriterlere sahip Gold Standard tarafından belgelendirilmiş olan İzmir yakınlarındaki Kores Rüzgar Santrali'nin karbon emisyon azaltım sertifikaları ile nötrlenmiştir.

Gerçekleştirdiği karbon denkleştirme uygulaması sonrasında Bilim İlaç, düzenlediği "İş Ortakları Zirvesi" için "karbon nötr" belgesi almaya hak kazanmıştır.

myclimate Turkiye

myclimate Türkiye – İklim Koruma Ortaklığı, İsviçre kökenli kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan ve gönüllü karbon denkleştirme konusunda dünya liderleri arasında yer alan myclimate'ın Türkiye ortaklığıdır. Myclimate Türkiye, denkleştirme için <<önle-azalt-denkleştir>> ve <> prensipleri çerçevesinde sunduğu kapsamlı hizmet seçeneklerini bilimsel tabanlı ve sektörel odaklı olarak geliştirmeye özen göstermektedir. Myclimate Türkiye'nin verdiği hizmetler arasında, karbon yönetim hizmetleri, karbon ayak izi hesaplama, yaşam döngüsü analizleri, karbon denkleştirme, karbon denkleştirme projelerinin geliştirilmesi ve iklim değişikliği konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik eğitimler bulunmaktadır.


Galeri


Bilim İlaç Corporate Games'e Damgasını Vurdu / 20.05.2011
Bilim İlaç bu yıl da İstanbul Kurumsal Oyunları'na katılan 165 farklı firma ve bu firmaların 4 bin 800 çalışanı arasından 10 birincilik, 2 ikincilik, 11 üçüncülükle madalyaları toplayarak tüm şirketler arasında 2. oldu.

23 senedir yapılan Dünya Kurumsal Oyunları'na Türkiye'den de her yıl rekor sayıda şirket katılıyor. 9 yıldır İstanbul ayağı düzenlenen yarışlara bu yıl, 4 bin 800 çalışanıyla 165 firma katıldı. 13–15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul Kurumsal Oyunları'nda sıkı bir rekabet ortamı vardı.

Kurumsal Oyunlar kapsamında şirketler; Golf, Basketbol (3'lü), Futbol (7'li), Plaj Voleybolu (4'lü), Voleybol, Dragon Boat, Karting, Dağ Bisikleti, Bocce, Halat çekme, Koşu, Yüzme, Tenis, Masa Tenisi, Bowling, Yelken ve Satranç olmak üzere 17 branşta yarıştı.

Bilim İlaç ekibi 43 sporcusuyla, 10 birincilik, 2 ikincilik, 11 üçüncülük ile 165 firma arasında 2. oldu. Koşu ve Plaj Voleybol'unda branş ödülleri ve 4.800 katılımcı arasında 23 madalya toplayan Bilim İlaç, yarışan firmalar arasında "En Başarılı Firma" ödülünü almaya da hak kazandı.

Koşu branşında 3 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük, yüzmede 3 birincilik 1 ikincilik, plaj voleybolunda 4 birincilik, basketbol 3'lü de 3 üçüncülük, futbol 7'li de 7 üçüncülük ile madalyaları topladı.

Erkekler 5 Km kategorisinde yarışan Muhsin Ünlü, bayanlar 5 km kategorisinde Özgür Civak birinciliği, İlknur Kıran ikinciliği, erkekler 10 km'de Güven Koç da üçüncülüğü elde etti. 1600 metre bayrak yarışında birinci de yine Muhsin Ünlü, Güven Koç, Özgür Civak, İlknur Kıran'dan oluşan Bilim İlaç ekibi oldu.

Yüzme takımından rekora koşan Bilim İlaç çalışanı Barış Arslan ise 50 metre, 50 metre sırt üstü, 100 metrede 3 birincilik ve 50 metre serbestte 1 üçüncülük ile Corporate Games'de rakiplerini geride bıraktı. Plaj voleybolunda karışık açık kategorisinde Ömer Ürküp, Muazzez Yeşim Erkuş, Abdullah Çalışkan, Naz Demirel birinci sıraya yerleşti.

Üçlü basketbol branşı erkekler kategorisinde Murat Kasımoğlu, İnanç Akyıldız, Cenker Çetin Tagay, Asaf Özşerik, Sinan Belhan üçüncülüğe layık görüldüler.

Futbol 7'li branşı erkekler kategorisinde Çetin Ayten, Mustafa Murat Arda, Mahmut Özer, Okan Yaver, Cem Kaya, Uğur Üngör, Cihan Turan, Tufan Gümrükçü, Özgür Öner Yıldırım'dan oluşan takım üçüncü oldu.

Bilim İlaç'ı ekibi, Dünya Kurumsal Oyunları'nda Türkiye'yi ve şirketini temsil edecek.


Galeri


Bakırköy'den bir şair geçti... / 15.03.2011
Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastaların yazdıkları şiirler, Teoman, Ahmet Özhan, Soner Arıca, Betül Demir, Mercan & Rashit ve Demet Sağıroğlu gibi ünlü sanatçılar tarafından seslendirilerek 'Düşünen Şarkılar' adlı bir albüme dönüştü.

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi (BRSHH) ve Bilim İlaç, ruhsal hastalığı ve özellikle şizofreni hastalığı olan bireylere karşı toplumda oluşan ön yargıları kırmak amacıyla önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Hastanede tedavi gören hastaların yazdıkları şiirler bestelenerek, Psikiyatri Uzmanı Dr. Vedat Bilgiç ve Müzik Eğitmeni Volkan Uruk tarafından 'Düşünen Şarkılar' adıyla bir albüme dönüştürüldü.

1964 yılında Bedia Tuncer isimli bir edebiyat öğretmeni tarafından derlenip 'İnilti' ismiyle kitaplaştırılan şiirler; Teoman, Ahmet Özhan, Soner Arıca, Betül Demir, Mercan & Rashit ve Demet Sağıroğlu gibi ünlü sanatçılar tarafından seslendirildi.
Bilim İlaç da 2008 yılından bu yana sürdürmekte olduğu "Gerçekler Maskelenmesin" Ateşin Düştüğü Yerden, Sesler, Yüzler, Öyküler projesi kapsamında albüme destek verdi.

Albümün tanıtımı amacıyla 15 Mart Salı günü The Marmara Hotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Başhekim Doç. Dr. Erhan Kurt, "Meşhur bir söz vardır 'divana sığmaz söz çıkar divaneden' diye… Bu eser bir bakıma, 'divane'lerin divana sığmaz sözlerini notalara dökerek melodileştirme ve müziğin evrensel diliyle dünyaya seslenme çabasıdır" dedi.

Sanatın, özellikle şiir ve müziğin, var olmanın, kendini var etmenin en önemli araçlarından biri olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Kurt, sözlerine şöyle devam etti:

"Müzik ve ruhsal hastalıkların bizim kültürümüzde özel bir beraberliği vardır. Müziği ruhun gıdası olarak gören kültürümüz, belki de yüzyıllar boyunca Türk hekimlerinin ruhsal hastalıkların tedavisinde müziği kullanmasına zemin teşkil etmiştir."
"Bu proje basit bir amaçla başladı, hala aynı basit amacı taşıyor; hastalarımızın herkes gibi olduğunu, onlardan farklı olmadığını göstermek.. Hastalarımıza zaman zaman "uzaylı" muamelesi yapılıyor ve bu bizi çok üzüyor. Bizim hastalarımız da herkes gibi duygulanır, aşık olur, şiir yazar, beste yapar.. Çünkü onlar hasta, "aptal" değil. Hedefimiz, ruhsal hastalığı olan bireylere karşı var olan ötekileştirmeyi önlemeye katkı sağlamaktır. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, 14 Mart Tıp Bayramı haftasında böyle bir projeyi kamuoyuna duyurmaktan mutluluk duyuyoruz."

Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş ise toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Kurumsal sorumluluk anlayışımız doğrultusunda pek çok sosyal sorumluluk çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden Düşünen Şarkılar projesi bizim için önemli bir kurumsal sorumluluk çalışmasıdır. Bu anlamlı projeyi desteklemekteki esas amacımız; ruhsal hastalıklara özellikle şizofreni hastalığına dikkat çekmek ve fırsat verildiğinde hastaların neler yapabileceğini, ne kadar üretken olacağını göstermek. Bu kapsamda üç yıldır sürdürdüğümüz sosyal sorumluluk çalışmamız Ateşin Düştüğü Yerden Sesler, Yüzler, Öyküler kapsamında bu projeye de destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Albümdeki tüm şarkılar ve şiirler gerçek öykülere dayanırken, şarkılarda bahsi geçen her olay, her duygu ve her ifade gerçek hayat öykülerinin izlerini taşıyor.

Teoman, Betül Demir, Demet Sağıroğlu, Ahmet Özhan, Soner Arıca, Mercan & Rashit gibi ünlü sanatçıların sesinden hayat bulan projede, Doç. Dr. Erhan Kurt da 'Teselli İsterken' adlı şiiri seslendirdi.

Albüm satışından elde edilecek gelir, hastaların rehabilitasyonunda kullanılmak üzere Bakırköy Akıl Hastanesi Vakfı'na bağışlanacak.


Galeri


Merkezine İnsana Saygıyı Koydu 4. Kez Aynı Ödülle Rekora İmza Attı / 17.02.2011
Bilim İlaç, Kariyer.net tarafından verilen ve insan kaynakları dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul gören İnsana Saygı Ödülü'ne bu yıl 4. kez lâyık görüldü

Bugüne kadar mükemmellikte süreklilikten en rekabetçi şirkete, çevre ödüllerinden gönüllülük yönetimine kadar birçok kategoride ulusal ve uluslararası sayısız ödüle lâyık görülen Bilim İlaç, ödüllerine bir yenisini daha ekledi.  Bilim İlaç, Kariyer.net tarafından verilen ve insan kaynakları dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul gören İnsana Saygı Ödülü'ne bu yıl 4. kez lâyık görüldü . Aynı ödülü kendi sektöründe üst üste 4 kez alma başarısını gösteren Bilim İlaç hem bir rekora imza attı hem de iş başvurularını 3 haftayı aşmayacak sürede ve adaya özel içerikte bilgilendirmeyle yanıtlayarak bu alanda başarısını pekiştirdi.

Bu yıl 10. kez düzenlenen "İnsana Saygı Ödülleri" 16 Şubat 2011'de Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi Rumeli Salonu'nda gerçekleştirilen bir törenle sahiplerine verildi. Bilim İlaç, insan kaynakları uygulamalarında "insan" odaklı yaklaşım sergileyen şirketlere verilen "İnsana Saygı Ödülü"nü 4. kez evine götürmüş oldu.

"İnsana Saygı" etik kodumuz

"İnsana Saygı Ödülü'nü 4 kez üst üste kazanmak bize gurur veriyor" diye konuşan Bilim İlaç İnsan Kaynakları Direktörü Aykut Bora, gerçek başarının sürdürülebilir olmasının gerektiğini ve dört yıl üst üste lâyık görülen ödülün bu açıdan daha da anlam kazandığını kaydetti. Bilim İlaç'ın bugüne kadar aldığı her ödülün arkasında kurumsal değerlerinin bulunduğuna dikkat çeken Aykut Bora, "Bilim İlaç'ın; insan mutluluğu, gelecek nesillere saygı, etik ilkeli yönetim, değişim ve başarma tutkusu olmak üzere 5 değeri bulunmaktadır. Bu kapsamda Bilim İlaç, etik değerleri çerçevesinde insan sağlığına katkıda bulunmakta ve bu haliyle sağlık sektörünün beklentilerini karşılamaktadır. Bilim İlaç bütün bunları gerçekleştirirken de çevreye, topluma saygı ve özenden taviz vermeden, çalışanlarının kişisel gelişimi, yetkinliği ve mutluluğunu ön planda tutmaktadır. Bu nedenle bu ödüle 4. kez sahip olmak Bilim İlaç için sürpriz olmamıştır" diye konuştu.

İş başvurularını 3 haftayı aşmayacak sürede ve adaya özel içerikle cevaplıyor

Bilim İlaç'ın bu başarıyı elde etmesinin arkasında, iş başvuruları konusunda sergilediği doğru ve titiz yaklaşımın olduğunu belirten Aykut Bora, "İş başvurusu yapan adayların karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de, başvurularına olumlu ya da olumsuz geri dönüş olmamasıdır. Bilim İlaç bu konuda çok doğru bir yaklaşım sergiliyor. İnsan kaynakları performans göstergelerimiz arasında "adaylara geri dönüş oranı ve süresi" var; başvuran tüm adaylara, görüşme yapıldıktan sonra 3 hafta içerisinde geri dönüş yapmamızı başarıyla uyguladığımız sistem sağlıyor" dedi. Bora, bu sistematik sayesinde İnsana Saygı Ödülü'nü almak için normal çalışma sistemi dışında farklı bir hazırlık veya çalışma içerisinde bulunmadıklarına da dikkat çekti.

Her kategoride ödülü var

Bilim İlaç'ın Mükemmellikte Süreklilik, Yılın En Rekabetçi Şirketi, European Business Awards'ta Ruban d'Honneur Ödülü, çevre ve gönüllülük yönetimi gibi birçok ödülün sahibi olduğunu hatırlatan Aykut Bora, "Yönetim kalitemizin verdiği sorumluluk ve bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilim İlaç, bugüne dek çok farklı kategorilerde önemli ödüller aldı. Bu ödüller, işimize verdiğimiz önemi gösteriyor. Biz de İnsan Kaynakları Direktörlüğü olarak, aday başvurularını yanıtlama konusunda çok hassas bir yaklaşım sergiliyoruz. Başvuruları cevaplamak öncelikle "insana saygı" yönetim anlayışımızın bir göstergesi olmakla birlikte, üzerinde titizlikle çalıştığımız itibar yönetimimizin de bir gerekliliğidir" diye konuştu.


Galeri


KURUMSAL SORUMLULUK RAPORU
Kurumsal Sorumluluk Raporu
Sorumluluğumuzu Paylaşıyoruz. Türkiye’ye rapor veriyoruz.
YARATICI FİKİR PLATFORMU
Yaratıcı Fikir Platformu
Fikirlerinizi önemsiyoruz.
Bizlerle yaratıcı fikirlerinizi paylaşmak için...
TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ
Toplum Gönüllüleri
Çözümün Bir Parçası Olmak İçin!
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri
AVRUPA KALİTE BÜYÜK ÖDÜLÜ
Alzheimer Çağrı Merkezi
2011 Avrupa Kalite Büyük Ödülü Bilim İlaç’ın
KariyerKariyer Site HaritasıSite Haritası Bize UlaşınBize Ulaşın
İletişim Formuİletişim Formu Bilim'den HaberlerBilim'den Haberler BasınBasın
AnketlerAnketler Büyük GörBüyük Gör RSSRSS
KISISEL VERILERIN KORUNMASIKişisel Verilerin Korunması
Bilim İlaç hakkındaki yeniliklerden
haberdar olmak için kayıt olun!
Bizi Takip Edin! Facebook Twitter Linkedin
© 2005-2022 Bilim İlaç
BİLİM PLAZA Piyalepaşa Bulvarı Kaptanpaşa Mah. Zincirlikuyu Cad. No:184 34440 Beyoğlu / İstanbul Tel: (212) 365 15 00 - Faks: (212) 276 29 19
Bu sitedeki bilgiler, hekim veya eczacıya danışmanın yerine geçemez.