ANASAYFA DIŞ PAZARLAR ÖDÜLLER BASIN BİLGİ TOPLUMU HİZMETLERİ İLETİŞİM SİTE HARİTASI TR EN
BİLİM İLAÇ ÜRÜN PORTFÖYÜ AR-GE KURUMSAL SORUMLULUK ÜRETİM TESİSLERİ KARİYER
BİLİM'DEN HABERLER
BASIN BİLGİ KİTİ
2012 / Bilim'den Haberler
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri ve “Kariyerimin Kontrolü Bende” Kişisel Gelişim Kongresi Projemiz Kurumsal Sorumluluk Ödüllerini Topladı / 22.12.2012
Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (TKSSD) tarafından düzenlenen "KSS Çözümleri Pazaryeri" etkinliği bu yıl geçtiğimiz yıl olduğu gibi “İşletme 2023; Cumhuriyetin 100. Yılında Kurumsal Sosyal Sorumluluk” başlığı ile 21 Aralık 2012 tarihinde Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.


Türkiye’nin ilk 500’e giren şirketleri, 2011 – 2012 dönemi içerisinde, temel olarak şirketlerin “KSS İş Süreçlerine Dahil Edilmesi” konusunda sosyal sorumluluk uygulamalarını nasıl şekillendirdikleri açısından değerlendirildi. Bunun sonucunda, Türkiye’den 18 şirketin KSS uygulaması “2012 KSS Pazaryeri”nde sergilenmeye ve ödül kapsamında değerlendirilmeye layık görüldü ve Pazaryerine davet edildi.


Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin en önemli projeleri ile yarıştığı Pazaryeri’nde, gün boyunca etkinliğe katılıp KSS uygulamalarını ziyaret ederek inceleyen yaklaşık 600 katılımcının verdiği Paydaş Ödülleri’nde birincilik, 2009 yılında olduğu gibi yine Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nin oldu. 2420. Bölge Rotary ve Marmara Rotary Kulüpleri tarafından da başarı şilti ile ödüllendirilen Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu ayrıca “Çalışan Gönüllülüğü” kategorisinde de ödüle layık görülerek gönüllülük alanındaki liderliğini sürdürdü.

 


Galeri

KSS Pazarryeri

Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencileri “Kariyerimin Kontrolü Bende” dedi… / 20.12.2012
BİLİM İLAÇ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ, GENÇLERE KARİYER YOLUNDA IŞIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR!

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu tarafından beş yıldır aralıksız yürütülen “Kariyerimin Kontrolü Bende” Kişisel Gelişim Kongresi, 17 – 20 Aralık tarihlerinde Elazığ Fırat Üniversitesi’nde 1740 öğrencinin geleceğine ışık tuttu.

Türkiye’nin önde gelen eğitim şirketlerinden 18 gönüllü eğitmeni bir araya getiren  “Kariyerimin Kontrolü Bende” Kişisel Gelişim Kongresi süresince; gençlere rol model olabilmek ve onları kariyerlerinde bir adım öne geçirebilmek amacıyla tam günlük sertifikalı eğitimler verildi.

Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfında okuyan, iş bulma ve bireysel vizyon/hedef geliştirme konusunda kaygıları yüksek üniversite öğrencilerine verilebilecek en güzel hediye, kariyer ve gelişim fırsatıdır.

Bilim İlaç’ın desteğiyle; bireysel yetkinliklerini, zamanını, emeğini, tecrübesini, entelektüel sermayesini;  "Çözümün bir parçası olmak" üzere ihtiyacı olan kişilerle paylaşan gönüllü çalışanların oluşturduğu Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’nun beş yıldır kesintisiz sürdürdüğü “Kariyerimin Kontrolü Bende“ Kişisel Gelişim Kongresi, mezun olmaya hazırlanan üniversite öğrencilerine ihtiyaç duydukları kariyer ve gelişim fırsatını sunmayı amaçlıyor. Bu yıl Elazığ’da Fırat Üniversitesi öğrencileri ile buluşan proje kapsamında Türkiye’nin alanında başarılı, araştırmacı ve profesyonel gönüllü eğitmenleri; gençlere rol model olabilmek ve onları kariyerlerinde bir adım öne geçirebilmek amacıyla 4 gün süresince sertifikalı eğitimler verdi. 1740 öğrencinin kayıt yaptırarak takip ettiği eğitimlerde; takım çalışması, etkili sunum teknikleri, bireysel liderlik, kişisel marka yaratma, proje yönetimi, stres yönetimi gibi öğrencilerin profesyonel iş hayatına bir adım önde başlamalarını sağlayacak temel beceriler ele alındı.

17 Aralık Pazartesi günü Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış töreniyle başlayan kongrede, tanınmış tiyatro sanatçısı Volkan Severcan da “Bütün Dünya Bir Sahnedir” başlığı ile gençlerle buluştu.  

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’nun, 21 farklı eğitim ve 49 oturum ile Türkiye’deki en büyük kişisel gelişim kongresi olma özelliğini taşıyan “Kariyerimin Kontrolü Bende” projesi, eğitimde Türkiye'nin doğusu ve batısı arasındaki fırsat eşitsizliğinin giderilmesini amaçlıyor. Özellikle Anadolu üniversitelerindeki öğrencilere kariyer planlamalarında destek olmayı, rol model yaratabilmeyi, bilgi ve becerilerini geliştirmeyi, vizyon oluşturmalarına yardımcı olmayı ve kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlamayı hedefleyen proje, genç işsizliğinin %17'lerde olduğu ülkemizde, gençlerin istihdama yeteri kadar katılamama sorununa yönelik çözümler sunuyor.

Ana sponsorluğunu Bilim İlaç’ın yaptığı “Kariyerimin Kontrolü Bende” kişisel gelişim kongresi yüzde yüz gönüllülük ilkesiyle hayata geçiyor. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nden oluşan koordinasyon ekibi, tüm profesyonel eğitmenler, görev alan öğretim görevlileri ve üniversite yetkilileri, asistan öğrenciler ve lojistik destek sağlayan tüm şirketler projeye gönüllü olarak destek veriyor.

Bu yıl beşincisi Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Kariyerimin Kontrolü Bende Kişisel Gelişim Kongresi; “Profesyonel iş hayatında başarının anahtarı olarak belirlenmiş liderlik, ekip çalışması, etkin sunum gibi becerileri daha üniversitedeyken kazansaydık kariyerimize bir adım önde başlardık…” düşüncesiyle hayata geçiriliyor.  Tamamen gönüllülük temelinde uygulanan projenin her ayrıntısında gönüllülük ile fark yaratmış çözümler yer alıyor.

Projenin 5 yıldır liderliğini devam ettiren Dilek Mete projenin geldiği noktayı değerlendirerek; “Bilim İlaç’ın gönüllü çalışanları tarafından uygulanan bir projeye Türkiye’nin 23 lider kuruluşunun destek vermesini sağladık. Bu desteklere rağmen Bilim İlaç dâhil hiçbir şirketin tanıtımını yapmıyoruz. Tek hedefimiz yarım günlük ve tam günlük temel beceri eğitimleri ile öğrencilere gelişim imkânı sağlamak. 5. kez Fırat Üniversitesi’nde 21 farklı eğitim ve 49 oturumla Türkiye’nin en büyük kongresini %100 gönüllülükle gerçekleştirdik. Hedefimiz bir yılda daha fazla üniversiteye ulaşabilmek ve daha fazla öğrencinin gelişimini sağlayarak onlara gerçek bir staj deneyimi yaşatmak.” şeklinde özetledi. Projenin uygulanmasına maddi ve gönüllü destek sağlayan Bilim İlaç yetkililerinden İnsan Kaynakları Direktörü Aykut Bora ise özellikle staj sürecinin İnsan Kaynakları Yönetimi açısından ideal staj sürecinin standartlarını belirleyecek düzeyde olduğunu belirterek “Ülkemizde özel sektör ve üniversite işbirliğinin geliştirilmesi son derece kritik bir öneme sahip. Bu proje ile aynı zamanda üniversite öğrencilerine sunulan staj imkânı ve farklı sektörlerdeki 23 lider şirkette gerçek projelerde rol alarak gelişme fırsatı bulan öğrencilerin bu işbirliğinin geliştirilmesinde elçi olacağına inanıyorum. Ülkemizde batıdan doğuya gidildikçe eğitimde ve istihdamda fırsat eşitliğinin bozulduğunu verilerle görebiliyoruz. Bundan sonraki amacımız kişisel gelişimlerine katkıda bulunduğumuz gençlerimiz sayesinde genç işsizlerin istihdamını artırmak ve doğudaki toplumsal bilinç düzeyini yükselterek yatırımların artmasına vesile olmak.“ dedi.

Projeye katılan profesyonel eğitmenler ise “Her sınıfın kontenjanı üzerinde öğrenciyi ağırladığı, sadece öğrencilerin değil birçok öğretim görevlisi ve üniversite yönetiminin de eğitimlerden yararlandığı, öğrencilerin eğitimlere katılabilmek için saatler öncesinden salonları doldurduğu böyle bir kongrede yer almak bizleri de oldukça etkiledi. Bundan sonraki organizasyonlarda da yer almak ve öğrencilerle tekrar bir araya gelmek istiyoruz. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’ne bize sağladıkları bu fırsat için teşekkür ederiz. Sadece öğrenciler değil bizim de öğrendiğimiz özel bir kongreydi.” diyerek proje hakkındaki görüşlerini dile getirdiler.

HER YIL DAHA ÇOK ÖĞRENCİYE ERİŞİM, HER YIL DAHA ÇOK EĞİTİM

2008 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde 60 öğrenciyle pilot olarak başlanılan proje, gönüllü sayılarının artması ile 2009’da Erzurum Atatürk ve 2010’da Kayseri Erciyes üniversitelerinde 3 günlük ve 300’er kişilik, 2011 yılında ise daha da geliştirilerek Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde 4 günlük yaklaşık 1.600 öğrenci katılımlı bir kongreye dönüştürüldü. Beşinci yılında 4 günlük bir program olarak devam eden ve bu yıl Yenibiriş.com’un iletişim desteği verdiği kongreye 3. ve 4. sınıf öğrencileri öncelikli olarak katıldılar.

Öğrenciler, “Kariyerimin Kontrolü Bende” kişisel gelişim kongresi sayesinde kariyer seçenekleri ve başarıya giden yol haritaları hakkında önemli bilgiler ediniyor, kongreye katıldıkları için alacakları sertifikayı özgeçmişlerine ekleme şansına da sahip olabiliyor. Ayrıca başvuruda bulunan öğrenciler arasından seçilenler, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği’ne üye, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde özel bir staj fırsatı da yakalayabilecekler. 


Galeri


Türkiye'nin İlk A+ Raporu Bilim İlaç'tan / 02.10.2012
2011 yılında yayınladığı Kurumsal Sorumluluk Raporu ile dünya çapında kabul edilmiş raporlama standardı kuruluşu Global Reporting Initiative (GRI)’dan "A" seviye rapor onayı alan BİLİM İLAÇ bu yıl hedefini yükseltti. BİLİM İLAÇ, bu yıl yayınlandığı Kurumsal Sorumluluk Raporuyla A+ seviyesine yükselerek Türkiye’den bu derece ile değerlendirilen ilk Türk şirketi oldu.

BİLİM İLAÇ tarafından bu yıl üçüncüsü yayınlanan ve dünya çapında kabul edilmiş raporlama standardı kuruluşu Global Reporting Initiative (GRI) tarafından A+ seviyesi ile derecelendirilen kurumsal sorumluluk raporu Türkiye’de A+ seviyesinde onaylanan ilk ve tek rapor oldu. Rapor GRI tarafından 2012 yılında A+ seviyesinde derecelendirilen 158 rapor arasında yer aldı.

Kurumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli çalışmalara imza atan BİLİM İLAÇ tarafından 2011 yılı sürdürülebilirlik çalışmalarını aktardığı üçüncü kurumsal sorumluluk raporu, ekonomik, sosyal ve çevresel sorumlulukları kapsamında yapılan çalışmaları ve gelecek hedeflerini kapsadı.

Raporda; şirketin kurumsal yönetim anlayışı, sürdürülebilirlik yönetimi, sürdürülebilirlik hedefleri ve kurumsal sorumlulukları kapsamında yarattığı ekonomik katma değer, çevresel ölçümler ve yatırımlar ile insan odaklı sosyal etkiler yer aldı. Raporda; insan mutluluğu, toplumsal kalkınma ve çevre koruma, öncelikli konular olarak yer alırken A+ olarak değerlendirilen başarı kriterini Deloitte tarafından gerçekleştirilen dış denetim süreci oluşturdu.

ÖRNEK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK STRATEJİSİ

BİLİM İLAÇ’ın hazırladığı kurumsal sorumluluk raporu; şirket kültürüne sürdürülebilirlik yaklaşımının yerleştirilmesi, paydaş diyaloğunu artırarak sürdürülebilirlik bilinci aşılama, iyileştirme çalışmaları yürütme, sürdürülebilirlikte liderlik ve izleme-değerlendirme süreçlerini kapsadı.

Kurumsal sorumluluk raporunun hazırlanma süreci ile ilgili bilgi veren BİLİM İLAÇ Genel Müdürü Dr. Erhan Baş; “Bu yıl üçüncüsünü hazırladığımız kurumsal sorumluluk raporumuzda her sene daha fazla veri ve gösterge paylaşarak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz, ancak sadece veri paylaşmak yeterli değil. Hedef koymak ve hedeflere ulaşma yolunda sürekli iyileştirme çalışmaları yürütmenin bizi sürdürülebilirlik misyonumuza daha çok yaklaştıracağına inanıyoruz” dedi.

Ölçülebilir olan yönetilebilendir vizyonuyla sürdürülebilirlik çalışmalarını yürüttüklerini belirten Dr. Erhan Baş, sürdürülebilirlik çalışmaları nezdinde insan kaynakları uygulamaları ve çevresel zararların en aza indirilmesi konusunda gerçekleştirdikleri çalışmaların raporun A+ olarakderecelendirilmesinde de büyük önemi olduğunu vurguladı.  

EN HIZLI, EN İYİ, DOKTORLARIN TERCİHİ!

Kurumsal yönetim anlayışı ve sürekli artan performans göstergelerindeki başarısı ile geçtiğimiz yıl, EFQM (European Foundation For Quality Management) tarafından son 3 yıldır Avrupa’da hiçbir kuruluşun alamadığı “Avrupa Kalite Büyük Ödülü”ne layık görüldü. Bu ödül ile birlikte 4 ayrı kategoride de başarı ödülüne hak kazanarak EFQM tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

BİLİM İLAÇ IMS verilerine göre son beş yıl içinde en hızlı büyüme kaydeden ilaç şirketi. İstikrarlı ve dengeli büyümeyi sürekli gelişmeye açık olmakla sağlayan BİLİM İLAÇ, 2011 yılında 15.2 milyar TL’ye ulaşan Türk ilaç pazarında %5.1 pay ile 3. sırayı aldı. Doktorların reçete tercihlerinde de yılı 2. tamamlayan BİLİM İLAÇ, yazılan her 100 reçetenin 7.1’inde yer aldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE LİDER BİLİM İLACIN A+ BAŞARILARI

  • BİLİM İLAÇ’ın Sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalar kapsamında 2011 yılında 1.950 BİLİM İLAÇ çalışanına sürdürülebilirlik eğitimleri verildi.
  • 2014 yılı sonuna dek Türk ilaç pazarında ilk 2 firma arasında yer almak ve en fazla ihracat yapan yerli ilaç üreticisi olmayı hedefleyen Bilim İlaç’ın 15 milyon dolar yatırımla kurulan AR-GE merkezinde 110 bilim insanı çalışmaktadır.BİLİM İLAÇ bütçesinin yaklaşık yüzde 5’ini AR-GE yatırımlarına ayırmaktadır.
  • Etik İlkeli Yönetim yaklaşımını benimseyen BİLİM İLAÇ tarafından 2011 yılında uygulanan toplam etik eğitimi saati 2.715,44 olarak gerçekleşti. Etik Eğitimi 2011 yıl sonu itibariyle etik eğitim alan çalışan oranı: %82.2 oldu.
  • İnsan mutluluğunu ön planda tutması dolayısıyla, kapsamlı insan kaynakları uygulamaları yürütüyor. Yetenek yönetiminden, eğitimlere, koçluk desteklerinden çalışan haklarının desteklenmesine kadar pek çok insan kaynakları projesinin sürekli geliştirerek çalışanlarının ve ailelerinin mutluluğunu gözetiyor.
  • Çalışanlarının 1051’i gönüllülük çalışmaları içinde aktif yer alan BİLİM İLAÇ Toplum Gönüllüleri 26.614 gönüllülük saatiyle 37.911 kişinin hayatına dokunarak fark yarattı.
  • Bilim İlaç “sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluk alma” bakış açısıyla üretim tesislerini şekillendiriyor, yeşil şirket uygulamalarıyla üretim yapıyor. Bilim İlaç olarak, yalnızca kurumsal sorumluluk çalışmalarıyla değil, iş alanında da çevresel standartları sürekli olarak uyguluyor, geliştiriyor. Bu kapsamda, altyapısı çevre standartlarına uygun olan organize sanayi bölgelerini üretim yeri olarak seçiyor. 1998 yılından itibaren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde ve 2008 yılından itibaren de Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapıyor olması da bu bakış açısının bir göstergesi.
  •  2010 yılında büyük işletmeler dalında Kocaeli Sanayi Odası Çevre Ödülü’ne layık bulunan Bilim Gebze üretim tesisi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve yeşil bina kavramı göz önünde bulundurularak inşa edilmiştir. Bilim Gebze tesisi çevre dostu uygulamalarıyla Türk ilaç sektörünün en çevreci ilaç üretim tesisi konumundadır. 
  • Karbon offsetleme konusunda uzman bir kuruluş olan myclimate ile işbirliği yaparak 2011 İş Ortakları Zirvesi’nden doğan karbon salınımı offsetlendi. Offsetlemeyi gerçekleştirmek için İzmir’de kurulan Kores rüzgar enerjisi santraline sebep olunan karbon salınım miktarına eşdeğer yatırımda bulundu.
  • 2011 yılında çeşitli yatırımlar gerçekleştirilerek Kasım 2011’den itibaren yenilenebilir enerji elde edilmeye başlandı.
  • İlaç sektöründe sıklıkla kullanılan promosyon malzemelerinin bir bölümünü geri dönüşümlü malzeme kullanılarak üretildi. Bilim İlaç Tıbbi Tanıtım Sorumluları çalışmalarında broşür yerine laptop kullanarak, kağıt tüketimi azaltılmıştır.
  • Eczane poşetleri biyobozunurluklu malzeme ile üretiliyor. 
  • Bilim İlaç bilgi teknolojileri yatırımını her yıl artırıyor; daha az seyahat etmek üzere videokonferans sistemi kullanılıyor.  
  • 2010 yılı üçüncü çeyreğinde Gebze İşletmesinde doğalgaz besleme borusu üzerine takılan kovalent bağ saptırıcı manyetik bilezik sayesinde, 2011 yılında Gebze işletmesinde doğalgaz kullanımında %5’lik verimlilik artışı gerçekleştirildi.
  • 2011 yılında 0,01319 m3/kutu olarak gerçekleştirilen doğalgaz tüketimi 2012 yılı için 0,01222 m3/kutu olarak hedeflendi.
  • 2011’de kutu başına 0.99 litre olarak hedeflenen su tüketimini kutu başı 0.87 litre olarak gerçekleştirildi. 2012 yılı su tüketimi hedefi kutu başına 0.82 litre olarak belirlendi.  

BİLİM İLACIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLUNDAKİ ÖNEMLİ KİLOMETRETAŞLARI

  • BİLİM İLAÇ,Küresel İlkeler Sözleşmesi ve GRI standartlarını göz önünde bulundurarak oluşturduğu kurumsal sorumluluk raporu ile sürdürülebilirlikte pek çok ilke imza attı.
  • 2008 yılında Sürdürülebilirlik kavramı gelecek nesillere saygı başlığı ile kurum değerleri arasına girdi.
  • 2009 yılında BİLİM İLAÇ Sürdürülebilirlik Kurulu oluşturuldu. BİLİM İLAÇ Sürdürülebilirlik politikası belirlendi ve yayınlandı.
  • Çevreyi korumak ve doğal kaynakların kullanımını azaltmak stratejisiyle 2010 yılından itibaren Türk ilaç sektöründe karbon ayak izini hesaplayan ve iyileştirme planı hazırlayan ilk şirket oldu.
  • 2010 yılında Türk ilaç sanayinin ilk kurumsal sorumluluk raporunu Bilim İlaç yayınladı. Yine Türk ilaç sanayinde Global Compact’i imzalayan ilk ilaç şirketi oldu. Bilim İlaç sürdürülebilirlik stratejisi oluşturuldu.
  • 2011 yılında Türkiye’nin GRI’dan A Seviye Onaylı ilk Kurumsal Sorumluluk Raporu’nu Bilim İlaç yayınladı. Tüm çalışanlarına sürdürülebilirlik eğitimi verildi. Düzenli sürdürülebilirlik aktiviteleri ve iyileşmeleri gerçekleştirildi. Karbon nötr etkinlikler gerçekleştirildi.
  • 2012 yılında Türkiye’nin GRI’dan A+ Seviye Onaylı ilk Kurumsal Sorumluluk Raporu’nu Bilim İlaç yayınlandı.

Sürdürülebilirlik çalışmalarını şeffaf bir şekilde tüm paydaşlarıyla paylaşmayı da bir sorumluluk olarak gören BİLİM İLAÇ’ın A+ seviye onay alan raporuna websitesinden ulaşabilirsiniz.


Galeri


Şizofreni Hastaları Resimlerle Konuşuyor! / 05.04.2012
Manisa Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki Şizofreni Hastalarının Resimleri Sergi Oldu! Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatan şizofreni hastalarının yaptığı resimler “Ateşin Düştüğü Yerden; Sesler, Yüzler, Öyküler” adıyla sergileniyor. 4 Nisan Çarşamba 19.00’da İzmir Çetin Emeç Sanat Galeri’sinde açılan sergide, satışı yapılacak resimlerden elde edilen gelir hastanenin rehabilitasyon ve toplum sağlığı birimine bağışlanacak.

Şizofreni hastalarının topluma katılmasını sağlamak ve bu hastalığın toplum tarafından tanınmasına katkıda bulunmak amacıyla Bilim İlaç, Gerçekler Maskelenmesin adıyla bir kampanya sürdürmektedir.

4. yılını tamamlayan proje kapsamında 4 Nisan Çarşamba günü, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatan şizofreni hastalarının yaptığı resimlerden oluşan bir resim sergisi açılmıştır. 11 Nisan tarihine kadar açık kalacak sergide, şizofreni hastalarının yaptığı 63 adet tablo sergilenecektir. Sergi için seçilen resimler 2008 yılından bu yana hastanede yatan hastalar tarafından yapılmıştır.

12 il ve 13 milyon nufüsa hizmet veren Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tedavi edici kurum özelliğinin yanısıra “Psikososyal Rehabilitasyon” ile bütünleyici bir tedavi vererek hastaların kendini hasta olarak görmek yerine birey olarak düşünmelerini amaçlamaktadır.

Sergi ile şizofreni hastalarının üretkenliklerini vurgulamak, iç dünyalarını tuvalden okumak ve en önemlisi resim yapmak gibi rehabilitasyon çalışmalarının önemini ve gerekliliğini vurgulamak amaçlanmıştır. Resimler seçilirken sanatsal yaratıcılığın yanı sıra, hastaların duygularını döktüğü resimlerden ortak bir dil oluşturulması da göz önünde bulundurulmuştur.

TÜRKİYE’DE 700.000 ŞİZOFRENİ HASTASI VAR!

Türkiye’deki 700.000 şizofreni hastasının birçoğu sokaklarda, işyerlerimizde belki de bizimle aynı ortamlarda hastalıklarını saklayarak/saklamaya çalışarak yaşıyorlar. Yıllardır “deli”, “meczup” gibi tanımlamalarla damgalanan şizofreni hastaları toplumdan bekledikleri desteği alamıyorlar.  Bu nedenle de birçoğu hastalığını saklıyor. Küçümsenmeden, iyi şartlarda tedavi edilerek yeniden birey olmak ve toplumda yer edinmek ve tabiî ki çalışabilmek istiyorlar. Bu nedenle Gerçekler Maskelenmesin projesi ile bir kez daha, yeteneklerini sergileyebilecekleri fırsatlar verildiğinde çok çarpıcı işler çıkarabildikleri kanıtlanıyor. Bu anlayış doğrultusunda da herkesi onları anlamaya ve damgalamamaya çağırıyoruz.


Galeri


Bilim İlaç “2012 Etik Beyannamesi”ni İmzaladı / 28.02.2012
Bilim İlaç, kurucu kurumsal üyesi olduğu Türkiye Etik ve İtibar Derneği’ni destekledi, “Etik İlkeli Yönetim”in en önemli değerlerinden biri olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Bilim İlaç’ın da aralarında bulunduğu Türkiye Etik ve İtibar Derneği (TEİD) üyesi 48 şirket, 2012 Etik Beyannamesi’ne imza attı. İmza törenine katılan Türkiye’nin önde gelen şirketleri söz konusu beyannameyle 'farkındalık' oluşturmayı amaçlıyor.

Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen imza töreninde, TEİD tarafından hazırlanan beyannameye Türkiye’nin önde gelen 48 şirketinin üst düzey yetkilisi imza attı. 2012 Etik Beyannamesi’nde şu ifadelere yer veriliyor:

"Tüm faaliyetlerimizde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere tabi olduğumuz tüm ulusal mevzuata ve Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olduğu tüm uluslararası anlaşmalar ve düzenlemelere uyarız. Açıkladığımız beyan ve sunduğumuz raporların gerçeğe uygun olması için gerekli titizliği gösteririz ve konu bilgileri doğru ve anlaşılabilir biçimde ve zamanında sunarız.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin de özünü oluşturan 10 temel ilkeye olan desteğimizi beyan eder, bu ilkelere uymaktaki gönüllülüğümüzü idari yapımız ve şirket politikalarımıza yansıtırız.

Doğruluk ve şeffaflığı, tüm iş süreçlerimizde ve ilişkilerimizde öncelikli değerlerimiz olarak kabul ederiz. İş etiğinin yazılı kurum kültürümüzün yapı taşı haline gelmesi için azami gayret ve özeni gösteririz.

Çalışanlarımızı çıkar çatışmalarından uzak tutacak bilinç, kural ve uygulamalarla donatır, mevcut görevlerinden yararlanarak kişisel çıkar sağlamalarım yasaklar ve denetleriz. Çalışanlarımızın tarafsız karar ve davranışlarını etkileyecek hediyeler almasını ve aynı amaçla hediye vermelerini yasaklarız.

Faaliyet ve işlemlerimizi yürütürken, her türlü kamu kurum ve kuruluşu, idari oluşum, sivil toplum örgütü ve siyasi partiler ile herhangi bir menfaat beklentisi olmaksızın eşit mesafede yer alırız. İşlemlerimizde yolsuzluklara yol açmayız, göz yummayız ve yolsuzluğa karşı mücadele ederiz. Haksız rekabette bulunmaz, adil rekabetin ve tüketici haklarının korunmasını gözetir, tüm uygulamalarımızı bu yönde geliştiririz.

Kayıt dışı istihdamda bulunmayız; işçi sağlığı ve güvenliğini gözetir, gençlerin, kadınların ve engellilerin adil istihdamını destekleriz. Ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunacak çalışmaları destekleriz.

Bütün bu iş etiği ilke, anlayış ve uygulamalarımızın iş ortaklarımız ve tedarikçilerimiz dâhil tüm etki alanlarımıza yayılmasını sağlayacak uygulamalar geliştiririz. Yukarıda yer alan ilkelere bağlılığımızı ve geliştirme hedefimizi Etik ve İtibar Derneği üyeliğimiz sıfatıyla beyan ve taahhüt ederiz. "

TEİD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Çakmakçı törende yaptığı konuşmada, derneği 2010 yılında kurduklarını ve faaliyetlerine başladıklarını belirterek derneğin bir gönüllülük hareketi olduğunu, beyannamenin cezai bir yaptırımı olmadığını söyledi. Çakmakçı, derneğe üye olmaları ve beyannameye imza atmalarını talep ettikleri hiçbir kurum veya kuruluştan olumsuz tepki almadıklarını ifade ederek, "Bu kadar kısa bir sürede böylesine yüksek sayıda şirketin katılacağını tahmin etmiyordum. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Bu bir gönüllülük hareketi. Yasal düzenlemeler zaten hali hazırda mevcut. Bizim amacımız farkındalık oluşturmak" şeklinde konuştu.


Galeri


KURUMSAL SORUMLULUK RAPORU
Kurumsal Sorumluluk Raporu
Sorumluluğumuzu Paylaşıyoruz. Türkiye’ye rapor veriyoruz.
YARATICI FİKİR PLATFORMU
Yaratıcı Fikir Platformu
Fikirlerinizi önemsiyoruz.
Bizlerle yaratıcı fikirlerinizi paylaşmak için...
TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ
Toplum Gönüllüleri
Çözümün Bir Parçası Olmak İçin!
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri
AVRUPA KALİTE BÜYÜK ÖDÜLÜ
Alzheimer Çağrı Merkezi
2011 Avrupa Kalite Büyük Ödülü Bilim İlaç’ın
KariyerKariyer Site HaritasıSite Haritası Bize UlaşınBize Ulaşın
İletişim Formuİletişim Formu Bilim'den HaberlerBilim'den Haberler BasınBasın
AnketlerAnketler Büyük GörBüyük Gör RSSRSS
KISISEL VERILERIN KORUNMASIKişisel Verilerin Korunması
Bilim İlaç hakkındaki yeniliklerden
haberdar olmak için kayıt olun!
Bizi Takip Edin! Facebook Twitter Linkedin
© 2005-2022 Bilim İlaç
BİLİM PLAZA Piyalepaşa Bulvarı Kaptanpaşa Mah. Zincirlikuyu Cad. No:184 34440 Beyoğlu / İstanbul Tel: (212) 365 15 00 - Faks: (212) 276 29 19
Bu sitedeki bilgiler, hekim veya eczacıya danışmanın yerine geçemez.