ANASAYFA DIŞ PAZARLAR ÖDÜLLER BASIN BİLGİ TOPLUMU HİZMETLERİ İLETİŞİM SİTE HARİTASI TR EN
BİLİM İLAÇ ÜRÜN PORTFÖYÜ AR-GE KURUMSAL SORUMLULUK ÜRETİM TESİSLERİ KARİYER
BİLİM'DEN HABERLER
BASIN BİLGİ KİTİ
Bilim'den Haberler / Arşiv
“Kariyerimin Kontrolü Bende” Kongresi Erzincan Üniversitesi öğrencileri ile buluştu. / 25.04.2016
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri tarafından, 19-22 Nisan tarihlerinde 8.’si düzenlenen “Kariyerimin Kontrolü Bende” Kişisel Gelişim Kongresi’ne, Erzincan Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Anadolu’daki üniversitelerde eğitim alan gençlerin yaşamlarındaki dönüm noktasını keşfetmelerini sağlamayı ve çalışma hayatlarında başarılı olabilmeleri için onlara ışık tutmayı amaçlayan kongreye toplam 6.634 öğrenci kayıt yaptırdı.
Erzincan Üniversitesi öğrencileri, kariyerlerine bir adım önde başlamak için, 4 gün boyunca, 18 farklı eğitim ve seminer, 33 oturum ve alanlarında uzman gönüllü eğitmenler tarafından sertifikalı eğitimler aldılar. Kongre boyunca verilen eğitimlere en yüksek düzeyde katılım gösteren üniversiteliler ise, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde özel staj imkanı kazandılar.

‘Kariyerimin Kontrolü Bende eğitimleri müfredata girmeli’ 

“Kariyerimin Kontrolü Bende”  diyen öğrenciler, “İletişim”, “Kişisel Liderlik”, “Girişimcilik”, “Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama”, “Geleceğimi Planlama” gibi çalışma hayatlarında onlara ilham verebilecek eğitimlerden yararlandılar. Bu eğitimler aracılığıyla gençlere, gerçek örnekler ve tecrübelerden derlenmiş uygulamalı oturumlar ile kendilerini tanıyacakları, potansiyellerini keşfedecekleri ve iş hayatında öne geçmenin ipuçlarını bulabilecekleri fırsatlar yaratıldı. Uzmanlar ve üniversite yetkilileri, bu eğitimlerin, öğrencilerin kişisel gelişimi için yol gösterici olduğu ve üniversitelerin eğitim müfredatına girmesi gerektiği konusunda görüş bildirdiler.

Bugüne kadar 8 üniversitede 9000’den fazla öğrencinin kariyer planlamasına destek olan proje, önümüzdeki yıllar içerisinde de Anadolu’da eğitim gören öğrencilerin hayatına dokunarak onlara ilham vermeye devam edecek. 
“Kariyerimin Kontrolü Bende” Kongresi 7. yılında Erzincan Üniversitesi öğrencileri ile buluşuyor. / 30.03.2016
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu tarafından düzenlenen, “Kariyerimin Kontrolü Bende” Kişisel Gelişim Kongresi, 19-22 Nisan 2016 tarihlerinde, Erzincan Üniversitesi’nde gerçekleşiyor. Kongrenin amacı, Anadolu’daki üniversitelerde eğitim alan, geleceğin profesyonellerine, çalışma hayatlarında başarılı olabilmeleri için sahip olmaları gereken temel beceri ve farkındalıkları kazandırmak.

“Kariyerimin Kontrolü Bende”
 Kişisel Gelişim Kongresi, gençlerin kariyerlerine bir adım önde başlamalarına destek olmak amacıyla gönüllülük temelinde tasarlanmış örnek bir proje. Kongrede, tamamı gönüllü eğitmenler tarafından, 4 gün boyunca, “Kariyer Yolunda İletişim”, “Kişisel Liderlik”, “Başarı Odaklı Hedef Belirleme”, “Takım Olmak ve Takım Başarısı”, “Geleceğimi Planlama” gibi eğitimler veriliyor. Bu eğitimler aracılığıyla öğrenciler, 4-5 farklı eğitim alabiliyor ve bu eğitimleri sertifikalandırabiliyorlar.  Kongre boyunca verilen eğitimlere en yüksek düzeyde katılım gösteren üniversitelilere, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde özel staj imkanı sunuluyor ve kariyer planlamalarında onlara yol gösterecek fırsatlar yaratılıyor.  

 Bugüne kadar 7 üniversitede 8000’den fazla öğrencinin kariyer planlamasına ilham veren proje, son olarak 2013 yılında, Adıyaman Üniversitesi ve Harran Üniversitesi’nde, paralel olarak uygulandı ve Adıyaman Üniversitesi’nde 1.241, Harran Üniversitesi’nde ise 1.897 öğrencinin hayatına dokunmayı başardı.
Bilim İlaç Gönüllüleri 11. Runatolia Maratonu’nda Koştu! / 07.03.2016
Bilim İlaç, 6 Mart 2016 tarihinde, Antalya’da düzenlenen 11. Runatolia Maratonu’na 20 gönüllüsü ile katılarak, kurumsal takımlar sıralamasında AÇEV’in ‘Başka Bir Masal Anlat Baba’ projesi için en fazla destek toplayan kurumlar arasında yer aldı.

Bilim İlaç gönüllülerinin, maratona katılım göstererek ve sonrasında bağış toplayarak desteklediği ‘Başka Bir Masal Anlat Baba’ projesi ile Türkiye’deki geleneksel babalık rollerinin sorgulanması, çocuklarını destekleyen, onlara daha fazla gelişim fırsatı tanıyan ve aile içinde daha fazla iletişim kuran baba sayısının artırılabilmesi için AÇEV’in (Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı) yürüttüğü Baba Destek Programı’nın yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda, 4.500 ailenin hayatını değiştirmeyi amaçlayan AÇEV için maratona katılan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri 10K koşusunu başarıyla tamamlayarak, topladıkları bağış tutarı ile AÇEV yararına koşan 67 kurumsal takım arasında 5. olarak baba eğitimine en çok destek toplayan kurumlar arasında yer aldı.

Bağışlardan elde edilen gelir, çocukların sağlıklı gelişimi için babaların hayatına dokunmanın önemini fark ettirmek amacıyla kullanılmaktadır. AÇEV’in baba-çocuk ilişkilerini yeniden tanımlamayı hedeflediği kampanyaya destek olan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri toplumsal farkındalığın gelişmesine katkı sağladı. 

Projeye destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ederiz.

Bilim İlaç Gönüllüleri 37. İstanbul Maratonu’nda Bağış Rekoruna Koştu / 30.11.2015
15 Kasım 2015 tarihinde 37.’si gerçekleştirilen İstanbul Maratonu’na 51 gönüllüsü ile katılan Bilim İlaç, topladığı bağışlarla 42 ailenin hayatının değişmesine katkı sağladı.


15 Kasım 2015 tarihinde 37.’si gerçekleştirilen İstanbul Maratonu’na 51 gönüllüsü ile katılan Bilim İlaç, topladığı bağışlarla 42 ailenin hayatının değişmesine katkı sağladı.  

‘Başka Bir Masal Anlat Baba’ projesi ile 4.500 ailenin hayatını değiştirmeyi amaçlayan AÇEV (Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı) için çeyrek maratona katılan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri topladıkları bağış tutarı ile Adım Adım oluşumuna dâhil olan kurumsal şirketler arasında 6. olarak 314 bireysel bağışçıya ulaştı ve tam 42 babanın eğitimini karşıladı.

Bilim İlaç’ın dördüncü kez proje ortaklığı yaptığı “Adım Adım” oluşumu, faaliyetlerine 2008 yılında başladı ve şu anda 7 binin üzerinde gönüllü koşucusu tarafından toplanan bağışlar ile Sivil Toplum Kuruluşlarına kaynak yaratmaya ve kamuoyundaki farkındalığı arttırmaya devam ediyor.

 Bağışlardan elde edilen gelir, proje kapsamında “masalların kayıp kahramanları” babaları desteklemek amacıyla kullanılmaktadır. AÇEV’in baba-çocuk ilişkilerini yeniden tanımlamayı hedeflediği kampanyaya destek olan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, toplumsal farkındalığın gelişmesine katkı sağlamıştır.

Projeye destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz!
Bilim İlaç Gönüllüleri “Parayı Öğrenme Haftası”nda, Finansal Okuryazarlık Eğitimi Verdi! / 10.04.2015
Her yıl dünya çapında, gönüllülerin desteğiyle gerçekleşen “Global Money Week / Global Para Haftası” etkinlikleri Bilim İlaç Gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşti.

Bilim İlaç Gönüllüleri, “Parayı Öğrenme Haftası” olarak ilan edilen 9 – 17 Mart tarihleri arasında, 211 öğrencinin hayatına dokunarak, finansal okuryazarlık eğitimi verdi.  Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) öncülüğünde gerçekleştirilen projede bu yıl hedef, 25.000 öğrenci olarak belirlendi.

Etkinlik haftası öncesinde uzmanlar tarafından “Eğiticinin Eğitimi”ni ve sertifikalarını alan gönüllülerimiz, 5. ve 6. sınıf öğrencilerine ‘eğitimde paranın tanımı, nasıl kullanılması gerektiği, temel ihtiyaçlar ve istekler arasındaki fark, nasıl tasarruf etmeleri gerektiği’ konularında eğitim vermiştir.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nin farklarını ortaya koymasıyla ilk kez üniversitelere de ulaşan proje, Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinde gerçekleştirilmiştir.

Gönüllülerimize teşekkür ederiz.
Bilim İlaç Borsa İstanbul’da Kadın Erkek Eşitliği İçin Düzenlenen Gong Törenine Katıldı / 17.03.2015
Borsa İstanbul ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women), UN Global Compact ve Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (Sustainable Stock Exchanges Initiative-SSE) işbirliğiyle kadın-erkek eşitliği ve kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi konularında farkındalık yaratmak amacıyla 6 Mart 2015 tarihinde Gong Töreni düzenlendi.
Toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin artırılmasına ve kadınların ekonomik alanda güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi, Mart ayının ilk haftası boyunca dünya çapındaki borsaların açılış/kapanış gong törenlerinde “Eşitlik için Borsa Gongunun Çalınması” (“Ring the Bell for Equality”) etkinlikleri düzenledi.

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women), UN Global Compact ve Sürdürülebilir Borsalar Girişimi işbirliğiyle ve Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen gong töreni 6 Mart 2015 Cuma günü, piyasaların açılış saati olan 09.15’te Borsa İstanbul Fuayesi’nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinlikler, 1995 yılında 189 ülke tarafından onaylanan ve toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi için bir yol haritası belirleyen Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformu’nun 20. yıldönümü çerçevesinde gerçekleştirildi.

Törende Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjörg Gísladóttir, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) Yatırım ve İşletmeler Direktörü ve UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Genel Yayın Yönetmeni James Zhan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi, UN Global Compact Yönetim Kurulu Üyesi Güler Sabancı ve Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve UN Global Compact Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yılmaz Argüden birer konuşma yaptı.

Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, yaptığı konuşmada “Devlet eğitim politikaları, çalışma hayatına yönelik kanunlar ve benzeri adımlarla ekonomik büyüme ve kalkınma için gerekli altyapıyı sunarken; şirketlerimiz de insan kaynakları politikaları ile Türkiye’de ekonomik hayatta cinsiyet eşitliğini ileri noktaya taşıyacak adımları atmalıdır.” dedi.

BM Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjörg Gísladóttir, konuşmasında kadınların ekonomik hayatta güçlenmesinin önemine dikkati çekti: “Kadınlar iş yerindeki istismar ve ayrımcılıktan orantısız bir şekilde etkileniyorlar. Türkiye, kadınların iş gücüne katılım oranı bakımından Avrupa ülkeleri sıralamasında en altta. Bugün, kadın haklarının sağlanması için önemli bir yol haritası çizen Pekin Eylem Platformu’nun 20. senesini kutlarken altını çizerek söylemek istiyoruz ki daha fazla kadın çalıştıkça, ekonomiler daha fazla büyüyecektir.” BM Kadın Birimi’nin dünya çapında tüm BM üyesi devletlere toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını hızlandırmaları, kadınların ve kız çocuklarının insan haklarını geliştirmeleri ve 2030’a kadar tam olarak kadın-erkek eşitliğini sağlamaları amacıyla “Hedef 2030’a Kadar Cinsiyet Eşitliği: Harekete Geç” çağrısında bulunduğunu da konuşmasına ekledi.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) Yatırım ve İşletmeler Direktörü ve UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Genel Yayın Yönetmeni James Zhan, “UNCTAD olarak gelişmekte olan ülkelerde kadının güçlenmesini sağlamaya yönelik yöntemler belirlemeye odaklanıyoruz. Karşılaşılan bazı riskler arasında kadınların ekonomik kırılganlığı, düşük ücretli sektörlerde ve işlerde çalışan kadın sayısının yüksekliği ve kadınların eğitime erişimindeki yetersizlikler sayılabilir.” dedi.

UN Global Compact Yönetim Kurulu Üyesi ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Güler Sabancı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin hayatın her alanında uygulanması gerektiğini belirtirken, “Kadının iş gücüne katılımı sadece insan hakları meselesi değil, ayrıca ekonomik olarak doğru bir karardır. Yapılan tüm araştırmalar ortaya koyuyor ki, kadına karar alma süreçlerinde rol veren organizasyonlar daha başarılı oluyor.  Kadın istihdamı, sadece kadına hakkını teslim etmekle ilgili bir konu değildir; aynı zamanda ekonomik büyümeyi de önemli ölçüde destekleyecektir. Daha fazla kadın istihdamı, daha güçlü Türkiye demektir.” Yorumunda bulundu.

Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve UN Global Compact Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yılmaz Argüden
ise “Kadınlara eşit şartlarla çalışma fırsatları sunmayan toplumlar zenginleşemez. Bu nedenle Global Compact & UNIDO olarak gerçekleştirdiğimiz istişarelerde, kadınların iş gücüne katılımını artırmak Türkiye’nin en öncelikli beş sürdürülebilir kalkınma hedefi arasında yer aldı.” İfadesini kullandı.



Bilim İlaç Güçlenmesi Çalışma Grubunda Koçluk/Mentörlük ve Destek Ekiplerinde Yer Alıyor

Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles - WEPs) kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen özel sektörün küresel en önemli girişimlerinden biridir. 2010 yılında UN Global Compact ve UN Women ortaklığında oluşturulan WEPs platformu, özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunmaktadır. WEPs, iş dünyası liderlerinin, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye açıkça taahhüt vermelerini istemektedir. Dünya çapında 1000’e yakın imzacısı bulunan WEPs’in Türkiye’den yeni imzalayan 19 şirket ile birlikte toplam 42 imzacısı bulunuyor.

Bilim İlaç’ın Haziran 2014 itibariyle yer aldığı Kadının Güçlenmesi çalışma grubu içerisinde yedi ayrı çalışma grubu oluşturuldu ve her bir çalışma grubunda farklı firmalar faaliyet göstermekte.

Bu ekipler şöyle sırasıyla; Teknik Ekip, İletişim Ekibi, Eğitim Materyalleri Ekibi, Materyal Oluşturma Ekibi, Mentörlük/Koçluk Ekibi, Destek Ekibi, WEPs Uygulama Rehberi Hazırlama Ekibi olarak belirlendi.

Bilim İlaç da çalışma grubu içerisinde kritik rollerden biri olan, inisiyatifin yaygınlaştırılması konusunda çalışmalar yapacak. Buna göre,  WEPs imzacısı olmak isteyen kuruluşlara bilgi ve deneyim aktarımında bulunarak KOBİ’lerin yanısıra danışmanlık almak isteyen kurumlara mentörlük yapacak.
Gönüllülerimiz AÇEV için İstanbul ve Runatolia Maratonu’nda iyilik peşinde koştu! / 13.03.2015
16 Kasım 2014 tarihinde 36.sı gerçekleştirilen İstanbul Maratonu ve 1 Mart 2015 tarihinde Antalya’da 10.su düzenlenen Runatolia Maratonu’nda Bilim İlaç gönüllü koşucularıyla yer aldı.

Her iki maratonda da 10 Km ve 21 Km yarı maraton koşan 46 Bilim İlaç Toplum Gönüllüsü, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) yararına bağış topladı.

Faaliyetlerine aktif olarak 2008’de başlayan ve şu anda 7 binin üzerinde üyesi ve takipçisi bulunan Adım Adım Oluşumu, amatör sporcuları ile bugüne kadar toplam 6 milyon TL tutarındaki bağışların Sivil Toplum Kuruluşlarına aktarılmasına ve kamuoyunda farkındalık yaratılmasına aracı olmuştur.

Bağışlardan elde edilen gelir, AÇEV’in “Sen de Bu Hayalin Peşinden Koş” projesi kapsamında kadınlara okur-yazarlık kursu vermesi amacıyla kullanılmıştır. AÇEV’in, kadınların güçlendirilmesi için hayata geçirdiği bu proje ile Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri toplumsal farkındalığın gelişmesine katkı sağlamıştır.

Adım Adım’ın “En İyi Kalpli Şirketler” listesinde koşucu sayısıyla 4.sırada yer almasını sağlayan Bilim İlaç Toplum Gönüllülerimize teşekkür ederiz.


Bilim İlaç BM ‘Barış İçin İş Dünyası’ Destek Bildirgesini İmzalayan İlk İlaç Şirketi Oldu / 08.10.2014
Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk çalışmalarının öneminin giderek arttığı ve şirketlerin bu konulardaki yatırımlarına hız verdiği günümüzde, Bilim İlaç yine bir ilki gerçekleştirerek Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UNGC) öncelikli konularından olan, ‘Barış İçin İş Dünyası’ ‘Business For Peace - B4P’ bildirgesini imzalayan il Türk ilaç firması oldu. Dünyanın en kapsamlı sürdürülebilirlik platformu olan UN Global Compact’ın ‘Barış İçin İş Dünyası’ Bildirgesi Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş tarafından imzalandı.

Bugün Türkiye’nin en büyük ilk üç ilaç şirketi arasında yer alan Bilim İlaç’ın Arnavutluk, Bosna-Hersek ve Moldova’da temsilcilik ofisi bulunmakta ve 50’yi aşkın ülkeye ihracat faaliyetleri artarak devam etmektedir. Barış ortamında güvenle sürdürülecek bir yaşam ve iş hayatı için sorumluluk alan Bilim İlaç, aynı sorumluluğu operasyon yürüttüğü savaştan etkilenmiş bölgelerde de göstermektedir.

Sürdürülebilirlik anlayışını temel iş stratejisinin bir parçası haline getiren Bilim İlaç, konuya ekonomik, toplumsal ve çevresel olarak üç ana boyutta yaklaşmakta, ilaç sektörünün ve Türk İş Dünyası’nın sürdürülebilirlikte örnek gösterdiği bir konumda yer almaktadır. Küresel İlkeler ’in 10 prensibinin savaş bölgesi ve savaş riski taşıyan bölgelerde de ifa edilmesi taahhüdünde bulunan Bilim İlaç, beklentileri karşılamakta ve her yıl ilgili verileri Kurumsal Sürdürülebilirlik (KS) raporunda kamuoyu ile paylaşmaktadır.

2010 yılında BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni ilk imzalayan ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu’nu ilk yayımlayan ilaç şirketi olması, 2011 yılında EFQM Avrupa Kalite Büyük Ödülü dâhil dört kategoride başarı ödülü alması, 2011 yılında Türkiye’nin GRI (Global Reporting Initiative)’dan onaylı ilk A seviye Kurumsal Sorumluluk Raporu’nu ve 2012’de Türkiye’nin ilk A+ raporunu yayımlaması, yine ilaç sektöründe ilk olarak karbon ayak izi raporunu hazırlaması, Bilim Gebze tesisinin ‘Yeşil Bina’ sertifikasına sahip olması, REC Türkiye İklim Değişikliği Liderler Grubu’nda yer alması, 2012’de Türkiye’nin ilk ‘Sürdürülebilir Marka Ödülü’nü alması da dahil olmak üzere birçok alanda sayısız başarıya ve sürdürülebilirlik projesine imza atmıştır. 

Bosna-Hersek gibi çatışmadan etkilenmiş bir bölgede temsilciliği olan Bilim İlaç’ın, barışın yayılmasını amaçlayan bir platformda yer alması oldukça önemli ve anlamlı bulunmuştur. 2003 yılında yerel bir partner ile faaliyete başladığı Bosna-Hersek operasyonu, 2010 yılında temsilcilik ofisine dönüştürülmüştür.  

Barış İçin İş Dünyası Konferansı

12 binin üzerinde imzacısı bulunan UN Global Compact’ın ‘Barış İçin İş Dünyası’ platformunun 29-30 Eylül’deki ilk konferansına 35 farklı ülkeden 150 kişi katıldı. Barışın ticari getirileri kapsamında iş dünyası liderlerinin barışı desteklemeye yönelik kazanımlarının, dünyada süregelen çatışma, savaş ve krizlerin iş dünyasına etkilerinin ve şirketlerin global barışa ne gibi katkıları olabileceği konularının tartışıldığı Business for Peace (B4P) / Barış İçin İş Dünyası Konferansı’nda Türkiye Bilim İlaç’ın da aralarında yer aldığı 9 şirketle girişime destek verdi.

Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş, imza töreninde Barış İçin İş Dünyası Platformu Başkanı ve Global Compact Foundation Yönetim Kurulu Başkanı Sir Mark Moody-Stuart ve Global Compact Türkiye Başkanı Dr. Yılmaz Argüden tarafından verdikleri destek için tebrik edildi.
Dünya Çapında Kutlanan ‘’Parayı Öğrenme Haftası’’ nda Gönüllülerimiz Finans Okuryazarlığı Eğitimi Verdi! / 21.03.2014
Her yıl dünya çapında gerçekleşen ve gönüllülerin destekleriyle devam eden ‘’Parayı Öğrenme Haftası’’ bu yıl 10 – 17 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.

9 – 14 yaş grubu öğrencilere yönelik gerçekleştirilen  ‘Parayı Öğrenme Haftası’’ kapsamında , Finans Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER)’ in desteği ile çeşitli şirketlerden gönüllü katılımcılar ilköğretim çağındaki öğrencilere bir hafta boyunca eğitimler verdi.

Eğitim öncesinde uzman danışmanlar tarafından verilen ‘’Eğiticinin Eğitimi’ nin ardından eğitim sertifikalarını alan Garanti Factoring, Eureko Sigorta, HP, PWC, Bilim İlaç ve Borusan Manheim şirketlerinden gönüllüler proje dahilinde okullara gidip 3. Sınıf öğrencilere birer saatlik eğitimlerini tamamladılar.

Temel konuların birikim, yatırım ve bağış üzerine olduğu eğitimlerde çocukların ilgisini çekecek uygulama ve videolar ile eğiticilerin eğlenceli anlatımı birleşerek farkındalık yaratılmaya çalışılmıştır.

Proje dahilinde 4 okula giderek gönüllü eğitimler veren Finans Direktörümüz Sayın Tamer Kaygan ve İnsan Kaynakları departmanımızdan Sayın Didem Sümer’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Gönüllülerimiz TEMA için Runtalya Maratonu’nda iyilik peşinde koştu! / 20.03.2014
Antalya’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 9.su gerçekleştirilen Runtalya Maratonu 2 Mart Pazar günü Antalya’da gerçekleştirildi.

Toplamda 4.985 kişinin kayıt yaptırdığı maratonda yarış; 42 Km maraton, 21 Km yarı maraton ve 10 Km olmak üzere üç kategoride koşuldu. 15 sporcusuyla “Adım Adım” oluşum içerisinde yer alan Bilim İlaç TEMA Vakfı’nın kurumsal destekçisi oldu.

Bugün 3.800 gönüllü üyesi olan Adım Adım, 2008 yılında başladığı yardımseverlik koşuları ile 6 yıl içerisinde, gönüllüleri sayesinde 34.000 bağışçıdan tam 4.740.000 TL bağış toplayarak Türkiye’nin önemli Sivil Toplum Kuruluşlarının projelerini gerçekleştirmelerini sağladı.

Bağışlardan elde edilecek gelir, TEMA’nın “Dünyayı Kurtaran Adım” projesinin gerçekleştirilmesi için  kullanılacaktır. Projede, doğa ve çevre problemlerinin tespit ve çözümünde en önemli unsur olan yerel farkındalığın ve gençlerin mücadele kapasitesinin geliştirilmesini amaçlıyor. Proje kapsamında Türkiye'nin 50 ilindeki 100 üniversite öğrencisi kapsamlı bir çevre eğitimi ve liderlik programına alınacak. Programa katılan gençlerin, programda edindikleri bilgi ve becerileri, üniversitelerinde oluşturacakları 50 kişilik bir grup üniversite öğrencisine aktarması ve yereldeki bir doğa sorununu seçip bu soruna çözüm olacak eylem planı ve/veya proje üretmeleri hedefleniyor. Böylelikle gençlerin doğanın korunması ve geleceği konularında söz sahibi olmaları, çözümlerinde aktif katılımcı olmaları amaçlanıyor.

Dünyanın yeşil kalması ve geleceğimize yaşanabilir bir doğa bırakabilmek için, TEMA’nın da adlandırdığı şekliyle Bilim İlaç’ın “İyilik Melekleri” Nihan Altunseven, Emine Midilli Çağlayan, Çetin Ayten, Mustafa Murat Arda, Recep Kaya, Osman Kıyak, Recep Filiz, Birol Fırat, Ahmet Tataroğlu, Tolga Ünal, Ulaş Yalçın, Burhan Sümen, Gökay Özalp, Anıl Sedalı ve Mustafa Onur Uzun vakfa bağış çağrısında bulundu.
"Kariyerimin Kontrolü Bende" Kişisel Gelişim Kongresi Adıyaman ve Şanlıurfa'da 3 Bin Gence Ulaştı, Kariyer Yolculuklarında Gençleri Geleceğe Hazırladı / 14.10.2013
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu (BİTG) tarafından altı yıldır aralıksız yürütülen ve Türkiye’nin en büyük kişisel gelişim kongresi olma özelliğini taşıyan “Kariyerimin Kontrolü Bende”, 30 Eylül – 5 Ekim tarihlerinde Adıyaman ve Harran Üniversitelerinde gençlerle buluştu. Toplamda 3000’den fazla üniversite öğrencisine kişisel gelişim ve iş yaşamına hazırlık eğitimlerinin verildiği kongrenin Adıyaman’daki ayağında ünlü aktör Ediz Hun, Şanlıurfa’da ise başarılı radyo ve TV programcıları Cenk & Erdem kariyer hikayelerinden tüyoları gençlerle paylaştı.

Bilim İlaç’ın desteğiyle; bireysel yetkinliklerini, tecrübesini, entelektüel sermayesini;  "Çözümün bir parçası olmak" üzere ihtiyacı olan kişilerle paylaşan gönüllü çalışanların kurduğu Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’nun 6 yıldır kesintisiz sürdürdüğü “Kariyerimin Kontrolü Bende“ Kişisel Gelişim Kongresi yine dopdolu bir programla gençlerle buluştu.

Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfında okuyan ve mezun olmaya hazırlanan öğrencilere ihtiyaç duydukları kariyer ve gelişim fırsatını sunmayı amaçlayan “Kariyerimin Kontrolü Bende” Kişisel Gelişim Kongresi bu yıl  30 Eylül - 3 Ekim tarihlerinde Adıyaman Üniversitesi’nde, 2-5 Ekim tarihlerinde ise paralel olarak Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Gençlerin ücretsiz olarak katıldığı kongre kapsamında; Türkiye’de özel sektör şirketlerinin üst düzey yöneticilerine eğitim veren, alanında başarılı, araştırmacı ve profesyonel 40’a yakın eğitmeni 1 hafta süresince, gençlere rol model olabilmek ve onları kariyerlerinde bir adım öne geçirebilmek için gönüllü olarak kişisel gelişim eğitimleri verdi.

Ünlülerden gençlere tüyolar 

Kongrenin Adıyaman’daki açılış ayağında ünlü aktör Ediz Hun, Şanlıurfa’da ise başarılı radyo ve TV programcıları Cenk & Erdem kendi kariyer yolculuklarından sözederken gençlere; “ne istediğinizi iyi bilin, kendinizi, zayıf ve güçlü yönlerinizi iyi tanıyın ve geliştirin, kariyerinizle ilgili kararları veren siz olun” tavsiyesinde bulundu.

Sadece öğrenciler değil, öğretim görevlileri de eğitim aldı...

Adıyaman Üniversitesi’nde 1241, Harran Üniversitesi’nde ise 1897 genci kariyer yolculuklarına hazırlayan projede bu yıl gençlere; “Etkili Sunum Teknikleri”, “Takım Çalışması”, “Özgeçmiş Oluşturma ve Mülakatta Başarı”, “Kariyer Planlama”, “Bireysel İmaj”, “Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama”, “Girişimcilik” gibi birçok farklı konuda eğitimler verilirken “Liderlikle Gelişmek ve Geliştirmek” başlıklı oturum da öğretim görevlilerine özel olarak düzenlendi.

Önceki yıllarda hayata geçirilen ve bugüne kadar 43 öğrencinin yararlandığı özel staj imkanı da bu yıl Adıyaman ve Harran Üniversitesi öğrencileri için sunulmaya devam edecek. Kongrenin ardından Özel Sektör Gönüllüler Derneği üyesi 70’e yakın şirketin açacağı kontenjanlardan faydalanacak öğrenciler, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde benzersiz bir staj fırsatı yakalayarak öğrendiklerini hayata geçirebilecekler. 

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’nun düzenlediği, toplamda 61 eğitim ve 109 oturum ile Türkiye’deki en büyük kişisel gelişim kongresi olma özelliğini taşıyan “Kariyerimin Kontrolü Bende” projesi, hem özel sektör hem kamunun odağında yer alan, Türkiye'nin doğusu ve batısı arasındakieğitimde fırsat eşitsizliği” sorununa eğiliyor. Özellikle Anadolu’da faaliyet gösteren üniversitelerdeki öğrencilere kariyer planlamalarında destek olmayı, rol model yaratabilmeyi, bilgi ve becerilerini geliştirmeyi, vizyon oluşturmalarına yardımcı olmayı ve kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlamayı hedefleyen proje, genç işsizliğinin %17'lerde olduğu ülkemizde, gençlerin istihdama yeteri kadar katılamama sorununa da dolaylı da olsa çözüm sunuyor.

 

Ana sponsorluğunu Bilim İlaç’ın yaptığı “Kariyerimin Kontrolü Bende” kişisel gelişim kongresi tamamen gönüllülük ilkesiyle hayata geçiyor. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nden oluşan koordinasyon ekibi, tüm profesyonel eğitmenler, görev alan öğretim görevlileri ve üniversite yetkilileri, asistan öğrenciler ve lojistik destek sağlayan tüm şirketler kendi yetkinlik alanlarında projeye gönüllü olarak destek veriyor.

 

Geçtiğimiz 5 yılda kartopu etkisi ile eğitim alanlar büyüyor

 

2008 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde 60 öğrenciyle pilot olarak başlanılan proje, gönüllü sayılarının artması ile 2009’da Erzurum Atatürk ve 2010’da Kayseri Erciyes üniversitelerinde 3 günlük ve 300’er öğrencinin katıldığı bir etkinlik iken; 2011 yılında daha da geliştirilerek Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde 4 günlük ve 1.600 öğrencinin katıldığı, 2012 yılında ise Elazığ Fırat Üniversitesi’nde  1740 öğrencinin faydalandığı bir kongreye dönüştürüldü.


Galeri


Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Yine, Yeniden Avrupa'da Türkiye'yi Temsil Etti! / 01.07.2013
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Avrupa Komisyonu’nun düzenlediği Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri yarışmasında Türkiye’nin önde gelen 49 şirketini geride bırakarak birinci oldu. Platformumuz, 25 Haziran tarihinde Brüksel’de yapılacak Avrupa KSS Ödül Töreni’nde en iyi KSS uygulaması olarak Türkiye’yi temsil etti.

Avrupa Komisyonu tarafından “Kurumsal Sosyal Sorumluluk İletişimi 2011 – 2013” projesi kapsamında, en başarılı KSS işbirliğini hayata geçiren ve bunun iletişimini en iyi şekilde yapan şirketlerin ödüllendirildiği ve bu yıl “İşbirliği, İnovasyon ve Etki” teması altında düzenlenen yarışmaya Türkiye'de 50 şirketten 62 başvuru yapıldı. Jüri tarafından yapılan ön değerlendirmeyi geçen 23 şirketten 26 proje, 8 Nisan’da Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen final gününde birincilik için yarıştı.

Jüri önünde kısa bir sunum yapan şirketlerden “Büyük Şirket” ve “KOBİ” kategorilerinde iki ayrı birinci seçildi. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin ve en başarılı sosyal sorumluluk projelerinin yarıştığı etkinlikte Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu; oluşturulan başarılı işbirlikleri, toplumsal sorunlara karşı ortaya konulan inovatif çözümler ve yarattığı etki göz önüne alınarak; Avrupa Birliği Bakanlığı Siyasi İşler Başkanı Ege Erkoçak, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Melsa Ararat, Güneydoğu Anadolu Projesi İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı, CSR Europe Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Dinler’den oluşan jüri tarafından “Büyük Şirket” kategorisinde Türkiye’nin en başarılı uygulaması seçildi.

25 Haziran tarihinde Brüksel'de gerçekleştirilen ödül töreni öncesinde Avrupa'nın 30 ülkesinden en iyi uygulama seçilen büyük ve küçük ölçekli 60 şirket projelerinin sunumunu yaparak bilgi paylaşımında bulundu. 2012 yılında başlatılan, büyük ölçekli ve KOBİ bazında iki farklı kategorideki şirketlerin en az bir ticari olmayan kuruluş ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği projelerin yer aldığı ödül töreninde Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu gerçekleştirdiği 116 işbirliği ve yarattığı etki ile diğer ülke temsilcilerinin beğenisini topladı.


Galeri


Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri ve “Kariyerimin Kontrolü Bende” Kişisel Gelişim Kongresi Projemiz Kurumsal Sorumluluk Ödüllerini Topladı / 22.12.2012
Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (TKSSD) tarafından düzenlenen "KSS Çözümleri Pazaryeri" etkinliği bu yıl geçtiğimiz yıl olduğu gibi “İşletme 2023; Cumhuriyetin 100. Yılında Kurumsal Sosyal Sorumluluk” başlığı ile 21 Aralık 2012 tarihinde Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.


Türkiye’nin ilk 500’e giren şirketleri, 2011 – 2012 dönemi içerisinde, temel olarak şirketlerin “KSS İş Süreçlerine Dahil Edilmesi” konusunda sosyal sorumluluk uygulamalarını nasıl şekillendirdikleri açısından değerlendirildi. Bunun sonucunda, Türkiye’den 18 şirketin KSS uygulaması “2012 KSS Pazaryeri”nde sergilenmeye ve ödül kapsamında değerlendirilmeye layık görüldü ve Pazaryerine davet edildi.


Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin en önemli projeleri ile yarıştığı Pazaryeri’nde, gün boyunca etkinliğe katılıp KSS uygulamalarını ziyaret ederek inceleyen yaklaşık 600 katılımcının verdiği Paydaş Ödülleri’nde birincilik, 2009 yılında olduğu gibi yine Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nin oldu. 2420. Bölge Rotary ve Marmara Rotary Kulüpleri tarafından da başarı şilti ile ödüllendirilen Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu ayrıca “Çalışan Gönüllülüğü” kategorisinde de ödüle layık görülerek gönüllülük alanındaki liderliğini sürdürdü.

 


Galeri

KSS Pazarryeri

Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencileri “Kariyerimin Kontrolü Bende” dedi… / 20.12.2012
BİLİM İLAÇ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ, GENÇLERE KARİYER YOLUNDA IŞIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR!

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu tarafından beş yıldır aralıksız yürütülen “Kariyerimin Kontrolü Bende” Kişisel Gelişim Kongresi, 17 – 20 Aralık tarihlerinde Elazığ Fırat Üniversitesi’nde 1740 öğrencinin geleceğine ışık tuttu.

Türkiye’nin önde gelen eğitim şirketlerinden 18 gönüllü eğitmeni bir araya getiren  “Kariyerimin Kontrolü Bende” Kişisel Gelişim Kongresi süresince; gençlere rol model olabilmek ve onları kariyerlerinde bir adım öne geçirebilmek amacıyla tam günlük sertifikalı eğitimler verildi.

Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfında okuyan, iş bulma ve bireysel vizyon/hedef geliştirme konusunda kaygıları yüksek üniversite öğrencilerine verilebilecek en güzel hediye, kariyer ve gelişim fırsatıdır.

Bilim İlaç’ın desteğiyle; bireysel yetkinliklerini, zamanını, emeğini, tecrübesini, entelektüel sermayesini;  "Çözümün bir parçası olmak" üzere ihtiyacı olan kişilerle paylaşan gönüllü çalışanların oluşturduğu Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’nun beş yıldır kesintisiz sürdürdüğü “Kariyerimin Kontrolü Bende“ Kişisel Gelişim Kongresi, mezun olmaya hazırlanan üniversite öğrencilerine ihtiyaç duydukları kariyer ve gelişim fırsatını sunmayı amaçlıyor. Bu yıl Elazığ’da Fırat Üniversitesi öğrencileri ile buluşan proje kapsamında Türkiye’nin alanında başarılı, araştırmacı ve profesyonel gönüllü eğitmenleri; gençlere rol model olabilmek ve onları kariyerlerinde bir adım öne geçirebilmek amacıyla 4 gün süresince sertifikalı eğitimler verdi. 1740 öğrencinin kayıt yaptırarak takip ettiği eğitimlerde; takım çalışması, etkili sunum teknikleri, bireysel liderlik, kişisel marka yaratma, proje yönetimi, stres yönetimi gibi öğrencilerin profesyonel iş hayatına bir adım önde başlamalarını sağlayacak temel beceriler ele alındı.

17 Aralık Pazartesi günü Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış töreniyle başlayan kongrede, tanınmış tiyatro sanatçısı Volkan Severcan da “Bütün Dünya Bir Sahnedir” başlığı ile gençlerle buluştu.  

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’nun, 21 farklı eğitim ve 49 oturum ile Türkiye’deki en büyük kişisel gelişim kongresi olma özelliğini taşıyan “Kariyerimin Kontrolü Bende” projesi, eğitimde Türkiye'nin doğusu ve batısı arasındaki fırsat eşitsizliğinin giderilmesini amaçlıyor. Özellikle Anadolu üniversitelerindeki öğrencilere kariyer planlamalarında destek olmayı, rol model yaratabilmeyi, bilgi ve becerilerini geliştirmeyi, vizyon oluşturmalarına yardımcı olmayı ve kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlamayı hedefleyen proje, genç işsizliğinin %17'lerde olduğu ülkemizde, gençlerin istihdama yeteri kadar katılamama sorununa yönelik çözümler sunuyor.

Ana sponsorluğunu Bilim İlaç’ın yaptığı “Kariyerimin Kontrolü Bende” kişisel gelişim kongresi yüzde yüz gönüllülük ilkesiyle hayata geçiyor. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nden oluşan koordinasyon ekibi, tüm profesyonel eğitmenler, görev alan öğretim görevlileri ve üniversite yetkilileri, asistan öğrenciler ve lojistik destek sağlayan tüm şirketler projeye gönüllü olarak destek veriyor.

Bu yıl beşincisi Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Kariyerimin Kontrolü Bende Kişisel Gelişim Kongresi; “Profesyonel iş hayatında başarının anahtarı olarak belirlenmiş liderlik, ekip çalışması, etkin sunum gibi becerileri daha üniversitedeyken kazansaydık kariyerimize bir adım önde başlardık…” düşüncesiyle hayata geçiriliyor.  Tamamen gönüllülük temelinde uygulanan projenin her ayrıntısında gönüllülük ile fark yaratmış çözümler yer alıyor.

Projenin 5 yıldır liderliğini devam ettiren Dilek Mete projenin geldiği noktayı değerlendirerek; “Bilim İlaç’ın gönüllü çalışanları tarafından uygulanan bir projeye Türkiye’nin 23 lider kuruluşunun destek vermesini sağladık. Bu desteklere rağmen Bilim İlaç dâhil hiçbir şirketin tanıtımını yapmıyoruz. Tek hedefimiz yarım günlük ve tam günlük temel beceri eğitimleri ile öğrencilere gelişim imkânı sağlamak. 5. kez Fırat Üniversitesi’nde 21 farklı eğitim ve 49 oturumla Türkiye’nin en büyük kongresini %100 gönüllülükle gerçekleştirdik. Hedefimiz bir yılda daha fazla üniversiteye ulaşabilmek ve daha fazla öğrencinin gelişimini sağlayarak onlara gerçek bir staj deneyimi yaşatmak.” şeklinde özetledi. Projenin uygulanmasına maddi ve gönüllü destek sağlayan Bilim İlaç yetkililerinden İnsan Kaynakları Direktörü Aykut Bora ise özellikle staj sürecinin İnsan Kaynakları Yönetimi açısından ideal staj sürecinin standartlarını belirleyecek düzeyde olduğunu belirterek “Ülkemizde özel sektör ve üniversite işbirliğinin geliştirilmesi son derece kritik bir öneme sahip. Bu proje ile aynı zamanda üniversite öğrencilerine sunulan staj imkânı ve farklı sektörlerdeki 23 lider şirkette gerçek projelerde rol alarak gelişme fırsatı bulan öğrencilerin bu işbirliğinin geliştirilmesinde elçi olacağına inanıyorum. Ülkemizde batıdan doğuya gidildikçe eğitimde ve istihdamda fırsat eşitliğinin bozulduğunu verilerle görebiliyoruz. Bundan sonraki amacımız kişisel gelişimlerine katkıda bulunduğumuz gençlerimiz sayesinde genç işsizlerin istihdamını artırmak ve doğudaki toplumsal bilinç düzeyini yükselterek yatırımların artmasına vesile olmak.“ dedi.

Projeye katılan profesyonel eğitmenler ise “Her sınıfın kontenjanı üzerinde öğrenciyi ağırladığı, sadece öğrencilerin değil birçok öğretim görevlisi ve üniversite yönetiminin de eğitimlerden yararlandığı, öğrencilerin eğitimlere katılabilmek için saatler öncesinden salonları doldurduğu böyle bir kongrede yer almak bizleri de oldukça etkiledi. Bundan sonraki organizasyonlarda da yer almak ve öğrencilerle tekrar bir araya gelmek istiyoruz. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’ne bize sağladıkları bu fırsat için teşekkür ederiz. Sadece öğrenciler değil bizim de öğrendiğimiz özel bir kongreydi.” diyerek proje hakkındaki görüşlerini dile getirdiler.

HER YIL DAHA ÇOK ÖĞRENCİYE ERİŞİM, HER YIL DAHA ÇOK EĞİTİM

2008 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde 60 öğrenciyle pilot olarak başlanılan proje, gönüllü sayılarının artması ile 2009’da Erzurum Atatürk ve 2010’da Kayseri Erciyes üniversitelerinde 3 günlük ve 300’er kişilik, 2011 yılında ise daha da geliştirilerek Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde 4 günlük yaklaşık 1.600 öğrenci katılımlı bir kongreye dönüştürüldü. Beşinci yılında 4 günlük bir program olarak devam eden ve bu yıl Yenibiriş.com’un iletişim desteği verdiği kongreye 3. ve 4. sınıf öğrencileri öncelikli olarak katıldılar.

Öğrenciler, “Kariyerimin Kontrolü Bende” kişisel gelişim kongresi sayesinde kariyer seçenekleri ve başarıya giden yol haritaları hakkında önemli bilgiler ediniyor, kongreye katıldıkları için alacakları sertifikayı özgeçmişlerine ekleme şansına da sahip olabiliyor. Ayrıca başvuruda bulunan öğrenciler arasından seçilenler, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği’ne üye, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde özel bir staj fırsatı da yakalayabilecekler. 


Galeri


Türkiye'nin İlk A+ Raporu Bilim İlaç'tan / 02.10.2012
2011 yılında yayınladığı Kurumsal Sorumluluk Raporu ile dünya çapında kabul edilmiş raporlama standardı kuruluşu Global Reporting Initiative (GRI)’dan "A" seviye rapor onayı alan BİLİM İLAÇ bu yıl hedefini yükseltti. BİLİM İLAÇ, bu yıl yayınlandığı Kurumsal Sorumluluk Raporuyla A+ seviyesine yükselerek Türkiye’den bu derece ile değerlendirilen ilk Türk şirketi oldu.

BİLİM İLAÇ tarafından bu yıl üçüncüsü yayınlanan ve dünya çapında kabul edilmiş raporlama standardı kuruluşu Global Reporting Initiative (GRI) tarafından A+ seviyesi ile derecelendirilen kurumsal sorumluluk raporu Türkiye’de A+ seviyesinde onaylanan ilk ve tek rapor oldu. Rapor GRI tarafından 2012 yılında A+ seviyesinde derecelendirilen 158 rapor arasında yer aldı.

Kurumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli çalışmalara imza atan BİLİM İLAÇ tarafından 2011 yılı sürdürülebilirlik çalışmalarını aktardığı üçüncü kurumsal sorumluluk raporu, ekonomik, sosyal ve çevresel sorumlulukları kapsamında yapılan çalışmaları ve gelecek hedeflerini kapsadı.

Raporda; şirketin kurumsal yönetim anlayışı, sürdürülebilirlik yönetimi, sürdürülebilirlik hedefleri ve kurumsal sorumlulukları kapsamında yarattığı ekonomik katma değer, çevresel ölçümler ve yatırımlar ile insan odaklı sosyal etkiler yer aldı. Raporda; insan mutluluğu, toplumsal kalkınma ve çevre koruma, öncelikli konular olarak yer alırken A+ olarak değerlendirilen başarı kriterini Deloitte tarafından gerçekleştirilen dış denetim süreci oluşturdu.

ÖRNEK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK STRATEJİSİ

BİLİM İLAÇ’ın hazırladığı kurumsal sorumluluk raporu; şirket kültürüne sürdürülebilirlik yaklaşımının yerleştirilmesi, paydaş diyaloğunu artırarak sürdürülebilirlik bilinci aşılama, iyileştirme çalışmaları yürütme, sürdürülebilirlikte liderlik ve izleme-değerlendirme süreçlerini kapsadı.

Kurumsal sorumluluk raporunun hazırlanma süreci ile ilgili bilgi veren BİLİM İLAÇ Genel Müdürü Dr. Erhan Baş; “Bu yıl üçüncüsünü hazırladığımız kurumsal sorumluluk raporumuzda her sene daha fazla veri ve gösterge paylaşarak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz, ancak sadece veri paylaşmak yeterli değil. Hedef koymak ve hedeflere ulaşma yolunda sürekli iyileştirme çalışmaları yürütmenin bizi sürdürülebilirlik misyonumuza daha çok yaklaştıracağına inanıyoruz” dedi.

Ölçülebilir olan yönetilebilendir vizyonuyla sürdürülebilirlik çalışmalarını yürüttüklerini belirten Dr. Erhan Baş, sürdürülebilirlik çalışmaları nezdinde insan kaynakları uygulamaları ve çevresel zararların en aza indirilmesi konusunda gerçekleştirdikleri çalışmaların raporun A+ olarakderecelendirilmesinde de büyük önemi olduğunu vurguladı.  

EN HIZLI, EN İYİ, DOKTORLARIN TERCİHİ!

Kurumsal yönetim anlayışı ve sürekli artan performans göstergelerindeki başarısı ile geçtiğimiz yıl, EFQM (European Foundation For Quality Management) tarafından son 3 yıldır Avrupa’da hiçbir kuruluşun alamadığı “Avrupa Kalite Büyük Ödülü”ne layık görüldü. Bu ödül ile birlikte 4 ayrı kategoride de başarı ödülüne hak kazanarak EFQM tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

BİLİM İLAÇ IMS verilerine göre son beş yıl içinde en hızlı büyüme kaydeden ilaç şirketi. İstikrarlı ve dengeli büyümeyi sürekli gelişmeye açık olmakla sağlayan BİLİM İLAÇ, 2011 yılında 15.2 milyar TL’ye ulaşan Türk ilaç pazarında %5.1 pay ile 3. sırayı aldı. Doktorların reçete tercihlerinde de yılı 2. tamamlayan BİLİM İLAÇ, yazılan her 100 reçetenin 7.1’inde yer aldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE LİDER BİLİM İLACIN A+ BAŞARILARI

  • BİLİM İLAÇ’ın Sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalar kapsamında 2011 yılında 1.950 BİLİM İLAÇ çalışanına sürdürülebilirlik eğitimleri verildi.
  • 2014 yılı sonuna dek Türk ilaç pazarında ilk 2 firma arasında yer almak ve en fazla ihracat yapan yerli ilaç üreticisi olmayı hedefleyen Bilim İlaç’ın 15 milyon dolar yatırımla kurulan AR-GE merkezinde 110 bilim insanı çalışmaktadır.BİLİM İLAÇ bütçesinin yaklaşık yüzde 5’ini AR-GE yatırımlarına ayırmaktadır.
  • Etik İlkeli Yönetim yaklaşımını benimseyen BİLİM İLAÇ tarafından 2011 yılında uygulanan toplam etik eğitimi saati 2.715,44 olarak gerçekleşti. Etik Eğitimi 2011 yıl sonu itibariyle etik eğitim alan çalışan oranı: %82.2 oldu.
  • İnsan mutluluğunu ön planda tutması dolayısıyla, kapsamlı insan kaynakları uygulamaları yürütüyor. Yetenek yönetiminden, eğitimlere, koçluk desteklerinden çalışan haklarının desteklenmesine kadar pek çok insan kaynakları projesinin sürekli geliştirerek çalışanlarının ve ailelerinin mutluluğunu gözetiyor.
  • Çalışanlarının 1051’i gönüllülük çalışmaları içinde aktif yer alan BİLİM İLAÇ Toplum Gönüllüleri 26.614 gönüllülük saatiyle 37.911 kişinin hayatına dokunarak fark yarattı.
  • Bilim İlaç “sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluk alma” bakış açısıyla üretim tesislerini şekillendiriyor, yeşil şirket uygulamalarıyla üretim yapıyor. Bilim İlaç olarak, yalnızca kurumsal sorumluluk çalışmalarıyla değil, iş alanında da çevresel standartları sürekli olarak uyguluyor, geliştiriyor. Bu kapsamda, altyapısı çevre standartlarına uygun olan organize sanayi bölgelerini üretim yeri olarak seçiyor. 1998 yılından itibaren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde ve 2008 yılından itibaren de Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapıyor olması da bu bakış açısının bir göstergesi.
  •  2010 yılında büyük işletmeler dalında Kocaeli Sanayi Odası Çevre Ödülü’ne layık bulunan Bilim Gebze üretim tesisi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve yeşil bina kavramı göz önünde bulundurularak inşa edilmiştir. Bilim Gebze tesisi çevre dostu uygulamalarıyla Türk ilaç sektörünün en çevreci ilaç üretim tesisi konumundadır. 
  • Karbon offsetleme konusunda uzman bir kuruluş olan myclimate ile işbirliği yaparak 2011 İş Ortakları Zirvesi’nden doğan karbon salınımı offsetlendi. Offsetlemeyi gerçekleştirmek için İzmir’de kurulan Kores rüzgar enerjisi santraline sebep olunan karbon salınım miktarına eşdeğer yatırımda bulundu.
  • 2011 yılında çeşitli yatırımlar gerçekleştirilerek Kasım 2011’den itibaren yenilenebilir enerji elde edilmeye başlandı.
  • İlaç sektöründe sıklıkla kullanılan promosyon malzemelerinin bir bölümünü geri dönüşümlü malzeme kullanılarak üretildi. Bilim İlaç Tıbbi Tanıtım Sorumluları çalışmalarında broşür yerine laptop kullanarak, kağıt tüketimi azaltılmıştır.
  • Eczane poşetleri biyobozunurluklu malzeme ile üretiliyor. 
  • Bilim İlaç bilgi teknolojileri yatırımını her yıl artırıyor; daha az seyahat etmek üzere videokonferans sistemi kullanılıyor.  
  • 2010 yılı üçüncü çeyreğinde Gebze İşletmesinde doğalgaz besleme borusu üzerine takılan kovalent bağ saptırıcı manyetik bilezik sayesinde, 2011 yılında Gebze işletmesinde doğalgaz kullanımında %5’lik verimlilik artışı gerçekleştirildi.
  • 2011 yılında 0,01319 m3/kutu olarak gerçekleştirilen doğalgaz tüketimi 2012 yılı için 0,01222 m3/kutu olarak hedeflendi.
  • 2011’de kutu başına 0.99 litre olarak hedeflenen su tüketimini kutu başı 0.87 litre olarak gerçekleştirildi. 2012 yılı su tüketimi hedefi kutu başına 0.82 litre olarak belirlendi.  

BİLİM İLACIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLUNDAKİ ÖNEMLİ KİLOMETRETAŞLARI

  • BİLİM İLAÇ,Küresel İlkeler Sözleşmesi ve GRI standartlarını göz önünde bulundurarak oluşturduğu kurumsal sorumluluk raporu ile sürdürülebilirlikte pek çok ilke imza attı.
  • 2008 yılında Sürdürülebilirlik kavramı gelecek nesillere saygı başlığı ile kurum değerleri arasına girdi.
  • 2009 yılında BİLİM İLAÇ Sürdürülebilirlik Kurulu oluşturuldu. BİLİM İLAÇ Sürdürülebilirlik politikası belirlendi ve yayınlandı.
  • Çevreyi korumak ve doğal kaynakların kullanımını azaltmak stratejisiyle 2010 yılından itibaren Türk ilaç sektöründe karbon ayak izini hesaplayan ve iyileştirme planı hazırlayan ilk şirket oldu.
  • 2010 yılında Türk ilaç sanayinin ilk kurumsal sorumluluk raporunu Bilim İlaç yayınladı. Yine Türk ilaç sanayinde Global Compact’i imzalayan ilk ilaç şirketi oldu. Bilim İlaç sürdürülebilirlik stratejisi oluşturuldu.
  • 2011 yılında Türkiye’nin GRI’dan A Seviye Onaylı ilk Kurumsal Sorumluluk Raporu’nu Bilim İlaç yayınladı. Tüm çalışanlarına sürdürülebilirlik eğitimi verildi. Düzenli sürdürülebilirlik aktiviteleri ve iyileşmeleri gerçekleştirildi. Karbon nötr etkinlikler gerçekleştirildi.
  • 2012 yılında Türkiye’nin GRI’dan A+ Seviye Onaylı ilk Kurumsal Sorumluluk Raporu’nu Bilim İlaç yayınlandı.

Sürdürülebilirlik çalışmalarını şeffaf bir şekilde tüm paydaşlarıyla paylaşmayı da bir sorumluluk olarak gören BİLİM İLAÇ’ın A+ seviye onay alan raporuna websitesinden ulaşabilirsiniz.


Galeri


Şizofreni Hastaları Resimlerle Konuşuyor! / 05.04.2012
Manisa Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki Şizofreni Hastalarının Resimleri Sergi Oldu! Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatan şizofreni hastalarının yaptığı resimler “Ateşin Düştüğü Yerden; Sesler, Yüzler, Öyküler” adıyla sergileniyor. 4 Nisan Çarşamba 19.00’da İzmir Çetin Emeç Sanat Galeri’sinde açılan sergide, satışı yapılacak resimlerden elde edilen gelir hastanenin rehabilitasyon ve toplum sağlığı birimine bağışlanacak.

Şizofreni hastalarının topluma katılmasını sağlamak ve bu hastalığın toplum tarafından tanınmasına katkıda bulunmak amacıyla Bilim İlaç, Gerçekler Maskelenmesin adıyla bir kampanya sürdürmektedir.

4. yılını tamamlayan proje kapsamında 4 Nisan Çarşamba günü, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatan şizofreni hastalarının yaptığı resimlerden oluşan bir resim sergisi açılmıştır. 11 Nisan tarihine kadar açık kalacak sergide, şizofreni hastalarının yaptığı 63 adet tablo sergilenecektir. Sergi için seçilen resimler 2008 yılından bu yana hastanede yatan hastalar tarafından yapılmıştır.

12 il ve 13 milyon nufüsa hizmet veren Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tedavi edici kurum özelliğinin yanısıra “Psikososyal Rehabilitasyon” ile bütünleyici bir tedavi vererek hastaların kendini hasta olarak görmek yerine birey olarak düşünmelerini amaçlamaktadır.

Sergi ile şizofreni hastalarının üretkenliklerini vurgulamak, iç dünyalarını tuvalden okumak ve en önemlisi resim yapmak gibi rehabilitasyon çalışmalarının önemini ve gerekliliğini vurgulamak amaçlanmıştır. Resimler seçilirken sanatsal yaratıcılığın yanı sıra, hastaların duygularını döktüğü resimlerden ortak bir dil oluşturulması da göz önünde bulundurulmuştur.

TÜRKİYE’DE 700.000 ŞİZOFRENİ HASTASI VAR!

Türkiye’deki 700.000 şizofreni hastasının birçoğu sokaklarda, işyerlerimizde belki de bizimle aynı ortamlarda hastalıklarını saklayarak/saklamaya çalışarak yaşıyorlar. Yıllardır “deli”, “meczup” gibi tanımlamalarla damgalanan şizofreni hastaları toplumdan bekledikleri desteği alamıyorlar.  Bu nedenle de birçoğu hastalığını saklıyor. Küçümsenmeden, iyi şartlarda tedavi edilerek yeniden birey olmak ve toplumda yer edinmek ve tabiî ki çalışabilmek istiyorlar. Bu nedenle Gerçekler Maskelenmesin projesi ile bir kez daha, yeteneklerini sergileyebilecekleri fırsatlar verildiğinde çok çarpıcı işler çıkarabildikleri kanıtlanıyor. Bu anlayış doğrultusunda da herkesi onları anlamaya ve damgalamamaya çağırıyoruz.


Galeri


Bilim İlaç “2012 Etik Beyannamesi”ni İmzaladı / 28.02.2012
Bilim İlaç, kurucu kurumsal üyesi olduğu Türkiye Etik ve İtibar Derneği’ni destekledi, “Etik İlkeli Yönetim”in en önemli değerlerinden biri olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Bilim İlaç’ın da aralarında bulunduğu Türkiye Etik ve İtibar Derneği (TEİD) üyesi 48 şirket, 2012 Etik Beyannamesi’ne imza attı. İmza törenine katılan Türkiye’nin önde gelen şirketleri söz konusu beyannameyle 'farkındalık' oluşturmayı amaçlıyor.

Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen imza töreninde, TEİD tarafından hazırlanan beyannameye Türkiye’nin önde gelen 48 şirketinin üst düzey yetkilisi imza attı. 2012 Etik Beyannamesi’nde şu ifadelere yer veriliyor:

"Tüm faaliyetlerimizde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere tabi olduğumuz tüm ulusal mevzuata ve Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olduğu tüm uluslararası anlaşmalar ve düzenlemelere uyarız. Açıkladığımız beyan ve sunduğumuz raporların gerçeğe uygun olması için gerekli titizliği gösteririz ve konu bilgileri doğru ve anlaşılabilir biçimde ve zamanında sunarız.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin de özünü oluşturan 10 temel ilkeye olan desteğimizi beyan eder, bu ilkelere uymaktaki gönüllülüğümüzü idari yapımız ve şirket politikalarımıza yansıtırız.

Doğruluk ve şeffaflığı, tüm iş süreçlerimizde ve ilişkilerimizde öncelikli değerlerimiz olarak kabul ederiz. İş etiğinin yazılı kurum kültürümüzün yapı taşı haline gelmesi için azami gayret ve özeni gösteririz.

Çalışanlarımızı çıkar çatışmalarından uzak tutacak bilinç, kural ve uygulamalarla donatır, mevcut görevlerinden yararlanarak kişisel çıkar sağlamalarım yasaklar ve denetleriz. Çalışanlarımızın tarafsız karar ve davranışlarını etkileyecek hediyeler almasını ve aynı amaçla hediye vermelerini yasaklarız.

Faaliyet ve işlemlerimizi yürütürken, her türlü kamu kurum ve kuruluşu, idari oluşum, sivil toplum örgütü ve siyasi partiler ile herhangi bir menfaat beklentisi olmaksızın eşit mesafede yer alırız. İşlemlerimizde yolsuzluklara yol açmayız, göz yummayız ve yolsuzluğa karşı mücadele ederiz. Haksız rekabette bulunmaz, adil rekabetin ve tüketici haklarının korunmasını gözetir, tüm uygulamalarımızı bu yönde geliştiririz.

Kayıt dışı istihdamda bulunmayız; işçi sağlığı ve güvenliğini gözetir, gençlerin, kadınların ve engellilerin adil istihdamını destekleriz. Ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunacak çalışmaları destekleriz.

Bütün bu iş etiği ilke, anlayış ve uygulamalarımızın iş ortaklarımız ve tedarikçilerimiz dâhil tüm etki alanlarımıza yayılmasını sağlayacak uygulamalar geliştiririz. Yukarıda yer alan ilkelere bağlılığımızı ve geliştirme hedefimizi Etik ve İtibar Derneği üyeliğimiz sıfatıyla beyan ve taahhüt ederiz. "

TEİD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Çakmakçı törende yaptığı konuşmada, derneği 2010 yılında kurduklarını ve faaliyetlerine başladıklarını belirterek derneğin bir gönüllülük hareketi olduğunu, beyannamenin cezai bir yaptırımı olmadığını söyledi. Çakmakçı, derneğe üye olmaları ve beyannameye imza atmalarını talep ettikleri hiçbir kurum veya kuruluştan olumsuz tepki almadıklarını ifade ederek, "Bu kadar kısa bir sürede böylesine yüksek sayıda şirketin katılacağını tahmin etmiyordum. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Bu bir gönüllülük hareketi. Yasal düzenlemeler zaten hali hazırda mevcut. Bizim amacımız farkındalık oluşturmak" şeklinde konuştu.


Galeri


Şizofreni Hastalarına Uygulanan Stigmaya Karşı “GERÇEKLER MASKELENMESİN” Dediler! / 09.12.2011
Şizofreni Dernekleri Federasyonu tarafından, Bilim İlaç desteği ile “Gerçekler Maskelenmesin” projesi kapsamında düzenlenen öykü yarışmasının üçüncüsü sonuçlandı.

Şizofreni Dernekleri Federasyonu tarafından, Bilim İlaç desteği ile “Gerçekler Maskelenmesin” projesi kapsamında düzenlenen öykü yarışmasının üçüncüsü sonuçlandı. Kazananların açıklandığı basın toplantısında Dünya Psikiyatri Birliği (WPA) Genel Sekreteri olan ilk Türk Levent Küey ve Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ve Psikoterapi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Michaela Amering de görüşlerini paylaştı.

Türkiye’de her yüz kişiden birinde görülme olasılığı olan şizofreni hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Ateşin Düştüğü Yerden; Sesler, Yüzler, Öyküler“ yarışmasının üçüncüsü sonuçlandı. Dereceye giren öykü sahiplerinin katılımıyla gerçekleşen ödül töreni, bugün Pera Palas Oteli’nde gerçekleşti.

Sadece şizofreni hastalarının katılabildiği bu yarışmada bu yıl birinciliği, daha önce de birçok öykü ile yarışmaya katkıda bulunan Yasemin Şenyurt alırken, ikinciliği Okay Uludokumacı ve üçüncülüğü yarışmamıza ilk kez katılan Hasan Emre Keskin aldı. Bu yıl açılan Sürdürülebilir Başarı Bölümü’nde ise daha önceki iki yarışmanın birincileri Süveyda Ölüdeniz ve Hüseyin Avni Cinozoğlu ödül kazandı. Birinci olan ve halen Felsefe doktorasını tamamlamakta olan Yasemin Şenyurt başarı   hikayesiyle ilgili olarak tüm arkadaşları adına, “bu ufak görünen adımlarımızı küçümsemeyin,  abartmayın da… Sadece güvenin” dedi. 3. Olan Hasan Emre Keskin ise, öyküsünde yer alan “Hepimiz Birbirimizin Sanrılarıyız” cümlesi ile başta Mario Levi olmak üzere tüm izleyicileri etkiledi. Yarışmacıların konuşmaları sırasında salonda duygusal anlar yaşandı. Jüri başkanı yazar Mario Levi, toplantı sonunda ”bu yazar adaylarımızın hepsini Ernest Hemingway’e tercih ederim“ sözleri ile öykülerin edebiyat dünyasına katkısını ortaya koymuş oldu.


Projeye destek vermek üzere toplantıya katılan WPA Genel Sekreteri Doç. Dr. Levent Küey ve Prof. Dr. Michaela Amering, dünya üzerinde 500 milyonu aşkın insanın psikolojik rahatsızlık yaşadığını ve ancak 20 milyonunun bir yardım aldığını belirtti. Yani her yıl 7 kişiden 1’i, yaşamı boyunca da her 4 kişiden 1’i en az 1 kez ruhsal rahatsızlıkla karşılaşıyor.

Özellikle yeti yitimine yol açan hastalıklardan birinin şizofreni olduğunu belirten Amering, bu hastalıkta günlük yaşam kalitesinin üst düzeyde sürdürülebilmesi için ilaç tedavisinin gerektiği şekilde yapılmasının yanı sıra, rehabilitasyon ve paylaşım içinde olmaları gerektiğini de söyledi. Bu paylaşımın da en başarılı yolunun sanatsal yaratıcılık olduğunu sözlerine ekledi.

Bu anlamda bu projeyi çok başarılı bulduklarını ve desteklemek amacıyla burada bulunduklarını sözlerine ekleyen Michaela Amering, “Sanatın herhangi yoluyla kurulacak bir ilişkide, damgalamanın yok olacağına inanıyorum “ dedi.

Dereceye giren tüm öyküler, Doğan Kitap tarafından “Aklımın İplerini Saldım” adıyla kitaplaştırıldı. Şizofreni hastalarının gizli dünyalarına ışık tutan kitapta birbirinden çarpıcı 13 öykü bulunuyor.

Bu yıl ilk kez değerlendirilen sürdürülebilir başarı öyküleri bölümünde ise; geçtiğimiz yılların birincilerinden Hüseyin Avni Cinozoğlu ve Süveyda Ölüdeniz’in öyküleri yer alıyor.

Daha önceki yıllarda katılan öyküler, “Hayat Bana Yüreğini Açıyor” ve “Hepimiz Deliyiz” adlarıyla yine Doğan Kitap tarafından kitaplaştırılmıştı.

Öyküleri değerlendiren jüride sanatçı Tuncel Kurtiz’in yanı sıra, jüri başkanı yazar Mario Levi, Doğan Kitap Genel Koordinatörü Deniz Yüce Başarır, Tiyatro Kedi Genel Koordinatörü İpek Altıner, Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç Dr. Haldun Soygür ve Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş da bulunuyor.

Proje, şizofreni hastalığına dikkat çekmenin yanı sıra, fırsat verildiğinde şizofreni hastalarının neler yapabileceğini gösterme amacı da taşıyor. Şizofreni hastalarının dışlanması ile mücadele eden Şizofreni Dernekleri Federasyonu ve Bilim İlaç tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen proje, 2008 yılından bu yana devam ediyor.


Galeri


“İnsan”a Gönül Veren Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Gönülden Ödüller Kazandı / 05.12.2011
“Çözümün bir parçası olmak” için yola çıkan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri “Gönülden Ödülleri” topladı…

Özel Sektör Gönüllüler Derneği’nin (ÖSGD) bu yıl beşincisini düzenlediği ‘Gönülden Ödüller 2011’de Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, “Kariyerimin Kontrolü Bende” Projesi ile “En Yaratıcı Gönüllülük Projesi” kategorisinde ve Kadir GÖKBAKAN’ın gerçekleştirdiği gönüllülük çalışmalarıyla da “En Başarılı Gönüllü” kategorisinde ödüllere layık görüldü.

Özel sektördeki gönüllük çalışmalarını destekleyerek yaygınlaşmasını sağlamak ve toplumda fark yaratan iyi örnekleri ödüllendirmek adına Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) tarafından 2007 yılından bu yana verilen “Gönülden Ödüller” Tekfen Tower’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nin iki kategoride aday olduğu törende Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri “Kariyerimin Kontrolü Bende” Projesi ile “En Yaratıcı Gönüllülük Projesi” kategorisinde, İstanbul Bölge Müdürü Kadir GÖKBAKAN ise “En Başarılı Gönüllü” kategorisinde ödül kazandı.

Bilim İlaç Toplum Gönülleri’ni temsilen ödülünü ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Agah UĞUR’dan alan Bilim İlaç Topum Gönüllüleri Türkiye Lideri Dilek METE ödül töreninde yaptığı konuşmada “Bu gün Türkiye’de özel sektör profesyonellerinin oluşturduğu ciddi bir bilgi birikimi ve deneyim var. Biz özel sektörün bu çok değerli bilgi birikimini Türkiye’nin geleceği olan üniversite öğrencilerine gönüllü olarak aktarıyoruz. Bu proje yaratıcı ve farklı bir proje çünkü öyle bir kişisel gelişim kongresi organize ediyoruz ki, profesyonel eğitimlerle her çalışanın almayı isteyeceği bir gelişim fırsatını üniversite öğrencilerine hiçbir karşılık beklemeden sunuyoruz. Devamında bu programdan maksimum faydalanmış öğrencileri yol masrafları karşılanmak, kalacak yerleri sağlanmak ve ücretleri ödenmek üzere Türkiye’nin 23 lider şirketine stajyer olarak gönderiyoruz. Üstelik tüm bu saydığım projeye destek veren eğitmenlerde, şirketlerde gönüllü. Bu projede geleceğimizi inşa edecek, gelişiminin sorumluluğunu üstlenmeye hazır gençlerimize destek olmak isteyen tüm profesyonelleri aynı anda daha fazla üniversiteye gidebilmek, daha fazla gencimize staj ve iş fırsatı oluşturabilmek için gönüllü olmaya davet ediyorum.” dedi.

Gönüllülük projelerinde gösterdiği özverili çalışmalarıyla “En Başarılı Gönüllü” ödülüne layık görülen Kadir GÖKBAKAN “Gönüllülük; bireyin emeğini, zamanını, bilgi birikimini ve becerisini geleceğimizin mimarları çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak için paylaşmasıdır. Gerçekleştirdiğim projelerde topluma ve en önemlisi çocuklarımıza sağladığımız katma değer ile geleceklerine ışık olmayı amaçlıyorum. Projelerimize dahil ettiğimiz gönüllülerin toplumsal olaylara duyarlılıklarını arttığını görmek de beni mutlu ediyor. Ayrıca bireysel yetenekleri gelişerek şirket içi motivasyonları da artıyor. Birbirimize dokunarak çalışan bireyler olduğumuz için takım olmak ve değer odaklılık yönlerimiz daha da gelişiyor ve buda kurum aidiyet duygumuzu arttırıyor. Bütün bunlar başarıyı beraberinde getiriyor” dedi.

“KARİYERİMİN KONTROLÜ BENDE” Kişisel Gelişim Kongresi

Mezun olmaya hazırlanan bir üniversite öğrencisine verilebilecek en değerli hediye kariyer ve gelişim fırsatıdır. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri ülkemizin doğu bölgelerindeki üniversitelerindeki öğrencileri için bu fırsatı yarattı. “İş hayatına girdikten sonra profesyonel eğitmenlerden aldığımız, bizi bir adım öne taşıyan, özel sektördeki başarımıza önemli katkısı olan temel beceri eğitimlerini üniversite yıllarında alsak, yola bir adım önde başlardık!” düşüncesiyle yola çıkan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, potansiyeli yüksek, bilgi ve beceriler ile donanımlı bir çalışan adayı olmak isteyen, Üniversite Öğrencilerinin profesyonel eğitmenlerden 4 tam günlük eğitim almalarını sağlıyor. Öğrencilerine teknik ve mesleki gelişimleri yanında kişisel gelişimleri noktasında da destek olmak, kariyer gelişimi konusundaki farkındalıklarını artırmak isteyen üniversitelere telekominikasyon, otomotiv, ilaç gibi dev sektörlerin profesyonel eğitmenlerini götürüyor. Ayrıca yetenekli, potansiyel çalışanları bünyesine katmak isteyen, topluma gönüllülük yolu ile destek olmak isteyen ülkemizin önde gelen 23 lider özel şirketine kongreye katılan öğrenciler arasından stajyer öğrencileri yönlendiriyor.

Bilim İlaç Toplum Gönüllülerinin organize ettiği projenin Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde gerçekleşen son organizasyonunda 15 farklı eğitim 4 gün süresince 32 oturumda uygulandı. Bu güne kadar 4.260 öğrenci programdan yararlandı. Belirlenen kriterlere göre seçilecek 50 öğrenci ise 2012’de Türkiye’nin lider şirketlerinde özel bir staj programına katılma şansı yakalıyor olacaklar.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nin bir araya getirdiği eğitmenler ve verdikleri eğitimlerin başlıkları ise şöyle:

Ayşe Köse “Kariyer Yolunda İletişim”, Başak Güçlü “Özel Sektörde Gönüllülük”, Betül Bozkurt “Kişisel Liderlik”, Candan Erdemci “Seni Dinliyorum, Seni Anlıyorum”, Çağlar Çabuk “Gelecek Bugünden Başlar”, Dilek Mete “Kariyerimin Kontrolü Bende, Kariyer Hedefleri ve Kariyer Planlama” Erol Tuncer “Beden Dili ve Bireysel İmaj Taktikleri”, Ferda Binatlı Gümüş “İş Hayatında Duygusal Zeka”, Güray Sabit “Kurumsal Hayatta Takım Çalışması”,Hakan Tetik “Stratejik Düşünme”, Hanife Tanışan “Kendini Tanımak”, Nurdan Akalın Terazi “Mülakatta Başarı”, Kürşat Acartürk “Etkili Sunum Teknikleri”- “Pozitif Düşünce ve Stres Yönetimi”, Rıfat Bayraç “Başarının Yeni Psikolojisi” , Serra Titiz “ Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal Girişimcilik”, Sinan Akdoğan “Kişisel Davranış Modelleri ile İlişkiler”- “İlaç Sektöründe Pazarlamaya Bakış” olarak gerçekleşti.

GÖNÜLLERİN KAHRAMANI: KADİR GÖKBAKAN

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’ne (BİTG) 2005 yılında üye olan Kadir GÖKBAKAN, 2006 yılında BİTG Ankara bölge ekip liderliği görevini gönüllü olarak üstlendi. Bilim İlaç Toplum Gönüllülerinin ilk projesi olan “Engelleri Kaldırın” projesi kapsamında 2007-2008 yıllarında Serçev&BİTG Fotoğraf Sergisi’ne liderlik yaparak Serçev’e önemli bir gelir sağladı ve aynı zamanda BİTG’in ilk büyük projesini gerçekleştirdi. 2008-2009 yıllarında Serebral Palsili çocuklarla Gençlerbirliği futbolcularını engelsiz bir futbol maçında karşı karşıya getirerek Kanal D ana haber bülteninde gönüllülüğe yer verilmesini sağladı. 2009 yılında Samsun bölgeye atandı. Gönüllü projelerin sağladığı liderlik deneyiminin katkısı ile BİTG Samsun bölge liderliğini üstlenerek gönüllülük çalışmalarına hız kattı. 2009-2010 yıllarında oyuncuları BİTG ve Bilim Ailem’ den oluşan ilk %100 Gönüllü Tiyatro projesini gerçekleştirmeyi başardı. Bu proje sonunda 6,585 çocuk tiyatroyu ücretsiz izledi, yetişkinlerden alınan kitaplar ile 4 Köy okuluna BİTG Kütüphanesi kurulmasını sağladı. 2011 yılında İstanbul bölgeye atanması ile “Bilim’in Kardeşleri Tiyatro’da” projesinin Türkiye liderliğini üstlendi. Şu günlerde tiyatro projesini yaratıcı bir fikirle bir adım daha ileri götürerek BİTG gönüllülerinin yazdığı bir çocuk oyununun yoğun sahne hazırlıklarını sürdürmekte.


Galeri


Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Kariyer Yolculuğunda Gençlerin Yanında Yürüyor / 02.11.2011
Dicle Üniversitesi de “Kariyerimin Kontrolü Bende” dedi…

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu tarafından 31 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Kariyerimin Kontrolü Bende” Kongresi’nde, Türkiye’nin alanında başarılı, araştırmacı ve profesyonel gönüllü eğitmenleri; gençlere rol model olabilmek ve onları kariyerlerinde bir adım öne geçirebilmek amacıyla tam günlük sertifikalı eğitimler vermek üzere bir araya getirdi.

Gençlere, vizyonlarını oluştururken yol göstermek ve kariyer gelişimlerine destek olacak bilgi ve beceriler kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla profesyonel eğitmenleri bir araya getiren Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri “Kariyerimin Kontrolü Bende” kişisel gelişim kongresini bu yıl 31 Ekim - 3 Kasım 2011 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Mezun olmaya hazırlanan bir üniversite öğrencisine verilebilecek en değerli hediye olan kariyer ve gelişim fırsatını Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Dicle Üniversitesi öğrencilerine götürdü.

Bilim İlaç’ın desteğiyle; bireysel yetkinliklerini, zamanını, emeğini, tecrübesini, entelektüel sermayesini; "Çözümün bir parçası olmak" üzere ihtiyacı olan kişilerle paylaşan gönüllü çalışanların oluşturduğu Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu, gençler ve sorunları ile ilgili toplumu bilinçlendirmek üzere gerçekleştirdiği eğitim odaklı projelerini sürdürüyor. 2008 yılından beri uygulanmakta olan “Kariyerimin Kontrolü Bende” projesi bunlardan sadece biri…

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu; bu projeyle genç işsizliğinin %22'lerde olduğu ülkemizde, gençlerin istihdama yeteri kadar katılamama sorunu için çözümler yaratıyor. Proje, hem özel sektör hem kamunun odağında bulunan Türkiye'nin doğusu ve batısı arasındaki eşitsizliğin giderilmesi amaçlıyor. Özellikle Anadolu'daki üniversitelerdeki öğrencilere kariyer planlamalarında destek olmak, rol model yaratabilmek, bilgi ve becerilerini geliştirmek, vizyon oluşturmalarına yardımcı olmak ve kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlamak amaçlanıyor.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu, “Kariyerimin Kontrolü Bende” kişisel gelişim kongresinde Türkiye’nin alanında başarılı, araştırmacı ve özel sektör profesyonellerinin kariyerlerine yön veren gönüllü eğitmenlerini, üniversite öğrencileri ile sertifikalı eğitimler vermek üzere buluşturdu. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri “Profesyonel iş hayatında başarının anahtarı olarak belirlenmiş liderlik, ekip çalışması, etkin sunum gibi becerileri daha üniversitedeyken kazansaydık kariyerimize bir adım önde başlardık…” düşüncesi ile yola çıktılar. Bu düşünce onları 15 profesyonel eğitmenin kariyer gelişimi için çok önemli olan 15 farklı tam günlük eğitimi uyguladığı kişisel gelişim kongresine taşıdı. Bugüne kadar Erzurum Atatürk Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Kariyerimin Kontrolü Bende” programı, bu kez Dicle Üniversitesi’nde gerçekleşti. Projenin ana sponsoru olan Bilim İlaç İK Direktörü Aykut Bora projenin geldiği boyutları “Türkiye’deki en büyük ve en kapsamlı gelişim kongresi ve bunun tamamen gönüllülük ile gerçekleştirilmiş olması ayrı bir başarı hikayesi” diyerek özetliyor. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Türkiye Lideri Dilek METE, “Dicle Üniversitesi öğrencilerinin kongreye gösterdiği ilgi projemizin gerekliliğine duyduğumuz inancı daha da arttırdı. Doğu bölgelerindeki kısıtlı iş olanakları ve eğitim şartları öğrencileri umutsuz hale getiriyor. Bizler bu eğitimlerle gençlerin kendilerine ve geleceklerine güvenmelerini sağlıyoruz. Olanaklar ne kadar sınırlı da olsa da doğru bilgi ve doğru kararlarla geleceklerini şekillendirmenin mümkün olduğunu anlatıyoruz. Bu programla profesyonel iş hayatında başarının anahtarı olarak belirlenmiş liderlik, ekip çalışması, etkili sunum gibi becerileri ile kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlıyoruz. Amacımız her yıl daha fazla üniversiteye ve daha fazla geleceğe ulaşmak “ dedi.

HER YIL DAHA ÇOK ÖĞRENCİYE ERİŞİM, HER YIL DAHA ÇOK EĞİTİM

2008 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde 60 öğrenciyle pilot olarak başlanılan proje, gönüllü sayılarının artması ile 2009’da Erzurum Atatürk ve 2010’da Kayseri Erciyes üniversitelerinde 3 günlük ve 300’er kişilik, 2011 yılında ise daha da geliştirilerek 4 günlük ve 1600’den fazla öğrencinin katıldığı bir programa dönüştürüldü. Kariyer.net’in iletişim sponsorluğunu üstlendiği kongreye 3. ve 4. sınıf öğrencileri kariyer.net üzerinden başvuru yaparak katıldılar.

Öğrenciler, alanında uzman 15 farklı eğitmenden bireysel liderlikten, ekip olma ve yönetmeye, kişisel davranış modellerinden, beden dili ve bireysel imaja kadar birçok farklı konuda eğitim aldı. Proje sayesinde kariyer seçenekleri ve başarıya giden yol haritaları hakkında önemli bilgiler edinip; kongreye katıldıkları için alacakları sertifikayı özgeçmişlerine ekleme şansına sahip oldular. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nin bir araya getirdiği eğitmenler ve verdikleri eğitimlerin başlıkları; Ayşe Köse “Kariyer Yolunda İletişim”, Başak Güçlü “Özel Sektörde Gönüllülük”, Betül Bozkurt “Kişisel Liderlik”, Candan Erdemci “Seni Dinliyorum, Seni Anlıyorum”, Çağlar Çabuk “Gelecek Bugünden Başlar”, Dilek Mete “Kariyerimin Kontrolü Bende, Kariyer Hedefleri ve Kariyer Planlama” Erol Tuncer “Beden Dili ve Bireysel İmaj Taktikleri”, Ferda Binatlı Gümüş “İş Hayatında Duygusal Zeka”, Güray Sabit “Kurumsal Hayatta Takım Çalışması”,Hakan Tetik “Stratejik Düşünme”, Hanife Tanışan “Kendini Tanımak”, Nurdan Akalın Terazi “Mülakatta Başarı”Kürşat Acartürk “Etkili Sunum Teknikleri”, “Pozitif Düşünce ve Stres Yönetimi” Rıfat Bayraç “Başarının Yeni Psikolojisi” , Serra Titiz “ Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal Girişimcilik”, Sinan Akdoğan “Kişisel Davranış Modelleri ile İlişkiler”, “İlaç Sektöründe Pazarlamaya Bakış” olarak gerçekleşti.


Galeri


Bilim İlaç, Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nü Alan İlk İlaç Firması Oldu / 28.10.2011
Türk ilaç sektöründe ilklere imza atan Bilim İlaç, bu kez Avrupa’da bir ilki başarmanın gururunu yaşıyor.

BİLİM İLAÇ, son 3 yıldır Avrupa’da, başvuran hiçbir firmanın alamadığı AVRUPA KALİTE BÜYÜK ÖDÜLÜ’ne layık görülen ilk şirket ve aynı zamanda da İLK İLAÇ FİRMASI oldu. Bu büyük ödüle ilave olarak, bugüne kadar dört kategoride birden BAŞARI Ödülü de yine ilk kez Bilim İlaç’a verildi. 25 Ekim 2011 tarihinde Münih’te BMW Welt’te düzenlenen görkemli ödül törenine katılan BİLİM İLAÇ Yönetim Kurulu Başkanı Bülent KARAAĞAÇ ve Genel Müdürü Dr. Erhan BAŞ bu prestijli ödülü tüm ekip arkadaşları adına aldı. Büyük ödül, EFQM Yönetim Kurulu Başkanı Mark Duhem ve Bavyera Ekonomi Bakanı Martin Zeil tarafından verildi.

YÜZDE YÜZ TÜRK SERMAYELİ BİLİM İLAÇ, AVRUPA’NIN EN “MÜKEMMEL”İ

BİLİM İLAÇ, Avrupa’daki tüm sektörlerde “Büyük Ölçekli İşletmeler” kategorisinde, 2008’den bu yana “Büyük Ödül”e değer firma bulunamayan bu prestijli platformda; yüzde yüz yerli sermayeli bir Türk şirketi olarak “Büyük Ödül”ü Türkiye’ye kazandırdı. 1992 yılından itibaren verilmekte olan Avrupa Kalite Ödülü’nde bugüne kadar 4 ayrı kategoride birden BAŞARI Ödülü’ne layık görülen hiçbir kuruluş olmamıştı.

BİLİM İLAÇ dünya devlerinden oluşan güçlü finalistleri geride bırakarak kazandığı Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nün yanı sıra;

  • Müşteriler İçin Değer Katma
  • Süreçlerle Yönetme
  • Vizyoner, Esin Veren ve Bütünsel Liderlik
  • Dengeli Sonuçlar Gerçekleştirme

kategorilerinde de Başarı Ödüllerini aldı.

BİLİM İLAÇ İLKLERE ADINI YAZDIRIYOR, KALİTEDE LİDERLİĞİ ÜSTLENİYOR

1998 yılında EFQM Mükemmellik Modeli’ni benimseyerek, mükemmellik yolunda çalışmalarını istikrarla sürdüren BİLİM İLAÇ, bu süreçte;

  • 2004 yılında “Avrupa Kalite Ödülü-Mükemmellikte Yetkinlik Onayı”,
  • 2006’da “TÜSİAD-KalDer-Ulusal Kalite Büyük Ödülü”,
  • 2009’da “Avrupa Kalite Ödülü Finalisti”,
  • 2010’da Türkiye’de Mükemmellik Modeli çalışmalarının en prestijli ödülü olan “TÜSİAD-KalDer-Mükemmellikte Süreklilik Ödülleriyle taçlandırıldı.

BİLİM İLAÇ, DÜNYA ÖLÇEĞİNDE KURUMSAL BİR ŞİRKET OLDUĞUNU KANITLADI

Türk ilaç pazarında etkin ve köklü bir konuma sahip ve yüzde yüz Türk sermayeli BİLİM İLAÇ’ın Genel Müdürü Dr. Erhan BAŞ ödül töreninde “Sürekli gelişmeyi güvence altına alarak ve tüm paydaşlarını başarıya ortak ederek yolculuklarına devam ettiklerini belirtti. Dr. Erhan Baş, BİLİM İLAÇ’ta uyguladıkları Mükemmellik Modeli’ni geliştirerek yaygınlaştırmak, gerek sektör gerekse sektör dışındaki ulusal ve uluslararası kuruluşlara örnek olmak, yol gösterici rolü üstlenerek misyonlarını gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi. Dr. Erhan Baş “Çalışanlarımızla birlikte başarmayı ilke edinen bir kurum olarak, kuruluşumuzdan bu yana çok sayıda başarıya imza attık. Bugün de Avrupa’da layık görüldüğümüz bu prestijli ödülün şirketimize kazandırılmasının arkasında 2000’den fazla Bilim İlaç çalışanı ve aileleri var. Bu başarıyı onlara armağan ediyor ve hepsini yürekten kutluyorum.”

Türk ilaç sektöründen de bahseden Dr. Erhan Baş; “Günümüzde ilaç sektöründeki büyüme gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere doğru kayıyor. Bu anlamda Türk ilaç sektörü dünya genelinden daha hızlı büyüyor. Türk ilaç sektöründe 300 firma faaliyet gösteriyor, bu sayının 90’ı yabancı, 210’u yerli ilaç firması… Bilim İlaç 3. sırada yer alıyor. İlk 10’da sadece üç yerli ilaç şirketi bulunuyor. BİLİM İLAÇ olarak 2014 yılı sonuna kadar Türk ilaç pazarında ilk 2 firma arasında yer almak, ayrıca en fazla ihracat yapan yerli ilaç üreticisi olmayı hedefliyoruz. Son 5 yıldır pazarın en fazla büyüyen firması olduk; önümüzdeki 5 yılda da aynı performansımızı devam ettiriyor olacağız.” dedi.

AVRUPA KALİTE ÖDÜLÜ: AVRUPA’NIN “KURUMSAL MÜKEMMELLİK” KONUSUNDA EN SAYGIN ÖDÜLÜ

Brüksel/Belçika temelli EFQM (European Foundation For Quality Management)’in, 55 ülkede 50 farklı sektörde faaliyet gösteren 500’den fazla üyesi bulunuyor. Dünyada 30 bin kuruluş, EFQM Mükemmellik Modeli’ni uyguluyor. Türkiye’de de uluslararası EFQM Mükemmellik Modeli uygulamaları KalDer (Türkiye Kalite Derneği) tarafından yürütülüyor. EFQM, sürdürülebilir ekonomik büyüme için sunduğu mükemmellik modeli ile farklı sektörlerde faaliyet gösteren farklı büyüklükteki üye kuruluşlarına bilgi paylaşımı platformu yaratıyor.

Avrupa Kalite Ödülü, 8 temel kavram ve 9 kriterden oluşuyor. Mükemmellik Modeli çerçevesinde üstün başarı sağlayan şirketler bu ödülü almaya hak kazanıyor. Avrupa Kalite Ödülü’nün alınması; Liderlik, Strateji, Çalışanlar, İşbirlikleri ve Kaynaklar, Süreçler, Ürünler ve Hizmetler, Müşterilerle İlgili Sonuçlar, Çalışanlarla İlgili Sonuçlar, Toplumla İlgili Sonuçlar ve Temel Performans Sonuçları gibi önemli konularda kuruluşların iyi uygulamalara sahip olduğunun, bu uygulamaları her seviyeye yaygınlaştırdığının ve sürekli iyileştirme felsefesi ile kendisini değerlendirip daha da ileriye gittiğinin bir göstergesi. Bu yaklaşımlar ile çalışan, müşteri, tedarikçi ve toplum gibi paydaşların memnuniyeti garanti altına alınırken, şirketin itibarına da katkı sağlanıyor.


Galeri


Bilim İlaç Diyabeti Durdurmak İçin Kıtalararası Adım Attı / 17.10.2011
Bilim İlaç, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Diyabet Vakfı tarafından yürütülen“Diyabeti Durduralım” kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği “Adım At”projesi çerçevesinde “Avrasya Kıtalararası Diyabet Yürüyüşü” ne katıldı.

BİLİM İLAÇ, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Diyabet Vakfı tarafından yürütülen“Diyabeti Durduralım” kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği “Adım At”projesi çerçevesinde “Avrasya Kıtalararası Diyabet Yürüyüşü” ne katıldı. 16 Ekim 2011, Pazar günü Altunizade Köprüsü altından başlayan etkinliğe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katılarak destek verdi.

BİLİM İLAÇ, Türkiye Diyabet Vakfı ile birlikte yürüttüğü “Diyabetle Mücadelede Daha Kaliteli Bir Yaşam İçin Hayata Adım At” projesi ile diyabet hastalarının, hasta yakınlarının, yanlış beslenme alışkanlıkları ve az egzersiz nedeni ile diyabet riski taşıyan kişilerin bilgilendirilmesini ve bilinçlendirilmesini amaçlıyor.

Anadolu’dan Avrupa’ya adım…

“Daha fazla bilgi, daha iyi tedavi” mottosuyla Türkiye’de diyabetin tedavisi ve engellenmesi adına halkın bilgilendirilmesini görev edinen BİLİM İLAÇ, 33. Avrasya Maratonu’nda Diyabet Vakfı ile birlikte diyabet hastalarıyla el ele Anadolu’dan Avrupa’ya adım attı. Türkiye’de diyabet prevelansındaki hızlı artışta hatalı beslenme alışkanlıklarının ve egzersiz eksikliğinin büyük etkisinden hareketle maraton öncesinde diyabetliler için önem taşıyan sağlıklı beslenme ve diyet eğitim kitapçıkları dağıtıldı.


Galeri


Bilim İlaç, Çalışanının Yeteneğini Destekledi, PERYÖN “Yetenek Yönetimi” Ödülünü Kazandı / 30.09.2011
Bilim İlaç, PERYÖN (Türkiye Personel Yönetimi Derneği) tarafından düzenlenen, 29 firmanın 40 ödül başvurusu ile 5 farklı kategoride yarıştığı PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri'nde "Yetenek Yönetimi" kategorisinde ödülü kucaklayan kuruluş oldu.

BİLİM İLAÇ, PERYÖN (Türkiye Personel Yönetimi Derneği) tarafından düzenlenen, 29 firmanın 40 ödül başvurusu ile 5 farklı kategoride yarıştığı PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri'nde "Yetenek Yönetimi" kategorisinde ödülü kucaklayan kuruluş oldu. BİLİM İLAÇ ayrıca, PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri'nde "İşe Alım" kategorisinde de en başarılı üç firma arasına girerek finalist olma başarısını gösterdi.

PERYÖN 25. Avrupa İnsan Yönetimi Kongresi'nde açıklanan İnsan Yönetimi Ödülleri, 29 Eylül Perşembe günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 1998 yılından beri EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde yenilikçi insan kaynakları çalışmalarını gerçekleştiren BİLİM İLAÇ'ın ödülünü İnsan Kaynakları Yöneticisi Dilek Mete, WFPMA (Dünya İnsan Yönetimi Dernekleri Federasyonu ) Afrika Kıtası Başkanı Tiisetso Tsukudu'nun elinden aldı.

Bilim İlaç'ta her çalışan bir yetenek, her yetenek bir potansiyel!

BİLİM İLAÇ İnsan Kaynakları Direktörü Aykut BORA, lâyık görüldükleri "Yetenek Yönetimi Ödülü"yle ilgili yaptığı açıklamada, her bir çalışanı ayrı bir yetenek olarak gördüklerini, çalışanlarına bireysel gelişim olanakları hazırlayarak, potansiyellerini ortaya çıkaracakları, geliştirecekleri katılımcı bir iş ortamı oluşturduklarını ve kariyer fırsatlarını değerlendirmelerine olanak tanıdıklarını belirtti. BORA; "BİLİM İLAÇ, yetenek yönetimini şirketin tüm süreçlerine entegre ederek bütünsel bir bakış açısı ile ele alıyor. İşe alım sürecinde sadece bugünün gereksinimlerini değil, gelecek potansiyellerine göre de adayları değerlendiriyor. Fırsat eşitliği kapsamında tüm çalışanlara sağladıkları gelişim imkanlarını kullanarak bir adım öne çıkmayı başaran çalışanlarına ise yeni nesil liderlerin hazırlandığı "Yıldızlar Takımı Gelişim Programı"ndan yararlanma, yüksek lisans ve doktora yapma gibi fırsatları sunarak geleceğin liderlik pozisyonlarına hazırlıyor. Liderlik konsepti, potansiyel değerlendirme sistemi, geliştirme merkezi uygulamaları, Bilimk@mpüs eğitim portalı gibi sistemlerde yeteneği ortaya çıkaran ve geliştiren BİLİM İLAÇ, Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Bilim Ailem, Bilim Çocuk, Yaratıcılık ve Yenileşim Platformu, Onurlandırma ve Ödüllendirme sistemleri ile de yeteneklerini kuruma bağlıyor." dedi.

BİLİM İLAÇ çalışanlarının yeteneklerini, gelecek nesillere saygılı ve sosyal sorumlu bir birey olarak "gönüllülük"le geliştiriyor.

BİLİM İLAÇ yetenek gelişim programlarında geleceğin lider adaylarına yoğun bir eğitim programı ve koçluk uyguluyor. Eğitimler vasıtasıyla aktarılan bilgiyi, yıldız çalışanlar, gönüllü projelerinde beceriye dönüştürüyor. Yetenek yönetimi kapsamında başarılı liderler, engellilerin kamp yaptığı bir ortamda, gönüllü olarak çalışarak kendi engellerini aşıyor. İlk kademe yöneticiliğine aday yıldız çalışanlar ise farklı ve zor bir sosyal sorumluluk hedefi için çalışma arkadaşlarını gönüllü olarak çalışmaya ikna ve motive ediyor, kaynakları yönetiyor, işleri gönüllüler arasında paylaştırıyor. Tüm bu çalışma sürecini, işlerini aksatmadan zaman yaratarak ve sorumluluk alarak yürütmek durumundalar. Bunu başarabilmek ise geleceğin lider adayları için önemli bir deneyim ve gelişim fırsatı oluyor.

Bilim İlaç geleceğini şekillendirecek potansiyelde çalışanları işe alıyor!

BİLİM İLAÇ, İnsan Kaynakları politikasında da vurguladığı üzere; BİLİM İLAÇ'ı geleceğe taşıyacak yetkinlik, bilgi birikimi ve gelişim potansiyeline sahip; başarı, takım ve değer odaklı adayları fırsat eşitliği ilkesiyle işe almak üzere sistemli ve aday memnuniyetini ön planda tutan bir işe alım süreci yürütüyor. Bu kapsamda BİLİM İLAÇ "İşe Alım" kategorisinde, işe alım sürecinin etkin yönetimiyle PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri'nde yarıştı. Şirket kültürüne paralel, gerekli nitelik ve yetkinlik gereksinimlerini karşılayan çalışanların işe alınmasını sağlayacak şekilde geliştirilmiş işe alım yönetim sistemi, finalist olma başarısını gösterdi.

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ

PERYÖN (Türkiye Personel Yönetimi Derneği), Türkiye'de İnsan Yönetimi alanında kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu. Yaklaşık 3 bin üyesi ve İstanbul Merkezi'ne bağlı 5 bölgedeki şubeleri ile İnsan Yönetimi alanındaki profesyonellerin gereksinimlerine 40 yıldır hizmet sunuyor. İstihdama katkı sağlayan, mesleki gelişimi destekleyen platformların oluşturulmasına öncülük ediyor. İş dünyası, kamu, üniversite üçgeninde bağlayıcı, güçlendirici çalışmalar gerçekleştirerek, mesleki eğitimin yaygınlaşmasına ve istihdamın arttırılmasına katkı sağlıyor. PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri, kurumların insan yönetiminde çıktıkları yolculuğu desteklemek, onlara dünyaca kabul görmüş ölçütlerle yol göstermek ve bu yolculukta başarılı olanları ödüllendirmek amacıyla veriliyor. Başvurular, "İşe Alım, Performans Yönetimi, Eğitim ve Gelişim Yönetimi, Yetenek Yönetimi ve Fark Yaratan Uygulamalar" olmak üzere toplam beş farklı kategorideki uygulamaları ile değerlendiriliyor. PERYÖN tarafından geliştirilen ölçüm ve değerlendirme kriterleri, PricewaterhouseCoopers kıyaslama kolu Saratoga desteğiyle gerçekleştirilen ödül ön değerlendirme sürecinden geçiyor. Ardından akademik ve iş dünyasından sektörde gündemi belirleyen isimlerin yer aldığı jürinin, başvuruları değerlendirmesi ile sonuçlanıyor. 2011 Ödül Jüri Kurulu'nda, Bekir Kural, Koray Arıkan, Rıdvan Yirmibeşoğlu, Mehmet Ünal, Saide Kuzeyli, Prof.Dr. Nakiye Boyacıgiller, Salih Sözer, Prof. Dr. Selime Sezgin gibi Türkiye'de sektörün gündemini belirleyen önemli isimlerin bulunuyor.


Galeri


Bilim İlaç Likya Yolu Ultra Maratonu’nda Sporcuları Ve Çevre Halkını Diyabet Hakkında Bilgilendirdi / 28.09.2011
BİLİM İLAÇ’ın da sponsor olduğu 'Likya Yolu Ultra Maratonu’nun 2.’si Fethiye’den verilen startla 26 Eylül Pazartesi günü başladı. Maraton, toplam 509 km uzunluğundaki tarihi Likya yolunun 240 km’lik bölümünün her gün bir etabı koşularak 2 Ekim Pazar günü Phaselis Antik Kenti’nde tamamlandı.

BİLİM İLAÇdaha fazla bilgi, daha iyi tedavi” mottosuyla sporcuların dinlenmeleri için yörük çadırı konseptinde hazırlanan çadırlardan birini BİLİM İLAÇ Diyabet Bilgilendirme Çadırı”na dönüştürdü. Maratonun hazırlık gününde “Diyabet Bilgilendirme Çadırı”nda sporcuları, basını ve çevre halkını diyabet konusunda bilgilendiren BİLİM İLAÇ, özellikle insülin direnciyle birlikte seyreden “Tip 2 diyabet prevelansı (yaygınlığı)”na dikkat çekti.  Tip 2 diyabet hastalığının görülme sıklığının artışında sağlıksız beslenme, fazla kilolar ve hareketsiz yaşamın da etken olduğuna dikkat çekildi. BİLİM İLAÇ diyabet ekibinin görev aldığı çadırda, katılımcılara diyet listeleri, kalori cetveli, diyabete yönelik bilgilendirme kitapçıkları dağıtıldı.

 

TÜRKİYE’NİN İLK ULTRA MARATONU

Bu yıl 2.’si düzenlenen Likya Yolu Ultra Maratonu, Türkiye'nin ilk ultra maratonu olma özelliğine sahip. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen maratonda Türkiye, Rusya, Danimarka, Amerika ve İngiltere’den 27 sporcu yarıştı. İçinde yiyecek, içecek gibi günlük ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerinin bulunduğu sırt çantalarıyla koşan sporcular, zorlu ve heyecanlı maratonu 6 günde tamamladı.


Galeri


Bilim İlaç ve Mersin Üniversitesi Dünya Alzheimer Günü Çerçevesinde “40 IŞIK”la “40 HAYAT”ı Anlatıyor / 16.09.2011
"40 Işık - 40 Hayat" projesi, Alzheimer'li hastası olan 40 aileye ve onların aracılığıyla Türkiye'deki yüz binlerce Alzheimer'li hasta ve yakınına ışık oldu.

BİLİM İLAÇ ve MERSİN ÜNİVERSİTESİ, Alzheimer hastalığı konusunda toplumsal bilinci artırmak, hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla hayata geçirdiği "40 Işık - 40 Hayat" projesiyle Alzheimer'li hastası olan 40 aileye ve onların aracılığıyla Türkiye'deki yüz binlerce Alzheimer'li hasta ve yakınına ışık oldu. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Demans Birimi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, İletişim Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi iş birliği ile yürütülen projenin tanıtımı, Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri çerçevesinde; 19 Eylül 2011 Pazartesi günü Conrad İstanbul Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısıyla yapıldı.

BİLİM İLAÇ Genel Müdürü Dr. Erhan Baş ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge'nin proje hakkında bilgi verdiği toplantıya, proje ekibi ve hasta yakınlarının temsilcileri de katıldı. Dr. Erhan Baş yaptığı konuşmada, Mersin Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdikleri "40 Işık - 40 Hayat" projesinin, BİLİM İLAÇ'ın sürdürülebilir kurumsal sorumluluk projeleri arasında yer aldığına dikkat çekti. Baş, Mersin Üniversitesi'nin ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Hizmetleri programı olan diğer üniversitelerle de projeyi uygulamaya devam etmek istediklerini belirtti. BİLİM İLAÇ Genel Müdürü Dr. Erhan Baş "Türkiye'nin nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Yaşlanmayla beraber kronik hastalıklar da artıyor. Türkiye'de yaşamın uzamasıyla birlikte yaşlılığa bağlı olarak Alzheimer hastalığı giderek artıyor. Bunama olarak bilinen Alzheimer hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirmek istiyoruz. Türkiye'de yaklaşık 450 bin, dünya genelinde ise 35 milyon kişiden fazlasını etkileyen Alzheimer hastalığının önümüzdeki yıllarda hızla artacağı gerçeğinden hareketle; hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelere imza atıyoruz. Bu kapsamda, 2009 yılında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Alzheimer Çağrı Merkezi'ni hayata geçirdik. Bugün basın lansmanını yaptığımız 40 Işık - 40 Hayat projesi, Alzheimer hastalığına yönelik hayata geçirdiğimiz en son toplumsal yatırım programımız. Bu alanda sürdürülebilir projelere imza atmaya devam edeceğiz." dedi.

Projenin fikir sahibi olan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge "40 Işık - 40 Hayat projesini, profesyonel alanda yaşlı bakımı ile ilgili konularda çalışmak üzere eğitim alan 40 üniversite öğrencisini, bu alanda hizmet ihtiyacı olan 40 aile ile bir program çerçevesinde eşleştirip, oluşacak karşılıklı etkileşimi gözlemek üzere oluşturduk. Proje sayesinde Alzheimer hastalığı ile baş etme konusunda bilgi ve desteğe ihtiyaç duyan aileler konunun uzmanlarından yerinde destek aldılar. Kendileri ile benzer sorunu paylaşan diğer aileler ile tanıştılar ve tecrübelerini paylaştılar. 40 Işık - 40 Hayat ekibinin amatör bir heyecan ve profesyonel bir çaba içinde gerçekleştirdiği bu anlamlı projeyle; gerek hastalar ve hasta yakınları, gerekse öğrenci ve eğitimcilerden son derece olumlu geri bildirimler aldık. Türkiye'de ilk defa uygulanan bu projenin aynı zamanda üniversite-sanayi iş birliği kapsamında örnek bir çalışma olarak değerlendirileceğini düşünüyorum. Proje sürecini yansıtan belgesel ve canlı deneyimleri aktaran kitap sayesinde tecrübelerimizi herkesle paylaşma imkânı bulacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

"40 Işık"ı temsilen öğrenci Şule Sevim, "Bu süreç bizlere "Alzheimer hastası" gibi tabu bir kavrama nasıl yaklaşacağımızı, hasta ve ailesi ile iletişim kurmayı öğretti. Öğrendiklerimizi uygulayarak onların hayatlarını kolaylaştırmayı başardık. Edindiğimiz tecrübeler mesleğimize gerçekçi bir şekilde bakmamızı sağladı." dedi.

PROJE BİZİ CESARAETLENDİRDİ…

"40 Hayat"ı temsilen annesi Alzheimer hastası olan Şenay Topal "Öğrenciler, tam da projenin ismine uygun olarak her bir hasta yakınının evine ışık getirdi, renk getirdi. Proje bittiğinde öğrencilerin her biri ziyaret ettiği evin kızı, oğlu olarak kabul ediliyordu. Çok yorulduğumuz, yıprandığımız bir hastalıkla uğraşıp dengemizi sağlamaya çalışırken, eğitimli gençler, hiçbir karşılık beklemeksizin 12 hafta boyunca evimize misafir oldu. 40 Işık - 40 Hayat projesi gençlerin enerjisinin bize yansımasını sağlayarak, yalnız olmadığımızı gösterdi ve paylaşımla yüklerin hafifleyeceğini bir kez daha kanıtlayıp bizi bundan sonra yaşayacaklarımız için cesaretlendirdi" diye duygularını ifade etti.

Projede Sanat Terapisi çalışmalarını organize eden Heykeltraş Özge Kar "Proje sayesinde uygulanan sanat terapisinin hastalara; yeni ve sözel olmayan bir iletişim kurma biçimi yaratarak, konsantrasyonu geliştirdiğini, rahatlama ve duygu durum iyileşmesi yarattığını ve uygulayıcı ile duygusal yakınlaşmayı artırdığını gözlemledik. Hastalarımızın kaybettiği yeteneklerine üzülmek yerine yeni yeteneklerinin ortaya çıkması nedeniyle mutlu olduklarını, özgüvenlerinin artmasıyla hem aile içinde hem de dış ortamda sosyalleşmelerinde olumlu gelişmeler olduğunu tespit ettik." diyerek terapinin hastalar üzerinde yarattığı etkinin önemine dikkat çekti.

"40 HAYAT" AYDINLANDI

"40 Işık - 40 Hayat" projesi, Bilim İlaç'ın katkılarıyla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge'nin yönetiminde; 11 Şubat- 28 Mayıs 2011 tarihleri arasında Mersin'de uygulandı. Proje çerçevesinde profesyonel yaşlı bakım hizmetleri, hemşirelik hizmetleri ve psikoloji gibi yaşlı bakımı alanlarında eğitim alan 40 üniversite öğrencisi; normal yaşlanma sürecinden başlayıp Alzheimer hastalığını, hastalığa eşlik eden sorunları, hasta yakını boyutunu, konuya ait kapsamlı teknik bilgileri içeren 16 saatlik kuramsal eğitim ve 3 saatlik uygulamalı sanat terapisi eğitimi ile desteklendiler. Proje kapsamındaki 40 öğrenci; 3 ay süreyle haftada 2 gün, 40 aileyi evinde ziyaret ederek, hasta ve hasta yakını ile aktif iletişim sağladı. Aileler, öğrencilerden profesyonel destek aldılar ve öğrenciler Alzheimer'li hastalarla ilgilenirken hasta yakınları da kendilerine vakit ayırma fırsatı buldular. 40 Işık - 40 Hayat kapsamında proje koordinatör yardımcıları Uz. Psik. Kahraman Kıral ve Uz. Hem. Aslıhan Yandım da öğrencilere ve ailelere destek olmak amacıyla ziyaretler gerçekleştirdi. İhtiyaç duyulan durumlarda proje ekibi, tıbbi destek hizmeti de sundu.

ALZHEİMER HASTALARININ SANAT TERAPİSİ ÜRÜNLERİ SERGİLENDİ

Öğrenciler; hasta ve hasta yakınlarının Alzheimer hastalığı hakkında farkındalıklarını artırmak, motivasyonlarını yükseltmek amacıyla bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra, hastaların sosyal ve kültürel etkinliklere katılmalarını da sağladılar. Birlikte yemeğe çıktılar, yürüyüş yaptılar ve sinemaya gittiler. Bir ilk olarak "Sanat Terapisi" eğitimi alan 40 öğrencinin, ev ziyaretleri sırasında hocaları Heykeltraş Özge Kar'ın desteği ile gerçekleştirdikleri hobi çalışmaları basın lansmanı sırasında sergilendi.

40 IŞIK - 40 HAYAT PROJESİNİN BELGESELİ HAZIRLANDI

40 Işık - 40 Hayat projesi süresince yapılan etkinlikler, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema –Televizyon bölümü tarafından Yrd. Doç. Hakan Erkılıç'ın önderliğinde deneyimli bir ekip tarafından kaydedildi. Yapılan randevulu röportajlar ile desteklenen çekimler kurgulanarak projenin belgeseli hazırlandı.

40 IŞIK - 40 HAYAT PROJESİ KİTAPLAŞTIRILDI

Projenin tamamı Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nesrin Canbek Mengi tarafından izlendi. Kabul eden hasta yakınları ile ses kayıtlı röportajlar yapıldı. Alınan öyküler kurgulanarak bir anlatı ve yorum kitabı oluşturuldu. Kitap hasta yakını ve hastalara ait şiir ve resimler ile desteklendi.

ALZHEIMER HASTALIĞI NEDİR?

Alzheimer hastalığı; beyinde ön görülemeyen hücre yıkımına bağlı olarak başta unutkanlık olmak üzere pek çok işlev kaybına yol açan ilerleyici bir yaşlılık hastalığıdır. Hastalık sürecinde gözlenen işlev kaybı hasta kadar hasta yakınını da yakından ilgilendirir. Zihinsel ve bedensel yeteneklerini aşama aşama kaybeden hastalar yakın gözlem ve aktif bakım ihtiyacı duyarlar. Bu zorlu süreç "gizli kurban" olarak nitelendirilen hasta yakınlarının tükenmelerine ve hasta bakımının aksamasına neden olur. Bu nedenle hasta yakınının gerek hasta bakımı konusunda bilgilendirilmesi, gerekse bir birey olarak empati ve destek sağlanması toplumsal dayanışma açısından hayati önem taşımaktadır.

Rakamlarla Alzheimer Hastalığı:

  • Dünyada yaklaşık 35.6 milyon Alzheimer hastası bulunuyor.
  • 2030 yılında hasta sayısının 65.7 milyona, 2050 yılına ise 115.4 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.
  • Hastalığa yakalanan kadınların oranı erkeklere göre daha yüksek.
  • Türkiye'deki Alzheimer hasta sayısı yaklaşık 450 bin olarak tahmin ediliyor.
  • Türkiye'de hastaların kentlerde %70-79'u, kırsal alanlarda ise %90-94'ü evlerde bakılıyor.
  • Hastalık erken evrede tanı alır ve gerekli tedavi düzenlenirse yatağa bağımlı aşamaya geçiş 10 yıla kadar geciktirilebiliyor.
  • Hasta yakınlarının %70-82'sinde depresyon, uyku bozukluğu, kaygı bozukluğu gibi ruhsal ve pek çok fiziksel rahatsızlık eşlik ediyor.

*Kaynak: Dünya sağlık örgütü (WHO), Alzheimer's Disease International ve Alzheimer Vakfı


Galeri


Bilim İlaç Kurumsal Sorumluluk Raporu’yla GRI’dan “A” Aldı, Türkiye’de Bir İlki Daha Gerçekleştirdi / 15.08.2011
Bilim İlaç, 2011 yılında yayımladığı Kurumsal Sorumluluk Raporu ile dünya çapında kabul edilmiş raporlama standardı kuruluşu Global Reporting Initiative (GRI)'dan "A" seviye rapor onayı aldı

BİLİM İLAÇ, 2011 yılında yayımladığı Kurumsal Sorumluluk Raporu ile dünya çapında kabul edilmiş raporlama standardı kuruluşu Global Reporting Initiative (GRI)'dan "A" seviye rapor onayı aldı ve GRI'nın örnek raporları arasında yerini aldı. Kurumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli çalışmalara imza atan BİLİM İLAÇ'ın raporu, Türkiye'de "A" seviyesinde onaylanan ilk ve tek rapor oldu. BİLİM İLAÇ geçen yıl ilkini yayımladığı Kurumsal Sorumluluk Raporu ile de Türk ilaç sektöründe bir ilke imza atmıştı

BİLİM İLAÇ, faaliyetlerinden dolayı oluşan çevresel, ekonomik, sosyal etkilerini ve sürdürülebilirlikle ilgili çalışmalarını paylaştığı Kurumsal Sorumluluk Raporu'nda sürdürülebilir kalkınma ile ilgili hedeflerini de açıkladı.

Türk ilaç sektörünün en çevreci ilaç üretim tesisine sahip olan BİLİM İLAÇ, 2010 yılı sonunda 2008 yılı gerçekleşmesine göre kutu başına elektrik tüketiminde %9,50, doğalgaz tüketiminde %9,95 azalma sağladı. Kutu başına karbon salınımı miktarını 2010 yılı gerçekleşmesine göre 2012 yıl sonuna kadar %2,50 oranında azaltma hedefi koydu.

Son 5 yılda en hızlı büyüyen ilaç şirketi olup, yüzde 5,1'lik Pazar payıyla sektör üçüncüsü olarak 2010 yılını kapatan BİLİM İLAÇ, sürdürülebilirlik yolculuğuna 1998 yılında çıktı. Bilim İlaç, iş stratejilerinin sürdürülebilirlik yaklaşımına uygun olarak yeniden gözden geçirilmesini sağlamak ve uygulamak amacıyla; tüm bölümleri temsil eden çalışanlardan oluşan, genel müdürün desteğini de alan "Sürdürülebilirlik Kurulu"nu 2009 yılında oluşturdu.

İş süreçlerine dahil edilen sürdürülebilirlik ilkesinin şirkete kattığı vizyonda; insan mutluluğu, toplumsal kalkınma, çevreyi koruma en öncelikli ele alınması gereken konular olarak konumlanıyor. Bu bakış açısının ışığında yol alan BİLİM İLAÇ, çevreyi korumak ve doğal kaynakların kullanımını azaltmak stratejisiyle 2009 yılından bu yana Türk ilaç sektöründe karbon ayak izini hesaplayan ve iyileştirme planı hazırlayan ilk şirket oldu.

1999-2011 yılları arası tüm dünyada 7.435 adet GRI onaylı Kurumsal Sorumluluk Raporu yayınlandı. Bu raporların sadece 463 adeti A seviye olarak onaylandı. BİLİM İLAÇ Kurumsal Sorumluluk Raporu'yla GRI'dan A seviyesinde onay alan Türkiye'deki ilk şirket oldu. BİLİM İLAÇ'ın 2012 yılında hedefi; A+ rapor yayınlayarak, bu alandaki liderliğini pekiştirmek.

BİLİM İLAÇ'ın Küresel İlkeler Sözleşmesi ve GRI G3 standartlarını göz önünde bulundurularak oluşturduğu 2010 Kurumsal Sorumluluk Raporu'ndaki ana başlıklar; şirketin ekonomik iş sürekliliği, iş ve işgücü uygulamalarıyla çalışanların mutluluğunu sağlamak, insan haklarına saygılı şekilde çalışan haklarının korunması, içinde bulunduğu topluma katkı sağlamak, müşteri ve tedarikçi ilişkilerini etik ve adil şekilde yönetmek ve şirketin çevresel etkilerini azaltmak olarak sıralanıyor.

Sürdürülebilirlik çalışmalarını şeffaf bir şekilde tüm paydaşlarıyla paylaşmayı da bir sorumluluk olarak gören Bilim İlaç'ın A seviye onay alan raporuna www.bilimilac.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.


Galeri


Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Dünya Gençlik Günü’nde “Kariyerimin Kontrolü Bende” Diyor / 10.08.2011
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, "Çözümün bir parçası olmak" sloganıyla gençlerin eğitimine dönük projelerini sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler tarafından 1999'dan beri her yıl 12 Ağustos tarihinde Dünya Gençlik Günü kutlanıyor. Dünya Gençlik Günü kutlamalarıyla; konunun gündemde tutulmasına, toplumların biliçlendirilmesine, gençlerin kendi hayatlarını ve yaşadıkları toplumları geliştirebileceklerini fark etmesine imkan sağlanmış oluyor. Toplumsal sorunlara yönelik projeleriyle önemli çalışmalara imza atan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri de, "Çözümün bir parçası olmak" sloganıyla Birleşmiş Milletlerin yaptığı çalışmalara paralel gençlerin eğitimine dönük projelerini sürdürüyor. Bunlardan biri 2008 yılında uygulamaya başladığı "Kariyerimin Kontrolü Bende" projesi.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Kariyerimin Kontrolü Bende projesiyle genç işsizliğinin %22'lerde olduğu ülkemizde, gençlerin istihdama yeteri kadar katılamama sorununa çözümler geliştiriyor.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu, özel sektör profesyonellerinin kariyerlerine yön veren eğitmenleri, üniversite öğrencileri ile buluşturuyor. Özellikle Anadolu'daki üniversite öğrencilerinin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla "Kariyerimin Kontrolü Bende" projesiyle gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, vizyon oluşturmalarına yardımcı olmak ve kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlamak amaçlanıyor. Bugüne kadar Erzurum Atatürk Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Kariyerimin Kontrolü Bende" programı, 31 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde yapılacak.

Her yıl daha fazla öğrenciye çözüm sunuluyor

2008 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde 60 katılımcı ile pilot olarak başlanılan "Kariyerimin Kontrolü Bende" projesi, gönüllü sayılarının artması ile 2009'da Erzurum Atatürk ve 2010'da Kayseri Erciyes Üniversitelerinde 3 günlük ve 300 kişilik, 2011 yılında ise 4 günlük 500-1.000 kişilik daha zengin bir programa dönüştürüldü. "Kariyerimin Kontrolü Bende" projesinde gençler, 15 farklı eğitmenden bireysel liderlikten, ekip olma ve yönetmeye, kişisel davranış modellerinden, beden dili ve bireysel imaja kadar birçok farklı konuda eğitim alıyorlar. Öğrenciler proje sayesinde kariyerlerini şekillendirmeleri adına önemli bilgiler ediniyor ve CV'lerine ekleyebilecekleri bir sertifikaya sahip oluyorlar.

Bilim İlaç Toplum Gönüllülerinin bir araya getirdiği, konusunun uzmanı eğitmenler arasında Future Leaders'tan Güray Sabit, REMEDA'dan Ayşe Köse, ADİSA'dan Anıl Adanalı, PDR Grup TMI eğitmenlerinden Nurdan Akalın Terazi ve Ferda Binatlı Gümüş, Bilim İlaç'tan Sinan Akdoğan ve Dilek Mete yer alıyor.


Galeri


Bilim İlaç, Eczanelerden Sonra Facebook'ta da Yanıbaşınızda / 30.05.2011
1953'ten beri ilaç sektöründe yüzde 100 Türk sermayesiyle faaliyet gösteren Bilim İlaç, sosyal medya kullanıcıları ile buluşuyor.

1953'ten beri ilaç sektöründe yüzde 100 Türk sermayesiyle faaliyet gösteren Bilim İlaç, sosyal medya kullanıcıları ile buluşuyor. Bilim İlaç, günümüzün en aktif iletişim yollarından biri olan sosyal medyada; facebook.com/bilimilac, twitter.com/bilimilactr resmi adresleri ile en hızlı ve etkin bir biçimde doğru bilgiyi takipçilerine sağlayacak.

Bilim İlaç ile ilgili merak ettiğiniz her şey bir tık uzağınızda

Sosyal medya kullanıcıları "Bilim İlaç Hakkında" bölümünde tanıtım filmini bulabilir, ilgili güncel haberlere göz atabilir, Bilim İlaç'ın elde ettiği başarıları takip edebilir. Bilim İlaç'ın kurumsal sorumluluk bakış açısıyla hayata geçirdiği gönüllülük çalışmaları ve toplumsal yatırım projeleri hakkında bilgi edinebilirler. Ayrıca, sitede hekimler kendilerine özel bilgilendirme sayfalarından, hekim olmayan ziyaretçiler de kendileri için oluşturulmuş sayfalarda gezip; güncel bilgilere ulaşabilirler.

Hem Türkçe hem İngilizce olarak hazırlanan facebook.com/Bilimilac vefacebook.com/BilimPharmaceuticals alanlarında, takipçilerin en fazla ilgi göstereceği bölümlerden biri de kariyer sayfası olacak. Kariyer sayfasında Bilim İlaç'taki staj imkanlarını, çalışanların Bilim İlaç'lı olmak temalı yayınlanmış röportajlarını, insan kaynakları politikalarını bulabilecekler.

İlaç sektöründe kariyer yapmak ve Bilim İlaç'ta çalışmak isteyen herkes, Nasıl Bilim'li Olurum? Bölümünden, işe alım süreci, eğitim ve gelişim programları, performans yönetimi, kariyer yönetimi, ücret politikası ve sosyal haklar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecekler.

Sürdürülebilirlik Bilim İlaç'ın Ruhunda Var

Öncelikli sürdürülebilirlik konuları; insan mutluluğu, toplumsal kalkınma, insan sağlığı-ürün güvenliği ve çevresel etkilerini azaltmak olarak kabul eden Bilim İlaç, sorumlu şirket anlayışıyla geliştirdiği yaklaşımları, yenilikleri ve çalışmalarını da en şeffaf haliyle sosyal medyada takipçileri ile paylaşıyor. Takipçiler Kurumsal Sorumluluk Raporu'nu inceleme ve detaylı bilgi sahibi olma fırsatını bulabilecekler.

Daha fazla bilgi için:

www.facebook.com/Bilimilacwww.twitter.com/bilimilactr


Galeri


Bilim İlaç, ''Karbonsuz'' iş ortakları zirvesi düzenledi / 24.05.2011
Türk İlaç sektörünün son 5 yılda en fazla büyüyen şirketi olan Bilim İlaç, sürdürülebilirlik konusundaki çalışmaları ile de sektöre ve paydaşlarına yol gösteriyor.

Kurumsal sorumluluk bakış açısıyla özellikle 2009 yılından itibaren sürdürülebilirlik konusunda ciddi çalışmalar yapan Bilim İlaç, Mayıs ayında "Sürdürülebilirlik için Kurumsal Sorumluluk" temalı "İş Ortakları Zirvesi"ni paydaşlarının katılımı ile gerçekleştirdi. 2009 yılından itibaren faaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izini hesaplayan Bilim İlaç, düzenlediği İş Ortakları Zirvesi dolayısıyla oluşan 5.8 ton karbon ayak izini sıfırlamak için İzmir yakınlarındaki Kores Rüzgar Santrali'nin karbon emisyon azaltım sertifikalarına kaynak aktardı.

Türk İlaç sektörünün son 5 yılda en fazla büyüyen şirketi olan Bilim İlaç, sürdürülebilirlik konusundaki çalışmaları ile de sektöre ve paydaşlarına yol gösteriyor. 2011-2014 stratejik planı kapsamında karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik faaliyet planı hazırlayan Bilim İlaç; 2014 yılı sonunda, 2009 yılı gerçekleşmesine göre karbon ayak izini yüzde 7 azaltmayı hedefliyor.

KABON AYAK İZİ SIFIR ZİRVE

İş ortakları ve tedarikçilerini bilinçlendirmek amacıyla "Sürdürülebilirlik için Kurumsal Sorumluluk" temalı İş Ortakları Zirvesi'ni gerçekleştiren Bilim İlaç, kendi çalışmalarından örnekler sunarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek adına öneri ve tavsiyelerde bulundu. Bilim İlaç, kendi faaliyetlerinin küresel iklim değişikliğine olan etkisini görmek ve bu konuda gerekli önlemleri alabilmek amacıyla 2009 yılından beri faaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izini hesaplamaktadır. Bu çalışmalar çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu geniş katılımlı "İş Ortakları Zirvesi"nin iklim değişikliğine olan etkisini, İsviçre'li sivil toplum örgütü myclimate'ın Türkiye ortaklığı olan myclimate Türkiye ile hesaplamıştır. Yapılan hesaplamada; katılımcıların etkinlik mekanına ulaşımları sonucunda oluşan karbon salınımları, etkinlik esnasında kullanılan araç ve gereçler, aydınlatma, ısıtma, soğutma nedeni ile kullanılan enerji, etkinlik esnasında servis edilen ikramların hazırlanması ve kullanılan malzemelerin etkinlik alanına taşınması, baskılı materyaller, stantlar, broşürler ve etkinlik esnasında ortaya çıkan atığın bertaraf edilmesi esnasında ortaya çıkan karbon salınımları dikkate alınmıştır. Yapılan hesaplamalar sonucunda, düzenlenen etkinliğin karbon ayak izi 5,81 ton olarak hesaplanmış ve Bilim İlaç'ın bu etkinliği sonucunda oluşan karbon ayak izini myclimate Türkiye'nin karbon denkleştirme (nötrleme) projeleri portföyünde bulunan ve gönüllü karbon standartları arasında en yüksek kriterlere sahip Gold Standard tarafından belgelendirilmiş olan İzmir yakınlarındaki Kores Rüzgar Santrali'nin karbon emisyon azaltım sertifikaları ile nötrlenmiştir.

Gerçekleştirdiği karbon denkleştirme uygulaması sonrasında Bilim İlaç, düzenlediği "İş Ortakları Zirvesi" için "karbon nötr" belgesi almaya hak kazanmıştır.

myclimate Turkiye

myclimate Türkiye – İklim Koruma Ortaklığı, İsviçre kökenli kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan ve gönüllü karbon denkleştirme konusunda dünya liderleri arasında yer alan myclimate'ın Türkiye ortaklığıdır. Myclimate Türkiye, denkleştirme için <<önle-azalt-denkleştir>> ve <> prensipleri çerçevesinde sunduğu kapsamlı hizmet seçeneklerini bilimsel tabanlı ve sektörel odaklı olarak geliştirmeye özen göstermektedir. Myclimate Türkiye'nin verdiği hizmetler arasında, karbon yönetim hizmetleri, karbon ayak izi hesaplama, yaşam döngüsü analizleri, karbon denkleştirme, karbon denkleştirme projelerinin geliştirilmesi ve iklim değişikliği konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik eğitimler bulunmaktadır.


Galeri


Bilim İlaç Corporate Games'e Damgasını Vurdu / 20.05.2011
Bilim İlaç bu yıl da İstanbul Kurumsal Oyunları'na katılan 165 farklı firma ve bu firmaların 4 bin 800 çalışanı arasından 10 birincilik, 2 ikincilik, 11 üçüncülükle madalyaları toplayarak tüm şirketler arasında 2. oldu.

23 senedir yapılan Dünya Kurumsal Oyunları'na Türkiye'den de her yıl rekor sayıda şirket katılıyor. 9 yıldır İstanbul ayağı düzenlenen yarışlara bu yıl, 4 bin 800 çalışanıyla 165 firma katıldı. 13–15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul Kurumsal Oyunları'nda sıkı bir rekabet ortamı vardı.

Kurumsal Oyunlar kapsamında şirketler; Golf, Basketbol (3'lü), Futbol (7'li), Plaj Voleybolu (4'lü), Voleybol, Dragon Boat, Karting, Dağ Bisikleti, Bocce, Halat çekme, Koşu, Yüzme, Tenis, Masa Tenisi, Bowling, Yelken ve Satranç olmak üzere 17 branşta yarıştı.

Bilim İlaç ekibi 43 sporcusuyla, 10 birincilik, 2 ikincilik, 11 üçüncülük ile 165 firma arasında 2. oldu. Koşu ve Plaj Voleybol'unda branş ödülleri ve 4.800 katılımcı arasında 23 madalya toplayan Bilim İlaç, yarışan firmalar arasında "En Başarılı Firma" ödülünü almaya da hak kazandı.

Koşu branşında 3 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük, yüzmede 3 birincilik 1 ikincilik, plaj voleybolunda 4 birincilik, basketbol 3'lü de 3 üçüncülük, futbol 7'li de 7 üçüncülük ile madalyaları topladı.

Erkekler 5 Km kategorisinde yarışan Muhsin Ünlü, bayanlar 5 km kategorisinde Özgür Civak birinciliği, İlknur Kıran ikinciliği, erkekler 10 km'de Güven Koç da üçüncülüğü elde etti. 1600 metre bayrak yarışında birinci de yine Muhsin Ünlü, Güven Koç, Özgür Civak, İlknur Kıran'dan oluşan Bilim İlaç ekibi oldu.

Yüzme takımından rekora koşan Bilim İlaç çalışanı Barış Arslan ise 50 metre, 50 metre sırt üstü, 100 metrede 3 birincilik ve 50 metre serbestte 1 üçüncülük ile Corporate Games'de rakiplerini geride bıraktı. Plaj voleybolunda karışık açık kategorisinde Ömer Ürküp, Muazzez Yeşim Erkuş, Abdullah Çalışkan, Naz Demirel birinci sıraya yerleşti.

Üçlü basketbol branşı erkekler kategorisinde Murat Kasımoğlu, İnanç Akyıldız, Cenker Çetin Tagay, Asaf Özşerik, Sinan Belhan üçüncülüğe layık görüldüler.

Futbol 7'li branşı erkekler kategorisinde Çetin Ayten, Mustafa Murat Arda, Mahmut Özer, Okan Yaver, Cem Kaya, Uğur Üngör, Cihan Turan, Tufan Gümrükçü, Özgür Öner Yıldırım'dan oluşan takım üçüncü oldu.

Bilim İlaç'ı ekibi, Dünya Kurumsal Oyunları'nda Türkiye'yi ve şirketini temsil edecek.


Galeri


Bakırköy'den bir şair geçti... / 15.03.2011
Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastaların yazdıkları şiirler, Teoman, Ahmet Özhan, Soner Arıca, Betül Demir, Mercan & Rashit ve Demet Sağıroğlu gibi ünlü sanatçılar tarafından seslendirilerek 'Düşünen Şarkılar' adlı bir albüme dönüştü.

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi (BRSHH) ve Bilim İlaç, ruhsal hastalığı ve özellikle şizofreni hastalığı olan bireylere karşı toplumda oluşan ön yargıları kırmak amacıyla önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Hastanede tedavi gören hastaların yazdıkları şiirler bestelenerek, Psikiyatri Uzmanı Dr. Vedat Bilgiç ve Müzik Eğitmeni Volkan Uruk tarafından 'Düşünen Şarkılar' adıyla bir albüme dönüştürüldü.

1964 yılında Bedia Tuncer isimli bir edebiyat öğretmeni tarafından derlenip 'İnilti' ismiyle kitaplaştırılan şiirler; Teoman, Ahmet Özhan, Soner Arıca, Betül Demir, Mercan & Rashit ve Demet Sağıroğlu gibi ünlü sanatçılar tarafından seslendirildi.
Bilim İlaç da 2008 yılından bu yana sürdürmekte olduğu "Gerçekler Maskelenmesin" Ateşin Düştüğü Yerden, Sesler, Yüzler, Öyküler projesi kapsamında albüme destek verdi.

Albümün tanıtımı amacıyla 15 Mart Salı günü The Marmara Hotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Başhekim Doç. Dr. Erhan Kurt, "Meşhur bir söz vardır 'divana sığmaz söz çıkar divaneden' diye… Bu eser bir bakıma, 'divane'lerin divana sığmaz sözlerini notalara dökerek melodileştirme ve müziğin evrensel diliyle dünyaya seslenme çabasıdır" dedi.

Sanatın, özellikle şiir ve müziğin, var olmanın, kendini var etmenin en önemli araçlarından biri olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Kurt, sözlerine şöyle devam etti:

"Müzik ve ruhsal hastalıkların bizim kültürümüzde özel bir beraberliği vardır. Müziği ruhun gıdası olarak gören kültürümüz, belki de yüzyıllar boyunca Türk hekimlerinin ruhsal hastalıkların tedavisinde müziği kullanmasına zemin teşkil etmiştir."
"Bu proje basit bir amaçla başladı, hala aynı basit amacı taşıyor; hastalarımızın herkes gibi olduğunu, onlardan farklı olmadığını göstermek.. Hastalarımıza zaman zaman "uzaylı" muamelesi yapılıyor ve bu bizi çok üzüyor. Bizim hastalarımız da herkes gibi duygulanır, aşık olur, şiir yazar, beste yapar.. Çünkü onlar hasta, "aptal" değil. Hedefimiz, ruhsal hastalığı olan bireylere karşı var olan ötekileştirmeyi önlemeye katkı sağlamaktır. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, 14 Mart Tıp Bayramı haftasında böyle bir projeyi kamuoyuna duyurmaktan mutluluk duyuyoruz."

Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş ise toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Kurumsal sorumluluk anlayışımız doğrultusunda pek çok sosyal sorumluluk çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden Düşünen Şarkılar projesi bizim için önemli bir kurumsal sorumluluk çalışmasıdır. Bu anlamlı projeyi desteklemekteki esas amacımız; ruhsal hastalıklara özellikle şizofreni hastalığına dikkat çekmek ve fırsat verildiğinde hastaların neler yapabileceğini, ne kadar üretken olacağını göstermek. Bu kapsamda üç yıldır sürdürdüğümüz sosyal sorumluluk çalışmamız Ateşin Düştüğü Yerden Sesler, Yüzler, Öyküler kapsamında bu projeye de destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Albümdeki tüm şarkılar ve şiirler gerçek öykülere dayanırken, şarkılarda bahsi geçen her olay, her duygu ve her ifade gerçek hayat öykülerinin izlerini taşıyor.

Teoman, Betül Demir, Demet Sağıroğlu, Ahmet Özhan, Soner Arıca, Mercan & Rashit gibi ünlü sanatçıların sesinden hayat bulan projede, Doç. Dr. Erhan Kurt da 'Teselli İsterken' adlı şiiri seslendirdi.

Albüm satışından elde edilecek gelir, hastaların rehabilitasyonunda kullanılmak üzere Bakırköy Akıl Hastanesi Vakfı'na bağışlanacak.


Galeri


Merkezine İnsana Saygıyı Koydu 4. Kez Aynı Ödülle Rekora İmza Attı / 17.02.2011
Bilim İlaç, Kariyer.net tarafından verilen ve insan kaynakları dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul gören İnsana Saygı Ödülü'ne bu yıl 4. kez lâyık görüldü

Bugüne kadar mükemmellikte süreklilikten en rekabetçi şirkete, çevre ödüllerinden gönüllülük yönetimine kadar birçok kategoride ulusal ve uluslararası sayısız ödüle lâyık görülen Bilim İlaç, ödüllerine bir yenisini daha ekledi.  Bilim İlaç, Kariyer.net tarafından verilen ve insan kaynakları dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul gören İnsana Saygı Ödülü'ne bu yıl 4. kez lâyık görüldü . Aynı ödülü kendi sektöründe üst üste 4 kez alma başarısını gösteren Bilim İlaç hem bir rekora imza attı hem de iş başvurularını 3 haftayı aşmayacak sürede ve adaya özel içerikte bilgilendirmeyle yanıtlayarak bu alanda başarısını pekiştirdi.

Bu yıl 10. kez düzenlenen "İnsana Saygı Ödülleri" 16 Şubat 2011'de Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi Rumeli Salonu'nda gerçekleştirilen bir törenle sahiplerine verildi. Bilim İlaç, insan kaynakları uygulamalarında "insan" odaklı yaklaşım sergileyen şirketlere verilen "İnsana Saygı Ödülü"nü 4. kez evine götürmüş oldu.

"İnsana Saygı" etik kodumuz

"İnsana Saygı Ödülü'nü 4 kez üst üste kazanmak bize gurur veriyor" diye konuşan Bilim İlaç İnsan Kaynakları Direktörü Aykut Bora, gerçek başarının sürdürülebilir olmasının gerektiğini ve dört yıl üst üste lâyık görülen ödülün bu açıdan daha da anlam kazandığını kaydetti. Bilim İlaç'ın bugüne kadar aldığı her ödülün arkasında kurumsal değerlerinin bulunduğuna dikkat çeken Aykut Bora, "Bilim İlaç'ın; insan mutluluğu, gelecek nesillere saygı, etik ilkeli yönetim, değişim ve başarma tutkusu olmak üzere 5 değeri bulunmaktadır. Bu kapsamda Bilim İlaç, etik değerleri çerçevesinde insan sağlığına katkıda bulunmakta ve bu haliyle sağlık sektörünün beklentilerini karşılamaktadır. Bilim İlaç bütün bunları gerçekleştirirken de çevreye, topluma saygı ve özenden taviz vermeden, çalışanlarının kişisel gelişimi, yetkinliği ve mutluluğunu ön planda tutmaktadır. Bu nedenle bu ödüle 4. kez sahip olmak Bilim İlaç için sürpriz olmamıştır" diye konuştu.

İş başvurularını 3 haftayı aşmayacak sürede ve adaya özel içerikle cevaplıyor

Bilim İlaç'ın bu başarıyı elde etmesinin arkasında, iş başvuruları konusunda sergilediği doğru ve titiz yaklaşımın olduğunu belirten Aykut Bora, "İş başvurusu yapan adayların karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de, başvurularına olumlu ya da olumsuz geri dönüş olmamasıdır. Bilim İlaç bu konuda çok doğru bir yaklaşım sergiliyor. İnsan kaynakları performans göstergelerimiz arasında "adaylara geri dönüş oranı ve süresi" var; başvuran tüm adaylara, görüşme yapıldıktan sonra 3 hafta içerisinde geri dönüş yapmamızı başarıyla uyguladığımız sistem sağlıyor" dedi. Bora, bu sistematik sayesinde İnsana Saygı Ödülü'nü almak için normal çalışma sistemi dışında farklı bir hazırlık veya çalışma içerisinde bulunmadıklarına da dikkat çekti.

Her kategoride ödülü var

Bilim İlaç'ın Mükemmellikte Süreklilik, Yılın En Rekabetçi Şirketi, European Business Awards'ta Ruban d'Honneur Ödülü, çevre ve gönüllülük yönetimi gibi birçok ödülün sahibi olduğunu hatırlatan Aykut Bora, "Yönetim kalitemizin verdiği sorumluluk ve bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilim İlaç, bugüne dek çok farklı kategorilerde önemli ödüller aldı. Bu ödüller, işimize verdiğimiz önemi gösteriyor. Biz de İnsan Kaynakları Direktörlüğü olarak, aday başvurularını yanıtlama konusunda çok hassas bir yaklaşım sergiliyoruz. Başvuruları cevaplamak öncelikle "insana saygı" yönetim anlayışımızın bir göstergesi olmakla birlikte, üzerinde titizlikle çalıştığımız itibar yönetimimizin de bir gerekliliğidir" diye konuştu.


Galeri


Bilim İlaç Çalışanları Projeleriyle Yarıştı, Ödülü Minikler Kaptı / 22.12.2010
Bilim İlaç çalışanları hem şirketlerine hem de Türkiye'ye "kat kat değer kat"tılar.
Bugüne kadar sosyal içerikli çok sayıda anlamlı projeye imza atan Bilim İlaç çalışanlarının yolu bu kez Ardahan, İzmir, Balıkesir ve Şırnak’a düştü. Bilim İlaç’ın çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği “Kat Kat Değer Kat” Proje Yarışması’nda finale kalan 4 projenin ödülü de adeta bir sosyal sorumluluk projesine dönüşerek, Ardahan, İzmir, Balıkesir ve Şırnaklı miniklere Bilgi Teknolojisi Sınıfı olarak tasarlandı.     

Ardahan’dan başlayan yol Şırnak’a çıktı 
Proje sahiplerinin istekleri doğrultusunda seçilen 4 okula açılan Bilgi Teknolojisi Sınıfı’nın ilki 14 Aralık 2010’da Ardahan Göle’de 30 Eylül YİBO İlköğretim Okulu’nda açıldı. 16 Aralık 2010’da İzmir’in Ödemiş ilçesi Konaklı Şehit Er Kamil Alkan İlköğretim Okulu’nda 17 Aralık 2010’da ise Balıkesir- Bandırma Atatürk İlköğretim Okulu’nda miniklerle yan yana gelen Bilim İlaç çalışanları son olarak 20 Eylül’de Şırnak İdil Bener Cordan İlköğretim Okulu’nda çifte sevinç yaşadı.     

Proje de ödül de sorumluluk sahibi 
2006 yılından itibaren Bilim İlaç’ta uygulanmakta olan itibar yönetimi modeli kapsamında birçok çalışma gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda düzenlenen “Kat Kat Değer Kat İtibar Proje Yarışması” ile Bilim İlaç çalışanları hem şirketlerine hem de Türkiye’ye değer katacak projelere imza atıyorlar. Bilim İlaç çalışanlarının kurum itibarını artırmayı hedeflediği yarışmada “Doğaya Hayat Ver”, “Türkiye Bilim İçin Yarışıyor”, “Bilime Uzanan Küçük Eller” ve “Çağrı Merkezi” adlı dört proje ödüle layık görüldü.    

İtibar proje yarışmasında itibarlı ödül 
Projeleri aşama aşama hayata geçirmeyi hedefleyen Bilim İlaç, finalistler için kurumsal sorumluluk ilkesine yaraşır bir ödül tasarladı. Buna göre, projelere hayat veren Bilim İlaç çalışanlarının isimleri, kendi belirledikleri Türkiye’nin 4 farklı ilindeki okullarda açılan Bilgi Teknolojisi sınıflarına verildi. 748 üyesi bulunan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri tarafından öncelikle sınıf içi bina iyileştirme çalışmaları yapılan dört ildeki Bilgi Teknolojisi Sınıf’larına toplamda 64 adet bilgisayar, 4 adet yazıcı, 4 adet barkovizyon cihazı ve 4 adet barkovizyon perdesi hediye edildi.        

Ardahan’a “Hayat Verdiler” 
Proje adı:”Doğaya Hayat Ver” Projenin sahibi: Gebze üretim tesisinden, Hacı Daş, Barış Gündoğdu, Özgür Cavaş, Cemil Çilek, Mesut Bakır ve Sibel Kayaoğlu. Ödül alan okul: Ardahan-Göle 30 Eylül YİBO İlköğretim Okulu Ödül tarihi: 14 Aralık Salı 2010   

Hekimler Bilim için yarışacak Finale kalan Proje:  “Türkiye Bilim İçin Yarışıyor” Projenin sahibi: İzmir Bölgesi Uzman Tıbbi Tanıtım Sorumlusu Seçkin Battal. Ödül alan okul: İzmir’in Ödemiş ilçesi Konaklı Şehit Er Kamil Alkan İlköğretim Okulu Ödül tarihi: 16 Aralık 2010    

Küçük eller Bilim’e azandı Projenin adı:“Bilime Uzana Küçük Eller” Projenin sahibi: Antalya Bölgesi’nden Uzman Tıbbi Tanıtım Sorumlusu Hasan Çalışkan Ödül alan okul: Balıkesir- Bandırma Atatürk İlköğretim Okulu Ödül tarihi: 17 Aralık 2010   

Hizmeti ‘Merkeze’ taşıdı’ Projenin adı: “Çağrı Merkezi” Projenin sahibi: Ankara Bölge Müdürlüğü’nden Özlem İkbal Şenyuva Ödül alan okul: Şırnak İdil Bener Cordan İlköğretim Okulu’nda Ödül tarihi: 20 Eylül 2010      

Kat Kat Değer Kat İtibar Proje Yarışması Jüri Üyeleri   ·
  • Bülent Karaağaç (Yönetim Kurulu Başkanı-Bilim İlaç) 
  • Dr. Erhan Baş (Genel Müdür-Bilim İlaç) 
  • Salim Kadıbeşegil (İtibar Yönetimi Danışmanı-ORSA) 
  • Ömer Sarıoğlu (Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı) 
  • Dr. Yavuz Doğan (GOSB Yönetim Kurulu Başkanı) 
  • Doç. Dr. Mustafa Bilici (Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi) 
  • Eczacı Hikmet Önder (Şifa Eczanesi) 
  • İnci Fortacı (Şişecam’ın Pazarlama&Satış Müdürü) 
  • Prof. Dr. Haluk Gürgen (Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı) 
  • İbrahim Betil (TOG-Yönetim Kurulu Başkanı)
  • Vahap Munyar (Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü)

Galeri


Bilim İlaç Avrupa İş Ödülleri'nde Türkiye'yi Temsil Ediyor / 07.12.2010
Bilim İlaç, HSBC sponsorluğunda bu yıl 4.ncüsü verilen European Business Awards finalistleri arasında

Bilim İlaç, HSBC sponsorluğunda bu yıl 4.ncüsü verilen European Business Awards finalistleri arasında… Ödüllerin ilk turu için aday olan 175 Avrupa şirketi, ülkelerini finalde temsil etmek ve prestijli Ruban D'Honneur ödülünü kazanmak için yarışacaklar.

Bilim İlaç, European Business Awards'ta 3 kategoride yarışıyor;

  1. Büyüme Stratejisi
  2. Müşteri Odaklılık
  3. Yılın İş Ödülü

European Business Awards finaline katılacak ülke temsilcileri, 8 Temmuz 2010 Perşembe günü ilan edilecek. Ruban d'Honneur ödülünü kazananlar ise, 16 Kasım günü Paris'te The Westin Hotel'de açıklanacak.


Galeri


Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri ile Senede Bir Gün Engel-siz Yaşam / 06.12.2010
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin ve ailelerinin katıldığı bir organizasyon gerçekleştirdi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri liderliğinde “Senede Bir Gün Engel-siz Yaşam” sloganıyla Çerkezköy Polis Evi’nde; Çerkezköy Özel Eğitim, Göz Bebeği Özel Eğitim, Mavi Yunus Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği, Çerkezköy Sakatlar Derneği yetkilileri ile birlikte engellilerin ve ailelerinin katıldığı bir organizasyon gerçekleştirildi.   

Bilim İlaç Çerkezköy’deki 19 kişilik Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Ekibi, Kemal SERT ve Nagihan SERİN liderliğinde organizasyonda görev aldı. Gönüllüler, engellilerle bire bir iletişim sağlayarak organizasyona destek oldular.   Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin de organizasyonda yer almasını sağladı. Öğrenciler palyaço kıyafetleri giyerek, çocukların yüzlerini boyadılar; güne özel bir gitar dinletisi sundular.   

Müzik eşliğinde engellilerin eğlenceli bir gün geçirmesini sağlamaya çalışan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Çerkezköy Ekibi, “Belki onların engellerini tamamen kaldıramayız ama bir gün de olsa onların eğlenmelerini, kendilerini özel hissetmelerini sağlayabiliriz. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda her yıl biraz daha fazla kitleye ulaşmak bizim için en büyük mutluluk” dedi.   Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Çerkezköy Ekibi’nin bu anlamlı organizasyonu gerçekleştirmesi için Polis Evi Müdürü Engin Usta, Süleyman Ece, Nokta Endüstri, Barel Makine, NTC Reklam, As Güven Turizm, Sun A.Ş., Bayramoğlu Pastanesi, Mega Promosyon ve Güneşler Otel personeli de destek verdi.

Galeri


"Hepimiz Deliyiz" Ya Siz? / 29.11.2010
"Gerçekler Maskelenmesin Projesi, Ateşin Düştüğü Yerden; Sesler, Yüzler, Öyküler Yarışması" kapsamında dereceye giren öyküler 2. kez Doğan Yayınları tarafından kitaplaştırıldı.
Gerçekler Maskelenmesin” projesi kapsamında şizofreni hastaları arasında düzenlenen “Ateşin Düştüğü Yerden Sesler, Yüzler, Öyküler” yarışmasına katılan öykülerden derlenen sarsıcı öyküler… Şizofreninin kimi zaman bir uçurum kıyısına dönüşen sınırında hayatta kalma savaşı veren 10 şizofreni hastası… Ve bu varolma savaşına dair edebiyatta yeni bir kapı aralayan on iki öykü...

Hepimiz Deliyiz, Bilim İlaç ve Şizofreni Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen, “Gerçekler Maskelenmesin” Projesi öykü yarışmasında dereceye giren öyküleri bir araya getiriyor. Birbirinden sarsıcı bu öyküler, insanı anlamak, derin bir duyarlılıkla başa baş giden bir hastalığın ikliminde dolaşmak için okurlarına eşsiz bir fırsat sunuyor. Jüri başkanlığını Mario Levi’nin yaptığı yarışmada Süveyda Ölüdeniz, Yasemin Şenyurt, Mehmet Görkem Özköse, Berna Aktaş, Yusuf Ulufer, Hıdır Canalan, Mehmet Polater, Ayberk Tercan, Onur Çağlar ve Hüseyin Avni Cinozoğlu’nun öyküleri yer alıyor. İsteyen, bu ilk elden bilgilerin metne nasıl yansıdığını görmek için bu hikâyelerin dünyasına girmeyi deneyebilir; isteyen, hayata daha çok bağlanmak umuduyla... Sonuç edebiyattan yana olacaktır. Üstelik bu kitabın benzer acılardan geçmişlere bir umut ışığı taşıması, bu ışığın başka hikâyelerin yazılmasını sağlaması da olası...

Ve Mario Levi Kitap için şunları söylüyor:

“Acının olmadığı yerde edebiyat olmaz” demiştim.
Fikrimden hiç vazgeçmedim...
Bu yarışmanın hayatı anlamlı kılmayı hedeflemek kadar, edebiyata yeni değerler kazandırmak gibi bir hayali de var. 

Gerçekler Maskelenmesin Projesi: 

Bilim İlaç ve Şizofreni Dernekleri Federasyonu işbirliği ile 3 yıldır Gerçekler Maskelenmesin projesi kapsamında “Ateşin Düştüğü Yerden Sesler, Yüzler, Öyküler” adıyla bir öykü yarışması düzenlenmektedir. Şizofreni hastaları arasında düzenlenen bu ilk yarışmanın sonucunda ilk 10’a giren öyküler Doğan Kitap tarafından basılarak “Hayat Bana Yüreğini Açıyor” isimli kitap olarak piyasaya çıkmıştır. 

Aynı zamanda bir rehabilitasyon aracı olan yazı yazma aktivitesine görülen yoğun ilgi sebebiyle Türkiye’nin birçok ilinde bulunan ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde Mario Levi liderliğinde yazı atölyeleri düzenlenmiştir. Şizofreni hastalarının hayata katılmalarına fırsat verildiğinde neler yapılabileceğinin en çarpıcı örneklerinden biri olan dünyaca ünlü şizofren piyanist David Helfgott’un Türkiye’de verdiği iki konser de bu proje kapsamında gerçekleşmiştir. Şimdi ise 2. Yarışmanın ilk 10’a giren öyküleri “Hepimiz Deliyiz” adıyla yine Doğan Kitap tarafından basılmıştır. Şimdi 3. Yarışmanın hazırlıkları sürmektedir.  
En Rekabetçi Şirketten Sonra En Mükemmel Şirket / 23.11.2010
Bilim İlaç 2006 Yılında Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü Aldı 3 Yıl Sonra Kaliteden Ödün Vermediğini Kanıtladı.

TÜSİAD ve KalDer (Türkiye Kalite Derneği) tarafından düzenlenen 19. Ulusal Kalite Kongresi'nde Bilim İlaç, Mükemmellik Modeli çalışmalarının en prestijli ödülü olan "Mükemmellikte Süreklilik Ödülü"nü aldı.

Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek, ülkemizin rekabet gücünün ve refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunma misyonunu benimseyen KalDer ve TÜSİAD'ın düzenlediği 19. Ulusal Kalite Kongresi İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti. Kongrenin son gününde gerçekleşen ödül töreninde Bilim İlaç, Mükemmellik Modeli çalışmalarının en prestijli ödülü olan "Mükemmellikte Süreklilik Ödülü" nü aldı.

Bilim İlaç, sektöründe yine bir ilke imza attı: Mükemmellik Modeli çalışmalarının en prestijli ödülü olan "Mükemmellikte Süreklilik Ödülü"nü aldı

Geçtiğimiz hafta Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu (REF) tarafından düzenlenen 6. Rekabet Kongresi'nde "Yılın En Rekabetçi Şirketi Ödülü"nü alan Bilim İlaç; 19. Ulusal Kalite Kongresi'nde "Mükemmellikte Süreklilik Ödülü"nü alarak sektöründe bir ilki daha gerçekleştirdi.

Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Başyaptığı konuşmada: "İnsan sağlığını direkt olarak ilgilendiren hassas bir sektörün içinde bulunuyoruz. Ürün kalitesi her şeyin önünde… Bilim İlaç olarak bütün bunların bilincinde olarak, kuruluşumuzdan bu yana kaliteyi hep ön planda tuttuk ve bir yaşam felsefesi olarak benimsedik. Bizler Mükemmellik Modeli'ni benimsemekle, tüm paydaşlarımıza sonu olmayacak bir yolculukta azimle ilerleyeceğimizi taahhüt ettik. Bu ödül uzun süredir sürdürdüğümüz uygulamalardaki kararlılığımızın bir göstergesidir. Önümüzde daha uzun bir yolun bulunduğunu şirket olarak çok iyi biliyoruz. Ancak çıktığımız yolculukta bir varış noktası koymadık kendimize. Hep daha iyi ve mükemmel olmayı hedefledik. Bu yüzden sorumluluğumuzun her gün daha da arttığının bilincindeyiz. Kendi içimizde yarattığımız bu olumlu havayı geliştirerek yaygınlaştırmak, sektörümüzde örnek olmak, yol gösterici rolü üstlenmek ve böylece misyonumuzu gerçekleştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Bilindiği üzere Bilim İlaç 2006 yılında Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü alarak ilaç sektöründe bir ilki gerçekleştirmişti. Bilim İlaç'ın 19. Ulusal Kalite Kongresi'nde layık görüldüğü "Mükemmellikte Süreklilik Ödülü", Türkiye'de Ulusal Kalite Büyük Ödülü alan kuruluşların en az 3 yıl sonra başvurabildikleri ve toplam kalite yönetiminde ödül sonrasında da çalışmalarının sürekliliğini sağladıklarını gösterdikleri en prestijli ödül kategorisidir. Bu ödül ayrıca Mükemmellik Modeli çalışmalarının ödül sürecindeki en son aşamasını teşkil etmektedir.

Özellikle 1998 yılından itibaren uygulanan yeniden yapılanma projeleriyle Toplam Kalite felsefesinin temellerini atan Bilim İlaç, 1998 yılında uygulamaya aldığı EFQM (European Foundation for Quality Management-Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Mükemmellik Modeli çerçevesinde başladığı değişim yönetimi çalışmaları sonunda uygulamaya aldığı birçok sistem ile çağdaş yönetim anlayışını kurum kültürüyle entegre etmiştir. Mükemmellik Modeli Bilim İlaç'ın tüm çalışanlarının yaşam tarzı ve şirket kültürü haline gelmiştir.


Galeri


Türkiye'nin En Rekabetçi Şirketi Bilim İlaç / 10.11.2010
Son 5 yılın en fazla büyüyen ilaç şirketi Bilim İlaç, rekabet konusunda rakip tanımadığını aldığı ödülle kanıtladı
Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu (REF) tarafındandüzenlenen 6. Rekabet Kongresi’nde “Yılın En Rekabetçi Şirketi Ödülü”Bilim İlaç aldı.  

6. Rekabet Kongresi 4 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin rekabet gücünü artırmak, yenilikçi yaklaşımlar ortaya koyabilmek ve uluslararası arenada söz sahibi şirketler ortaya çıkarmak için Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu (REF) işbirliğiyle gerçekleştirilen 6. Rekabet Kongresi’nin bu yılki teması “Geleceğin Tasarımında Rekabet Gücü”ydü. Rekabetin sürdürülebilirliğini sağlamak, rekabet gücünü artırmak ve alınan ödüllerin diğer şirketleri teşvik etmesi amacıyla bu yıl ilk kez “Rekabet Gücü” ödülü verildi.  

Türkiye’nin En Rekabetçi Şirketi: Bilim İlaç  

Bilim İlaç“Yılın En Rekabetçi Şirketi Ödülü”nü alarak ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş,  ödül töreninde yaptığı konuşmada Bilim İlaç’ın bugününe kadar geldiği noktayı görmek ve tüm paydaşlar nezdinde paylaşmak için katıldığı kongreden ödülle ayrılmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. İlaç satışında üçüncü, reçeteye girme konusunda ise 2'nci sırada yer alan bir ilaç firması olduklarını belirten Baş, hedeflerinin her yıl ihracatlarını ikiye katlamak olduğunu söyledi. Uluslararası alanlarda var olabilmenin rekabetçilik olduğuna inandığını ifade eden Dr. Erhan Baş, Ar-Ge çalışmaları ile fark yarattıklarını ve şirketin en büyük gücünün yenilikçilik olduğunu anlattı. Dr. Erhan Baş, “Gelişen ülkelerden çok gelişmekte olan ülkelerin öneminin arttığı bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye’de ilk defa verilen bu ödül, firmaların dünyada yer almalarını sağlayabilir. Bu ödülü tüm çalışanlarımız adına alıyorum” sözleriyle tamamladı. 1998 yılından bu yana EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulayan Bilim İlaç, sektöründe son 5 yılın en fazla büyüyen şirketi oldu. 

Galeri


Bilim İlaç, AB'nin Merkezinde Gönüllülüğü Anlattı / 19.10.2010
BİLİM İLAÇ, 28 Ekim’de Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de gerçekleşen ve 400’den fazla katılımcının yer aldığı CSR Europe İşletme 2020’de “İş Dünyasında Gönüllülük’’ çalışmalarını anlattı. CSR Avrupa Başkanı Etienne Davignon ve TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü ve Brüksel Temsilcisi Dr. Bahadır Kaleağası da Türkiye’yi temsil eden BİLİM İLAÇ’ın standını ziyaret ederek projelerle ilgili bilgi aldılar.
Gelecek nesillere bırakılacak sürdürülebilir bir dünya için kurumsal sorumluluk çalışmalarına önem veren ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Bilim İlaç, kendi bünyesinde oluşturduğu“Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu” ile geçen yıl Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Türkiye’de Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çözümleri etkinliğinde birincilik ödülüne layık görülmüştü. Bilim İlaç; Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nden almış olduğu bu ödülle CSR Europe’un, 28 Ekim’de Brüksel’de düzenlediği “CSR Europe İşletme 2020’’ etkinliğine katılarak, Türkiye’nin kurumsal sosyal sorumluluk kültürünü anlattı.  

Bilim İlaç,  CSR Europe İşletme 2020'de Türkiye'yi Temsil Etti 

Uluslararası şirketlerden, iş networklerinden, Avrupa Birliği kurumlarından, Avrupa ve dünyanın pek çok ülkesinden 400’den fazla katılımcı CSR Europe İşletme 2020 için 28 Ekim’de Brüksel’de buluştu. Farklı birçok konuda interaktif oturumların gerçekleştiği CSR EUROPE İŞLETME 2020’de Türkiye’yi Bilim İlaç, Toplum Gönüllüleri Platformu ile temsil etti.     

CSR Europe’un bu yılki hedefleri arasında; CSR Europe’un İşletme 2020 vizyonunu ve faaliyet planını başlatmak, sosyal ve çevresel mücadeleleri adres gösteren yenilikçi iş girişimleri araştırmak ve bu konuda fikir alışverişi yapmak, şirketlerin ve paydaşların liderliğiyle geliştirilen ortak girişimler başlatmak ve günümüzde KSS konusuna Avrupa ve uluslararası bakış açısını değerlendirmek gibi konu başlıkları yer aldı.               

CSR Europe’un açılış konuşmalarını ise; Etienne Davignon  (CSR Europe Başkanı, Devlet Bakanı, Suez-Tractebel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Harry van Dorenmalen, (IBM Avrupa Başkanı), Antonio Preto (AB Komisyonu Endüstri ve Girişimcilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Antonio Tajani’nin Kabine Başkanı) ve Celia Moore(CSR Europe Yönetim Kurulu Üyesi) yaptı.  

Toplum Gönüllüleri 15 bin 230 saat çalıştı 17 bin çocuğa ve gence ulaştı Çalışanlarıyla birlikte, ülkenin ve toplumun evrensel ölçülerde yaşam kalitesine ulaşmasını hedefleyen Bilim İlaç’ın, 2005 yılında hayata geçirdiği Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu (BTİG), 7 kişiyle başlayan yolculuğuna bugün 11 ilde 20 ekip ve 748 üye olarak devam ediyor. 8 farklı proje kapsamında 153 faaliyet gerçekleştirildi, 15 bin 230 saat gönüllü çalışmayla 17 bini aşkın çocuk ve gence ulaşıldı. Bizzat Bilim İlaç üst yönetimi tarafından desteklenen gönüllülük çalışmalarında, çalışanlar mesai saatlerinden haftada 2 saati (turuncu saat) kullanarak projelerin içinde yer alıyorlar. BTİG tarafından yürütülen projeler; 
  • Engelleri Kaldırın; Engelli çocukların sosyal hayata daha yoğun katılımını sağlamayı hedefleyen bir çalışma. 
  • Bilim’in Kardeşleri; Bir şemsiye olarak konumlandırılan proje ile ihtiyacı olan okullarda, ilköğretim çocuklarının hem kişisel hem de eğitim ortam ve olanaklarının gelişimini hedefliyor. 
    • Bilim’in Kardeşleri Okulda, ilköğretim okullarında eğitim ortam ve olanaklarının gelişimini hedefliyor.  
    • Bilim’in Kardeşleri Meraklı Kitaplar, Yaratıcı Okuma, ilköğretim çocuklarına yaratıcılıklarını ve meraklarını geliştirerek kitap okumayı sevdirmeyi hedefliyor.
    • Bilim’in Kardeşleri Diş Dostu, ilköğretim çocuklarına diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor. 
    • Bilim’in Kardeşleri Tiyatroda, sahnelen çocuk oyunuyla ilköğretim çocuklarının sosyal yaşamlarına ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor. “Alaaddin’in Sihirli Lambası” adlı oyun 07–12 yaş arasındaki ilköğretim çocuklarına ücretsiz olarak sahneleniyor. Gönüllülerin hedefi; Samsun, Sivas, Tokat, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop illerinde oyunu sahneleyerek 5.000 çocuğa ulaşmak. 
  • Kariyerimin Kontrolü Bende, doğu illerindeki üniversite öğrencilerinin kişisel gelişimlerine ve kariyer gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 4 günlük, 10-12 farklı eğitim içeren bir kongre... Eğitimler Türkiye’de iş dünyasına eğitim veren profesyonel gönüllü eğitmenler arasından veriliyor. Bugüne kadar Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesinde yapıldı.         
  • Hayat Kurtar, AB destekli bir proje… Kaza öncesi önlemlerin alınması ve kaza sonrası ilk yardım bilincinin kazandırılmasını hedefliyor. 
  • Tohumlar Fidana Fidanlar Ağaca, çocuklara doğa sevgisi kazandırmayı hedefliyor.

Galeri


Türkiye'nin İlk Alzheimer Çağrı Merkezi Birinci Yılında 602 Kişiye Hizmet Verdi / 15.09.2010
Alzheimer Çağrı Merkezi’ne %69’luk oranla en yoğun ilgi üç büyük şehirden… İstatistik sonuçlarına göre; Alzheimer Çağrı Merkezi’ni arayan hasta yakınlarının %66’sını kadınlar oluştururken, erkek hasta yakınları da %34’lük oranla dikkat çekiyor.
15 Haziran 2009 tarihinde,  Alzheimer Derneği, Alzheimer Vakfı ve Bilim İlaç tarafından Alzheimer hastalarının yakınlarına uzman psikolog tarafından psikolojik destek verilmesi amacıyla hayata geçirilen Alzheimer Çağrı Merkezi, kurulduğu günden bu yana 602 kişiye destek verdi ve bundan sonra da hasta yakınlarına destek olmaya devam edecek.   

Bir yıl boyunca Alzheimer Çağrı Merkezi’ne gelen çağrılardan yola çıkarak hazırlanan istatistikler en yoğun ilginin %69’luk oranla üç büyük ilden (İstanbul, İzmir ve Ankara) geldiğini ortaya koyuyor. Üç büyük ilin çağrı oranlarıysa şöyle: İstanbul 208 kişiyle %34, İzmir 130 kişiyle %21, Ankara 86 kişiyle %14’lük dilimi temsil ediyor.   Yapılan araştırmalara göre Alzheimer’lı hastaların birçoğu evde, yakınları tarafından bakılıyor. Alzheimer Çağrı Merkezi’nden destek alan hasta yakınlarının %66’sını kadınlar, %34’ünü de erkeklerin oluşturduğu dikkat çekiyor.  Yaş ortalamasına bakıldığında ise; aramaların %30’unun 51-60 yaş arasında yer alan kitle tarafından gerçekleştirilmiş olduğu gözlemleniyor.    

Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş, ülkemizde 350 bin dolayında Alzheimer hastası olduğu gerçeğinden yola çıkarak bu sorunun hasta yakınlarının yaşam kalitesine etkisinin azımsanmayacak derecede olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye genelinde birçok ile destek verirken Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri’nden hiç çağrı alınmadığını belirten Dr. Erhan Baş, Alzheimer Çağrı Merkezi’nin bu bölgelerde yaşayan Alzheimer hastalarına ve yakınlarına da destek vermeye hazır olduğunun altını çiziyor.  

Alzheimer Çağrı Merkezi hafta içi her gün 09:00-17:00 saatleri arasında uzman psikolog ile hizmet veriyor. Mesai saatlerinin dışında da aramalar kayıt altına alınıyor ve kayıt bırakanlar uzman psikolog tarafından aranıyor. Ayda bir hasta yakınlarına düzenli takip aramaları yapılıyor. Hastanın doktoruyla irtibata geçilerek süreçle ilgili bilgi paylaşılıyor.
Bilim İlaç Çalışanları Dünya Kurumsal Oyunları'nda Zirvede / 22.07.2010
Bilim İlaç, Dünya Kurumsal Oyunları'nda bu sene de başarılara imza attı ve çeşitli kategorilerde elde ettiği başarılar sonunda yurdumuza madalyalarla döndü.

Bilim İlaç'ın çalışanlarını bir değer olarak gördüğü insan kaynakları yönetim anlayışı kapsamında katılım gösterdiği, sporu iş yaşamı ile buluşturan Dünya Kurumsal Oyunları (World Corporate Games) 15-18 Temmuz tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlendi. Bilim İlaç, Dünya Kurumsal Oyunları'nda bu sene de başarılara imza attı ve çeşitli kategorilerde elde ettiği başarılar sonunda yurdumuza madalyalarla döndü.

04-06 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da 8. kez düzenlenen İstanbul Kurumsal Oyunları'nda "atletizm" branşında 1. olan İlyas Dilik, Mücahit Coşkun, Mustafa Turan ve Güven Koç'dan oluşan Bilim İlaç takımı, Dünya Kurumsal Oyunları'nda 4 X 1600 metre koşu yarışında takım halinde birinci oldu.

Bilim İlaç çalışanları takım halinde 1.liğinin yanı sıra İlyas Dilik ile 5 km. erkeklerde, Muhsin Öztürk ile 10 km erkeklerde ve Özgür Civak ile 5 km bayanlarda 2. lik madalyası kazandı. Mustafa Turan ile 5 km erkekler yarışında 3. lük madalyasına ulaşan Bilim İlaç, Güven Koç ile de 4. lük aldı.

Bilim İlaç, Dünya Kurumsal Oyunları'nda bu yıl da kazandığı başarılar ile geçtiğimiz yıllardaki başarılarının tesadüf olmadığını kanıtladı. 10-13 Temmuz 2008'de İngiltere-Leeds'de gerçekleştirilen Dünya Kurumsal Oyunları'nda da Bilim İlaç'ı çok başarılı bir şekilde temsil eden bayanlar 5 km koşu kategorisinde yarışan Özgür Civak 4. sırada yer almış; masa tenisi erkekler açık kategorisinde temsil eden Mustafa Başoluk 5. sırayı elde etmişti.


Galeri


Meraklı Kitaplar İle Çocuklar Artık Daha Özgüvenli Daha Yaratıcı / 25.06.2010
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Çerkezköy ekibi, Yanıkağıl İlköğretim Okulu çocukları ile Yaratıcı Okuma projesini tamamladı
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Çerkezköy ekibi, 2009-2010 öğretim yılında Yanıkağıl İlköğretim Okulu 2-3 ve 4. sınıflar ile sürdürülmekte olan Meraklı Kitaplar Yaratıcı Okuma projesini muhteşem bir final etkinliği ile sonlandırdı.   

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği tarafından geliştirilen ve Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri tarafından Çerkezköy Yanıkağıl İlköğretim Okulu’nda uygulanan Meraklı Kitaplar Yaratıcı Okuma projesi ile 10 hafta boyunca, haftada bir gün bir ders saatinde, uzmanlar tarafından belirlenen kitaplardan seçilen öyküler, çocuklarla birlikte oyun ve drama çalışmaları ile yaratıcı okuma tekniklerine uygun şekilde okunarak, çocukların yaratıcı düşünme yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlandı. 

Projenin uygulandığı sınıf öğretmenleri, “Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri tarafından uygulanan yaratıcı okuma etkinliklerinin çocukların, kendilerini ifade edebilme yeteneğini ve özgüvenlerini geliştirmekte olumlu etkisi olduğunu” belirtti. Gönüllüler tarafından organize edilen final etkinliğinde, yaratıcı okumaya katılan çocuklara kitap hediye edildi ve teşekkür belgeleri verildi.  Katılan tüm çocuklara da sürpriz hediye ve ikramların olduğu etkinlik iki saat sürdü.   

Etkinlik sonunda Bilim İlaç Kalite Kontrol Yöneticisi Deniz Alkanat, İç Hizmetler Yöneticisi Kemal Sert ve Çerkezköy Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri lideri Hülya Kara tarafından projenin uygulanması esnasında verdikleri destek ve olumlu işbirliği için okul müdürü ve görevli sınıf öğretmenlerine teşekkür sertifikası takdim edildi.    

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Çerkezköy ekibi, Meraklı Kitaplar Yaratıcı Okuma projesini 2008-2009 öğretim yılında da Kapaklı Gazi İlköğretim Okulu’nda uygulamıştı.

Galeri


Alaaddin'in Sihirli Lambası'ndan Samsun Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Çıktı / 01.06.2010
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Samsun ekibi "Bilim'in Kardeşleri Tiyatroda" projesi ile ilköğretim öğrencilerinin kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunabilmek için çocuk oyunu sahneledi...

Bugüne kadar 128 aktiviteyle 13 binden fazla çocuk ve gencin geleceğini aydınlatmak için ışık olan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, yeni projeleriyle sahne tozu yutmaya başladılar. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Türkiye Lideri Dilek Mete, "Bilim'in Kardeşleri Tiyatroda" projesinin Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri'nin uyguladıkları 8. proje olduğunu kaydetti. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri olarak hedeflerinin çocukların kişisel ve sosyal gelişimine katkı yapmak olduğunu söyleyen Mete, çalışmalarının bu ana eksende şekillendiğini, yeni proje ile de doğrudan çocuklara ulaşmak istediklerini ifade etti.

Ankara Sanatolia Sanat Yönetmeni Turgay Yıldız'ın yazdığı "Alaaddin'in Sihirli Lambası" adlı çocuk oyununu sahneleyecek olan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Samsun ekibi, kendileri gibi gönüllü olan Samsun Devlet Opera ve Balesi Baş Rejisör-Mehmet Yılmaz'dan ve Yardımcı Yönetmen Vedat Kurtuluş Depe'den eğitimlerini aldılar.

Hedef; 7 ilde birer kütüphane kurmak.

Ücretsiz olan oyunu izlemeye gelenler, Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri'nin isteği üzerine yanlarında birer çocuk öykü kitabı getirdiler. Bu kitaplarla her ilde birer Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Kütüphanesi kurulacak.

Oyuncuların tamamı gönüllü çalışanlar ve aileleri…

Gönüllüler, 07–12 yaş arasındaki ilköğretim çocuklarının ücretsiz olarak izledikleri oyununu Samsun, Sivas, Tokat, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop illerinde sahnelemeyi ve 5.000 çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Projenin sponsorluğunu ise Bilim İlaç üstlenmiş durumda. Gönüllüler büyük bir zevkle ve özveriyle hazırladıkları oyunun kendi kişisel gelişimleri için de oldukça faydalı olduğunu vurguluyorlar. Sahnede eşlerine destek veren Bilim Ailem üyelerinden Sibel Boran, Özge Sayar, Hasret Yalçın ve Çağla Samsunluoğlu, böyle bir oyunda gönüllü olmanın, üstelik eşleriyle sahneyi paylaşmanın tarifi imkansız bir gurur olduğunu aktarıyorlar.


Galeri


Çevre Dostu Bilim Gebze'ye 100 Üzerinden 100 / 28.05.2010
Türk ilaç sektörünün ödüle doymayan öncü kuruluşlarından Bilim İlaç, Gebze tesisi ile Kocaeli Sanayi Odası'nın verdiği Çevre Ödülü'nün de sahibi oldu.

Kocaeli Sanayi Odası'nın (KSO) sürdürülebilir kalkınma anlayışından hareketle sanayide çevre bilincinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla verdiği ''Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülü''nü Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun elinden Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş aldı.

27 Mayıs Perşembe günü Kocaeli Sanayi Odası'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada Bilim İlaç'ın Genel Müdürü Dr. Erhan Baş; "Hem kurumsal sorumluluğun hem de sürdürülebilir kalkınmanın en önemli boyutlarından biri çevre… Çevreye yatırım, bugün artık bir trend değil, gerekliliktir. Bilim İlaç olarak, yalnızca kurumsal sorumluluk çalışmalarımızda değil, iş alanımızda da çevresel standartları sürekli olarak uyguluyoruz, geliştiriyoruz. Doğal kaynakların korunması, bu kaynakların verimli bir şekilde kullanılması, atıkların mümkün olduğunca kaynağında azaltılması veya geri kazanılması konusunda hassasiyetle duruyor ve ulusal ve uluslararası düzenlemelere uyumlu bir şekilde hareket ediyoruz" dedi.

Büyük işletmeler dalında Çevre Ödülü'ne ek olarak Teşvik Ödülü'ne de layık olan Bilim Gebze, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve yeşil bina kavramı göz önünde bulundurularak inşa edildi. Bina yönetim sistemi, enerji yönetim sistemi, aydınlatma otomasyonu, cephe-cam-çatılarda yüksek ısıl izolasyon, güneş kırıcılar, verimlilik değeri yüksek santrifüj soğutma grupları, soğutma sisteminde "free-cooling" uygulaması, ekonomizörlü buhar ve ısıtma kazanları, klima santrallerinde kullanılan ısı geri kazanım üniteleri, direkt sürücülü fan ve pompa motorları, tüm motorlarda frekans invertörü kullanımı gibi yüksek enerji verimliliği sağlayan uygulamalarla doğal kaynak tüketimi sürekli azaltılmaktadır.

Öte yandan, membran filtre teknolojisi ile atık su arıtma, tozsuzlaştırma sistemlerinde torba filtrelere ilave olarak HEPA filtre kullanımı, faaliyetlerden kaynaklanan atıkların kaynağında ayrılması, Çevre ve Orman Bakanlığı'nca onaylanmış taşıyıcı firmalar, çevreye hiçbir olumsuz etkisi olmayacak şekilde Bakanlığı'nca onaylanmış taşıyıcı firmalar, bertaraf, geri kazanım ve depolama firmaları ile işbirliği içinde çevreye hiçbir olumsuz etkisi olmayacak şekilde uzaklaştırılmasını düzenleyen Atık Yönetim Sistemi ile çevreyi korumaktadır.

1998 yılında EFQM Mükemmellik Modeli'ni uygulamaya başlayarak çıktığı sürdürülebilirlik yolculuğunda Bilim İlaç aldığı bu ödülle, Avrupa Kalite Ödülü'ne adaylığında hedefine bir adım daha yaklaşıyor.


Galeri


“Ateşin Düştüğü Yerden; Sesler, Yüzler, Öyküler..." / 11.05.2010
Türkiye’de her yüz kişiden birinde görülme olasılığı olan dolayısıyla 700.000 şizofreni hastasının bulunduğu bir ülkede şizofreni hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Ateşin Düştüğü Yerden; Sesler, Yüzler, Öyküler“ yarışması sonuçlandı.
Yılmaz Erdoğan: “ bu metin öykü sınırlarının ötesine geçmiş bir ‘’ MANİFESTODUR”.  

BU ÖYKÜLERİN ‘ÖYKÜSÜ’ BAŞKA    

“Acının Olmadığı Yerde Edebiyat Olmaz”  

Edebiyat Dünyasına ‘Sağlık’  Geldi    

Şizofreni Dernekleri Federasyonu tarafından, Bilim İlaç desteği ile “Gerçekler Maskelenmesin”  projesi kapsamında düzenlenen öykü yarışmasının 2.’sinin sonuçları açıklandı.    

Yarışmada Süveyda Ölüdeniz Kanatılmış Sözcükler Kitabı isimli hayli ilginç ve derin öyküsü ile birinci oldu.  

Öyküleri değerlendiren jüride sanatçı Yılmaz Erdoğan’ın yanı sıra, yazar Mario Levi, Doğan Kitap Genel Koordinatörü Deniz Yüce Başarır, Tiyatro Kedi Genel Koordinatörü İpek Altıner, Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç Dr. Haldun Soygür ve Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş bulundu.     

Türkiye’de her yüz kişiden birinde görülme olasılığı olan dolayısıyla 700.000 şizofreni hastasının bulunduğu bir ülkedeşizofreni hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Ateşin Düştüğü Yerden; Sesler, Yüzler, Öyküler“ yarışması sonuçlandı.   

Proje, şizofreni hastalığına dikkat çekmenin yanı sıra, fırsat verildiğinde şizofreni hastalarının neler yapabileceğini gösterme amacı da taşıyor. Şizofreni hastalarının dışlanması ile mücadele eden Şizofreni Dernekleri Federasyonu ve Bilim İlaç tarafından 2. si düzenlenen proje, 2008 yılından beri sürüyor.    

‘Yeni’ Bir Edebiyat Doğuyor   Sadece şizofreni hastalarının katılabildiği bu yarışmada, yaş ve öykü sınırlaması yapılmadı.  Jüri üyelerinin metinleri kurgu, dil, ifade gücü açısından incelediği yarışmaya bu yıl 95 öykü katıldı. Yarışmada, Kanatılmış Sözcükler Kitabı adlı öyküsüyle Süveyda Ölüdeniz birinci olurken, Çöpçüler öyküsü ile Yasemin Şenyurt 2., Yanlızlığın Getirdikleri isimli öyküsüyle de Mehmet Görkem Özköse 3. oldu. Ödül töreninde plaketlerini alan yarışmacılar heyecanlarını gizleyemezken, Mario Levi, de yeni bir edebiyatın doğduğuna dikkat çekti.    

‘Acının olmadığı yerde edebiyat olmaz’   Mario  Levi, acının olmadığı yerde edebiyatın olamayacağını dile getirirken, şizofreni hastalarının acının tam ortasında olduğunu bununda yaratıcılıkta çok önemli bir güce sahip olduğunu ifade etti. Levi,  Süveyda Ölüdeniz’in plaketini verirken “Bundan sonra elim yakanda, kitabını bekliyorum” dedi .     

Ayrıca basın toplantısına katılamayan Yılmaz Erdoğan, birinci olan öykü için “ bu metin öykü sınırlarının ötesine geçmiş bir ‘’ MANİFESTODUR”. İfadesini kullandı.   Değerlendirmeye katılan ilk 10 öykünün Doğan Kitap tarafından kitaplaştırılmasıyla öykülerin okuyucularla buluşması sağlanacak.   

Yarışmayı kazanan ilk üç kişi para ödülünün yanı sıra Mario Levi Yazı Atölyesi’nden bir sezonluk eğitim hakkı da  kazandı. Docçent Haldun Soygür bu tür atölye çalışmalarının hastaların kendilerini ifade etmesi için iyi bir alan olduğunu söylerken, yeteneklerinin de geliştiğini ifade etti.       

Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş, bu tür projelerin desteklenmesinin gerekliliğinden söz ederken projenin gelenekselleşme yolunda ilerlediğini ve önümüzdeki yıllarda da desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Baş bu tür projelerin yeni alanlar açtığına da dikkat çekti.        

İlki 2009 yılında düzenlendi   İlki geçen yıl düzenlenen yarışmanın sonucunda ilk 9’a giren öyküler “Hayat Bana Yüreğini Açıyor” adıyla Doğan Kitap tarafından kitaplaştırılmıştı.  Geçen yıl ilk üçe giren kişiler yine Mario Levi Yazı atölyelerinde bir sezon boyunca eğitim alarak bilgilerini geliştirme fırsatı da elde etmişlerdi.    

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde Gençlerin Kariyer Yolunu Aydınlattı / 15.04.2010
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu'nun projelerinden biri olan "Kariyerimin Kontrolü Bende" kapsamında, uzman eğitmenler, Kayseri Erciyes Üniversitesi öğrencilerine kariyer eğitimleri verdi

Türkiye'nin doğusu ve batısı arasında var olan eşitsizliğin giderilmesi adına kamu ve özel sektörün pek çok alanda çalışma yürüttüğü biliniyor. Bunlar arasında özellikle, bireyin gelişimine etkisi düşünülünce, eğitim alanında yapılan çalışmalar öne çıkıyor. Bu konuda üzerine düşen görevi yerine getiren şirketlerden bir tanesi de, Türkiye'nin yüzde yüz Türk sermayeli ilaç şirketi olan Bilim İlaç. "Kariyerimin Kontrolü Bende", Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri'nin Anadolu'daki üniversite öğrencilerinin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla yürüttükleri bir proje olma özelliğini taşıyor.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu, özel sektör profesyonellerinin kariyerlerine yön veren eğitmenleri, üniversite öğrencileri ile buluşturuyor. Amaç; özellikle doğu illerindeki üniversite öğrencilerinin kariyer planlarını hazırlamalarına, bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, vizyon oluşturmalarına yardımcı olmak ve kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlamak.

Profesyonel eğitmenlerden kariyer planı

"Profesyonel hayatta profesyonellerden aldığımız, bizi bir adım öne taşıyan, özel sektördeki başarımıza önemli katkısı olan temel beceri eğitimlerini üniversite yıllarında alsak! Yola bir adım önde başlardık…" ilkesiyle yola çıkan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Kariyer Günleri'nde farklı bir yol izliyor.

"Kariyerimin Kontrolü Bende" projesinde şirket tanıtımı yapılmıyor. Tek bir amaç var, o da genç yeteneklerin gelişime katkıda bulunmak ve bir adım öne geçebilmelerini sağlamak. Özel sektörün dev şirketlerindeki yönetici ve profesyonellere eğitim veren uzman eğitmenler, üniversite öğrencilerine gönüllü olarak eğitim veriliyor, kariyer planlarını hazırlamalarına yardım ediyor ve sadece öğrencinin seçtiği meslekteki yetkinliklerini geliştirmeye odaklanılıyor. Bireysel liderlikten, ekip olma ve yönetmeye, kişisel davranış modellerinden, beden dili ve bireysel imaja kadar birçok farklı konuda eğitim alan öğrenciler, kariyerlerini şekillendirmeleri adına önemli bilgiler edindikleri eğitimler sonrası, CV'lerine ekleyebildikleri önemli bir sertifikaya da sahip oluyorlar.

Bugüne kadar Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Kariyerimin Kontrolü Bende" programı, 20–22 Nisan tarihleri arasında Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Bilim İlaç Toplum Gönüllülerinin bir araya getirdiği eğitmenler arasında Future Leaders'tan Güray Sabit, REMEDA'dan Ayşe Köse, ADİSA'dan Anıl Adanalı, PDR Grup TMI eğitmenlerinden Nurdan Akalın Terazi ve Ferda Binatlı Gümüş, Bilim İlaç'tan Sinan Akdoğan ve Dilek Mete yer aldı.

www.bilimilactoplumgonulluleri.com


Galeri


Bilim İlaç, "İnsana Saygı Ödülü"nü Sektöründe Aynı Kategoride Üst Üste 3 Kez Alan İlk Şirket Oldu / 14.04.2010
Kariyer.net tarafından verilen insan kaynakları dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan “İnsana Saygı Ödülü”nü, Bilim İlaç, üst üste 3’üncü kez kazandı. İş başvurusunda bulunan adayların karşılaştıkları en önemli sorunlardan biri olan “iş başvurularına olumlu ya da olumsuz yanıt verilmesi” konusundaki doğru yaklaşımı Bilim İlaç’a ödül kazandırdı.
Bilim İlaç, Kariyer.net’in insan kaynakları uygulamalarında “insan” odaklı yaklaşım sergileyen şirketlere verdiği “İnsana Saygı Ödülü”nü kazandı. Bu sene 9’uncusu verilen ödülü Bilim İlaç, sektöründe aynı kategoride ilk defa 3 kere üst üste kazanma başarısını elde etti. İnsan kaynakları uygulamalarını sürekli iyileştiren Bilim İlaç, iş başvurularını yüzde yüz yanıtlamanın yanı sıra en çok istihdam yapan ve en çok başvuru alan firma olarak da başarısını pekiştirdi.   

Ödüle üst üste 3’üncü kez sahip olmanın kendilerini gururlandırdığını ifade eden Bilim İlaç İnsan Kaynakları Direktörü Aykut Bora, gerçek başarının sürdürülebilirlik olduğunu ve bu açıdan ödülün daha da anlam kazandığını kaydetti.    

3 haftadan kısa sürede yanıt veriliyor “İnsan kaynakları performans göstergelerimizden biri olan ‘adaylara geri dönüş oranı’, başvuran tüm adaylara, görüşme yapıldıktan sonra 3 hafta içerisinde geri dönüş yapmamızı sağlıyor” diyen Bora sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sistematik içerisinde ‘İnsana Saygı Ödülü’nü almak için normal çalışma sistemimizin dışında farklı bir hazırlık veya çalışma içerisinde bulunmamıza gerek kalmıyor.”  

Bilim İlaç’ın Ulusal Kalite Ödülü’nün sahibi ve Avrupa Kalite Ödülü finalisti olduğunu hatırlatan Bora, “Yönetim kalitemizin verdiği sorumluluk ve bilinçle aday başvurularını yanıtlama konusunda çok hassas bir yaklaşım sergiliyoruz. Başvuruları cevaplamak öncelikle ‘insana saygı’ yönetim anlayışımızın bir göstergesi olmakla birlikte, üzerinde titizlikle çalıştığımız itibar yönetimimizin de bir gerekliliğidir” dedi.   Bilim İlaç’a ödülü İnsan Kaynakları Zirvesi’nin ilk günü olan 14 Nisan’da, Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi Rumeli Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. 
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri İle Senede Bir Gün Engel-siz Yaşam / 04.12.2009
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde “Senede Bir Gün Engel-siz Yaşam” sloganıyla engelliler ve aileleriyle buluşuyor.
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile birlikte 3 Aralık 2009 tarihinde düzenlenen organizasyona Çerkezköy yerel idarecileri de katıldı. Kaymakam Akın VARICIER ve eşi, Belediye Başkanı Ali ERTEM ve yardımcısı Gökhan İNCE, Devlet Hastanesi Başhekimi Necati KARAOĞLU, Sakatlar Derneği Kurucu Başkanlarından Hayrettin ÇETİNKAYA, Emlakçılar Derneği Başkanı’nın Serkan KARAGÖZ’ün katılımıyla Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleşti.    

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Çerkezköy Ekibi “Dalin civcivleri, hediyeler ve müzik eşliğinde, engellilerin eğlenceli bir gün geçirmesini sağlamaya çalıştık. Belki onların engellerini tamamen kaldıramayız ama bir gün de olsa onların eğlenmelerini, kendilerini özel hissetmelerini sağlayabiliriz” dediler.     

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri 11 Bölgede 20 Ekiple Çalışıyor 

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, 2005 yılında Bilim İlaç’ın desteğiyle, "Çözümün bir parçası olmak için..." bireysel yetkinliğini, entelektüel sermayesini, zamanını, emeğini ve tecrübesini ihtiyacı olan kişilerle paylaşan gönüllülerin oluşturduğu bir platform. Şu anda 580 aktif üyesi ile Türkiye'de 11 bölgede, 20 ekip ile faaliyet gösteriyor.  

Bilim İlaç Hem Gönülleri Hem Ödülleri Kazanıyor 

İnsana ve çalışanlarına verdiği değerin yanı sıra yatırımlarıyla da Türk ilaç sektörünü yönlendiren Bilim İlaç, kurumsal sosyal sorumluluk bilinci ve anlayışı çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bilim İlaç yönetiminin desteklediği 580 gönüllü Bilim İlaç çalışanından oluşan “Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu” yeni bir ödül daha aldı. Özel Sektör Gönüllüler Derneği’nin (ÖSGD) düzenlediği ‘Gönülden Ödüller 2009’da ‘Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’, ‘En Başarılı Gönüllülük Programı’ kategorisindebirincilik kazandı.   

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte Bilim İlaç, geçen yıl da Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu ile ‘Özel Ödül’üalmıştı. 

Galeri


Bilim İlaç Hem Gönülleri Hem Ödülleri Kazanıyor / 10.11.2009
Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) ve Özel Sektör Gönüllüler Derneği’nin (ÖSGD) bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ‘Gönülden Ödüller 2009’da Bilim İlaç, ‘Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’ ile En Başarılı Gönüllülük Programı Ödülü’nü kazandı. Bilim İlaç, geçen sene de ‘Özel Ödül’ü almıştı
İnsana ve çalışanlarına verdiği değerin yanı sıra yatırımlarıyla da Türk ilaç sektörünü yönlendiren Bilim İlaç, kurumsal sosyal sorumluluk bilinci ve anlayışı çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bilim İlaç yönetiminin desteklediği 568 gönüllü Bilim İlaç çalışanından oluşan “Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu” yeni bir ödül daha aldı. Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) ve Özel Sektör Gönüllüler Derneği’nin (ÖSGD) düzenlediği ‘Gönülden Ödüller 2009’da ‘Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’, ‘En Başarılı Gönüllülük Programı’ kategorisindebirincilik kazandı.   

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte Bilim İlaç, geçen yıl da Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu ile ‘Özel Ödül’üalmıştı.   Bilim İlaç, ‘Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’ ile Avrupa’ya açılıyor Geçen ekim ayında Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyalogunun Geliştirilmesi Projesi kapsamında Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSSD) ve CSR Europe tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Türkiye’de Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çözümleri Pazaryeri Etkinliği”nde “Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu” birinciliği kazanmıştı.  

Böylece Bilim İlaç’ın gelecek yıl Brüksel’de düzenlenecek “CSR Marketplace” etkinliğinde Türkiye’yi temsil hakkını kazandığını söyleyen Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş, “Gönüllülerimizin çalışmaları her fırsatta bizleri gururlandırıyor. Gönüllülüğün esas olduğu işlerin ödüllendirilmesi Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu üyelerini daha iyisini yapmak için teşvik ediyor. Ülkemizi en iyi şekilde temsil eder ve umarım Belçika’dan da ödülle döneriz” dedi.    

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri 11 bölgede 20 ekiple çalışıyor 

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, 2005 yılında Bilim İlaç’ın desteğiyle, "Çözümün bir parçası olmak için..." bireysel yetkinliğini, entelektüel sermayesini, zamanını, emeğini ve tecrübesini ihtiyacı olan kişilerle paylaşan gönüllülerin oluşturduğu bir platform. Şu anda 568 aktif üyesi ile Türkiye'de 11 bölgede, 20 ekip ile faaliyet gösteriyor.

Galeri


Bilim İlaç 'Pazaryeri'nde Ödülü Aldı Brüksel'e Uçuyor / 23.10.2009
Bilim İlaç, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSSD) tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Türkiye’de Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çözümleri Pazaryeri Etkinliği’nde ‘Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’ ile büyük ödülü aldı. Gelecek yıl Brüksel’de düzenlenecek uluslar arası arenada Türkiye’yi temsil edecek
İnsan mutluluğuna ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Bilim İlaç, bu amaçla geliştirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projesi ‘Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’ ile CSR Europe’un gelecek yıl ekim ayında Brüksel’de düzenleyeceği ‘’CSR Marketplace’’ etkinliğine katılmaya hak kazandı.   

Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyalogunun Geliştirilmesi Projesi kapsamında Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSSD) ve CSR Europe tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Türkiye’de Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çözümleri Pazaryeri Etkinliği, önde gelen firmaların katılımı ile gerçekleşti.  

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri 11 bölgede 20 ekiple çalışıyor 

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, 2005 yılında Bilim İlaç’ın desteğiyle, "Çözümün bir parçası olmak için..." bireysel yetkinliklerini, entelektüel sermayesini, zamanını, emeğini ve tecrübesini ihtiyacı olan kişilerle paylaşan gönüllü çalışanların oluşturduğu bir platform. 2009 itibariyle 568 aktif üyesi ile Türkiye'de 11 bölgede, 20 ekip ile faaliyet gösteriyor.    

Ödül töreninin ardından Bilim İlaç Genel Müdürü Erhan Baş şunları söyledi: “Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu kurulduğundan bugüne 7 proje kapsamında 91 faaliyet gerçekleştirerek 9 bin çocuğa ulaştı. Amacımız, sosyal sorumluluk bilincini ve gönüllülüğü gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilir projeler ile yaygınlaştırarak çözümün bir parçası olmak.”   

Türkiye’de ilk kez yapıldı 

CSR Europe tarafından 2005 yılından bu yana Portekiz, İspanya, İtalya, İsveç ve Yunanistan gibi ülkelerde gerçekleştirilen etkinlik Türkiye’de ilk kez, 23 Ekim 2009’da Kadir Has Üniversitesi’nde yapıldı. Türkiye’nin 23 büyük firmasının katıldığı etkinlikte Bilim İlaç, ‘Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’ ile birinciliği kazandı. 

Galeri


Alzheimer Çağrı Merkezi Pilot Uygulamadan Çıkıyor, Türkiye Geneline Yayılıyor / 30.09.2009
Alzheimer hasta yakınlarına psikolojik destek vermek amacıyla Bilim İlaç’ın desteği, Alzheimer Derneği ve Alzheimer Vakfı’nın katkılarıyla Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Alzheimer Çağrı Merkezi, 30 Eylül’den itibaren ülke geneline yayılıyor. Alzheimer hasta yakınları 0800 261 78 40 numaralı telefonu ücretsiz arayarak uzman psikologdan destek alabilecek.
Türkiye’de 350 bin, dünyada 25 milyondan fazla insanı etkileyen Alzheimer hastalığı yaşlılık döneminin en sık görülen sağlık sorunu olarak kabul ediliyor. Hasta yakınlarının yaşam kalitesini yükseltmek ve doğru yönlendirilmelerini sağlamak amacıyla Bilim İlaç’ın desteği, Alzheimer Derneği ve Alzheimer Vakfı’nın katkılarıyla 15 Haziran 2009’da pilot proje olarak hayata geçirilen Alzheimer Çağrı Merkezi,  30 Eylül itibariyle Türkiye geneline yayılıyor.   

“Alzheimer Çağrı Merkezi”nin Türkiye geneline yayılmasına dönük 30 Eylül’de Swiss Otel’de düzenlenen basın toplantısı, Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Emre, Alzheimer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Engin Eker ve Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş’ın katılımıyla gerçekleşti. Alzheimer Çağrı Merkezi’ni İzmir’den arayarak psikolojik destek alan Oytun Ailesi ise çağrı merkezi deneyimini basın toplantısında katılanlarla paylaştı.    

Alzheimer’lı yakına eş ve çocuk bakıyor   

15 Haziran 2009’da başlatılan pilot çalışmada; İzmir, İstanbul ve Ankara’da 30 uzman doktorun hasta yakınları hedef alındı ve pilot çalışma beklenenden daha fazla ilgi gördü. Pilot olarak yürütülen çalışma sonucunda; Alzheimer Çağrı Merkezi ile ilgili 250 hasta yakını bilgilendirildi. Gelen aramalarda hasta yakınlarının %75’inin Alzheimer hastalığı hakkında bilgi ve psikolojik destek talebi olduğu gözlemlendi. Pilot çalışma süresince üç şehir arasındaAlzheimer Çağrı Merkezi’ni en çok arayanlar İzmirliler oldu. Arayan hasta yakınlarının büyük çoğunluğunun hastanın eşi, kızı veya torunu olduğu gözlemlendi. Hasta yakınlarının %71’ini bayanların, %50’sini ise 41-60 yaş aralığındaki kişilerin oluşturduğu tespit edildi. 

Alzheimer hastalığının artış gösterme riski en fazla olan iki ülke; Hindistan ve Türkiye… 

Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş, “Türkiye’de yaşamın uzamasıyla birlikte yaşlılığa bağlı olarak Alzheimer hastalığının giderek artması söz konusu. Bunamanın en sık sebebi olan Alzheimer hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirmek istiyoruz. Dünya genelinde yaklaşık 25 milyon olan hasta sayısının önümüzdeki yıllarda hızla artacağını görerek bugünden harekete geçmek gerektiğini düşündük.Genç nüfusa sahip Hindistan ve Türkiye’nin gelecekte en fazla yaşlı nüfusa sahip ülkeler olacağı öngörülüyor. Bu sebeple, her iki ülke nüfusunun da 65 yaş ve üstünde (65 yaş üstü 100 kişiden 8'inde Alzheimer hastalığı görülmektedir) Alzheimer hastalığına yakalanma  riski yüksek… Bu önemli öngörüden yola çıkan Bilim İlaç; Alzheimer hastalığı ile ilgili bilinçlendirici çalışmalar yaparak, konuyu gündemde tutmak ve hastalığa yakalanma riskini azaltmak konusunda destek olmak istiyor.  Alzheimer Çağrı Merkezi ile amacımız, hasta yakınlarının yaşam kalitesini artırmak. Çağrı merkezimizin pilot çalışmasına gösterilen ilgi projemizin yaygınlaştırılması için bize umut verdi.” diye konuştu.

Alzheimer Eylem Planı Unutulmamalı! 

Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Emre ve Alzheimer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Engin Eker sinsi bir unutkanlıkla başlayan Alzheimer hastalığının en fazla hasta yakınlarını etkilediğini, hasta yakınlarının %60’ında depresyon ve hipertansiyon hastalığının görüldüğünü anlattılar.

Londra’daki King’s Üniversitesi'nin yaptığı bazı araştırmalardaki çarpıcı rakamlara dikkat çeken Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Emre, “2050 yılında Alzheimer’lı hasta sayısı 115 milyon olacak. Bu doğrultuda, dünyada birçok ülke Alzheimer Eylem Planı hazırlıyor” dedi.

Alzheimer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Engin Eker ise ülkemizde Alzheimer hastalığının artış gösterme riskinin yüksek olması sebebiyle Alzheimer Eylem Planı’nın hazırlanması gerektiğine dikkat çekti ve Çağrı Merkezi projesinin öneminin altını çizdi. 

Alzheimer Alzheimer; kesin tedavi olanakları olmayan, toplumun yaşlı kesimini etkileyen, hastayla birlikte tüm bir ailenin de yaşamını değiştiren ve uzun yıllar süren kronik bir hastalıktır. Hastalık süresince toplumsal destek çok önemlidir. Aktif yaşayan ve üreten bir yetişkinin giderek çocuklaşması, geçmişte edindiği becerileri birer birer yitirmesi ve tamamen bakıma muhtaç hale gelmesi, bu konuyu sıradan bir sağlık sorunu olmaktan çıkarmaktadır.

Alzheimer Çağrı Merkezi Alzheimer Çağrı Merkezi’nde uzman psikologlar hafta içi her gün 09:00-17:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Uzman psikologlar tarafından ayda bir hasta yakınlarının düzenli takip aramaları yapılıyor ve gerektiğinde hastanın doktoruyla da irtibata geçilerek, süreçle ilgili bilgi aktarılıyor. 

Galeri


Türkiye'de Bir İlk: Alzheimer Çağrı Merkezi / 16.06.2009
Alzheimer Hasta Yakınlarına Psikolojik Destek…
Alzheimer hastalığı gibi kesin tedavi olanakları olmayan, toplumun önemli bir kesimini etkileyen, hastayla birlikte tüm bir ailenin de yaşamını değiştiren ve uzun yıllar süren bu hastalıkta toplumsal destek çok önemlidir. Aktif yaşayan ve üreten bir yetişkinin giderek çocuklaşması, geçmişte edindiği becerileri birer birer yitirmesi ve tamamen bakıma muhtaç hale gelmesi, bu konuyu sıradan bir sağlık sorunu olmaktan çıkarmaktadır. 

Ülkemizde 300-350 bin dolayında Alzheimer hastasının olduğu gerçeğiyle, bu sorunun hasta yakınlarının yaşam kalitesine etkisini dikkate alan Alzheimer Derneği, Alzheimer Vakfı ve Bilim İlaç bir ilke imza atıyor. Alzheimer hasta yakınlarının yaklaşık %60’ının tükenmişlik sendromu, depresyon ve hipertansiyon rahatsızlıkları yaşadığına dikkat çeken Dernek ve Vakıf, Alzheimer Çağrı Merkezi ile hasta yakınlarına destek olmaya çalışacak. Uzman psikolog tarafından hizmet verilecek çağrı merkezinde, hasta yakınları psikolojik olarak yaşadıkları tüm sıkıntıları paylaşarak destek alabilecekler. 

“Alzheimer Çağrı Merkezi” basın tanıtım toplantısı, 16 Haziran Salı Günü Four Seasons Otel’de Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Emre, Alzheimer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Engin Eker ve Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş’ın katılımıyla gerçekleşti.  

15 Haziran Pazartesi günü faaliyete geçen “Alzheimer Çağrı Merkezi” hafta içi 09:00-17:00 saatleri arasında uzman psikolog ile hizmet verecek. Mesai saatlerinin dışında da aramalar kayıt altına alınacak ve kayıt bırakanlar uzman psikolog tarafından aranacak. Ayrıca, ayda bir hasta yakınlarının düzenli takip aramalarının yapılması ve yine hastanın doktoru ile irtibata geçilmesi ve süreçle ilgili bilgilendirilmesi “Alzheimer Çağrı Merkezi”nin önemli uygulamaları arasında yer alıyor. Projeye ilk etapta pilot çalışma olarak; İstanbul, İzmir ve Ankara’dan yaklaşık 30 doktorun hasta yakınları hedef alınarak başlanacak. “Alzheimer Çağrı Merkezi”nin 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü vesilesiyle tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılıyor. 

Galeri


İş Dünyası Olimpiyatı’nda Bilim İlaç Madalyaları Sildi Süpürdü! / 09.06.2009
Dünyanın en büyük kurumsal spor festivali Corporate Games’in İstanbul ayağında Bilim İlaç, 10 birincilik, 2 ikincilik, 2 üçüncülük kazandı.
1988 yılından beri uluslararası arenada büyüyerek devam eden, işyerinde sağlıklı yaşam bilinci oluşturmak ve çalışanlar arasında takım ruhu bilincini güçlendirmek amacına hizmet eden Corporate Games (Kurumsal Oyunlar) 2009 İstanbul ayağı, 5-6-7 Haziran tarihleri arasında 88 şirketten 2 bin 900 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

2003 yılından itibaren Sportworks tarafından düzenlenmekte olan Kurumsal Oyunlar, 2009 yılında Istanbul Corporate Games olarak devam ediyor. Corporate Games’e katılan sporcular, İstanbul içerisinde farklı mekanlarda Golf, Basketbol (3’lü), Futbol (7’li), Plaj Voleybolu (4’lü), Voleybol, Dragon Boat, Karting, Dağ Bisikleti, Petanque, Koşu, Yüzme, Tenis, Masa Tenisi, Bowling, Yelken ve Satranç olmak üzere toplam 16 ayrı spor dalında mücadele ettiler. 

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markalarının çalışanları ile temsil edildiği İstanbul Corporate Games’e Bilim İlaç bu yıl 10 spor dalından toplam 33 sporcu ile katıldı. 

Bilim İlaç ekibi, atletizmde 4 birincilik 1 üçüncülük, yüzmede 3 birincilik 1 üçüncülük, dağ bisikletinde 2 birincilik, masa tenisinde 1 birincilik ve teniste 2 ikincilik olmak üzere toplam 10 birincilik, 2 ikincilik, 2 üçüncülük ile başarılı bir performans sergiledi. 

Bilim İlaç atletizm takımından İlknur Kıran bayanlar 5 km’de 26 dk 27 sn., Erkekler 5 km’de İlyas Dilik 19 dk 40 sn ve Hikmet Gökçe 21 dk. 26 sn dereceleri ile ve Muhsin Ünlü erkekler 10km’de 42 dk 11 sn lik derecesi ile rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıktı. 

Bilim İlaç yüzme takımından rekor koleksiyoncusu Barış Arslan ise 50, 100 ve 200 metrede 3 birincilik ve 1 üçüncülük ile Corporate Games’in unutulmaz sporcuları arasında yerini aldı. Dağ bisikleti dalında ise 10 km erkeklerde Murat Kasımoğlu ve 20 km bayanlarda Özlem Özgüven birinci sırayı elde ettiler.

Ayrıca, çekişmeli mücadeleler sonrasında masa tenisinde Mustafa Başoluk, birinci; teniste Serpil Üngör ve Ersin İlkiroğlu ikinciliğe ulaşmasını bildiler. 

Geçtiğimiz yıl 10-13 Temmuz tarihlerinde Leeds’ de gerçekleştirilen Dünya Kurumsal Oyunları’nda Bilim İlaç’ı çok başarılı bir şekilde temsil eden Bayanlar 5 km koşu kategorisinde yarışan Özgür Civak 4. sırada yer almış; masa tenisi erkekler açık kategorisinde temsil eden Mustafa Başoluk 5. sırayı elde etmişti. 

Galeri


Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri / 02.06.2009
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için “Her Çocuk Bir Fidan” dikiyor projesi ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu 80.Yıl Çocuk Yuvası’na 90 fidan dikti.
Çocuklarda çevre bilincini geliştirmek ve doğa ile barışık genç nesiller yetişmesine katkı sağlamak amacı ile Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri ve paydaşları “Her Çocuk İçin Bir Fidan” projesini hayata geçirdi. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri ve diğer katılımcıların 31 Mayıs Pazar günü 80. Yıl Çocuk Yuvası’nın bahçesine gerçekleştirdiği fidan dikme şenliğinde dikilen 90 çam fidanın ilk can suyunu yuvanın çocukları verdi. Yıldızlar, Kardelenler, Sincaplar, Gökkuşağı, Aslanlar ve Şirinler isimli altı mini orman alanı oluşturularak, çocuklarla birlikte fidanlar dikildi. Ayrıca, çocuk yuvasının farklı bölgelerine; top akasyalar, ıhlamur ağacı fidanları ile ortanca ve sarmaşık güller de dikildi. 

Fidanların bakımını üstlenen çocuklar, fidanlarını diktikten sonra, yemyeşil alanda piknik yaptılar. Etkinliğin müzik ve eğlence organizasyonunu üstlenen Çakırım Müzik Orkestrası, çocukların müzik eşliğinde dans etmelerine, kimi zamanda şarkı söyleyerek keyifli vakit geçirmelerine destek verdi. 

 Etkinliği gerçekleştiren Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’ne teşekkür eden 80.Yıl Çocuk Yuvası Müdür Yardımcısı Kadir Arda, bilinçli nesiller yetiştirmek için bu tip çalışmaların sayısının artırılmasını istediklerini belirtti.

Galeri


İngiltere Sağlık Bakanlığı onayı ile hedef daha fazla ihracat / 25.05.2009
Bilim İlaç, sektörde FDA (Food and Drug Administration) ile birlikte dünyanın en önemli belgelerinden olan, İngiltere Sağlık Bakanlığı İlaç Denetim Kurumu Onayı’nı (MHRA) aldı.

Bilim Çerkezköy Betalaktamik tesisinde Almanya Sağlık Bakanlığı onayı ile üretim yapan BİLİM İlaç, Gebze tesisinde de sektörün en önemli onaylarından sayılan İngiltere Sağlık Bakanlığı (MHRA) onayını aldı. İngiliz Sağlık Bakanlığı temsilcileri tarafından 2,5 gün gibi oldukça kısa bir süre içinde denetimi tamamlanan BİLİM Gebze tesisi, daha inşa aşamasındayken FDA’dan proje ön onayı da almıştı.

Sahip olduğu üretim formlarına göre Türkiye’deki en büyük ilaç üretim tesisi olan Bilim Gebze, yüksek teknolojinin getirdiği üretim hızı, el değmeden gerçekleştirilen yüksek üretim kapasitesi ile İngiltere Sağlık Bakanlığı Onayı (MHRA) alırken bu onayla birlikte regüle pazarlardan olan Avrupa Birliği ülkelerine de rahatlıkla ihracat yapılabilecek.

İngiltere Sağlık Bakanlığı Onayı alan Bilim İlaç; Asya, Avrupa, Afrika, Uzak Doğu, Güney Amerika, BDT (CIS) bölgelerinde toplam 42 ülkeye ihracat yapmaktadır. Moldova, Gürcistan, Ukrayna ve Arnavutluk’ta da Bilim İlaç Temsilcilikleri bulunmaktadır.  MHRA onayı ile ciddi bir ihracat artışı yakalamayı bekleyen Bilim İlaç, 2009 sonunda ihracat rakamını 30 milyon dolara çıkarmayı hedeflemektedir.  

Yılda 250 milyon kutu ilaç üretim kapasitesi

 

51 bin 500 m2 kapalı alana sahip Bilim Gebze, yılda 250 milyon kutu ilaç üretim kapasitesi ile çalışıyor. Kapasite artış ihtiyacına uyum sağlayacak bir biçimde planlanan tesisin bina içi ve ana hattın sağ ve sol bölümleri, modüler yapı tasarımı ile kolayca büyüyecek biçimde tasarlandı. Böylece gerektiğinde tesisin ilaç üretim kapasitesi yılda 350 milyon kutuya çıkartılabilmektedir.

 

Bilim Gebze tesisleri içinde faaliyet yürüten, toplam 4 bin 500 m2 laboratuar alanına sahip Ar-Ge Merkezi, çağdaş teknolojiye sahip hassas laboratuar ekipmanları, laboratuar bilgi otomasyonu, FDA standartlarında ve valide edilmiş analitik metotlar ile donatılmıştır.  


Galeri


Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Erzurum Atatürk Üniversitesi'ndeki Genç Yeteneklerin Kariyerlerine Işık Tuttu / 21.05.2009
Geçtiğimiz yıl Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde ilki düzenlenen kongrenin ikincisi 20-22 Mayıs tarihleri arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Üç gün süreli gerçekleştirilen kongreye 250 üniversite öğrencisi katıldı. Programdan ve öğrencilerin ilgisinden oldukça etkilendiklerini belirten eğitmenler, bu tür programların tüm Anadolu üniversitelerine yaygınlaştırılması için daha fazla gönüllü olacaklarını belirttiler.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Kariyer Günleri’ni “Kariyerimin Kontrolü Bende” projesi ile yeniden tanımlıyor. Gerçekleştirilen bu çalışma ile lisans eğitimi alan genç yeteneklerin kariyer planlarını hazırlamaları, bilgi ve becerilerini geliştirmeleri ve vizyon oluşturmalarına destek olmak amaçlanıyor. Öğrencilerin kariyer hedeflerini doğru belirlemeleri için alanında uzman profesyonel eğitmenler ile bir araya gelmeleri sağlanıyor.

“Kariyerimin Kontrolü Bende” projesi ile artık “bildik” Kariyer Günleri gibi şirket tanıtılmıyor; eğitim veriliyor, kariyer planları hazırlanıyor ve sadece öğrencinin seçtiği meslekteki yetkinliklerine odaklanılıyor.

Geçtiğimiz yıl Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde ilki düzenlenen kongrenin ikincisi 20-22 Mayıs tarihleri arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Üç gün süreli gerçekleştirilen kongreye 250 üniversite öğrencisi katıldı. Programdan ve öğrencilerin ilgisinden oldukça etkilendiklerini belirten eğitmenler, bu tür programların tüm Anadolu üniversitelerine yaygınlaştırılması için daha fazla gönüllü olacaklarını belirttiler.

Profesyonel Eğitmenlerden Örnek Gönüllülük

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, “Gönüllülük” platformunda Bilim İlaç çalışanları ve eğitmenler ile bir araya gelerek Anadolu illerindeki üniversite öğrencilerinin kariyerlerine ışık tutmak, iş başvurularında bir adım öne çıkabilmelerini sağlamak amacıyla özel bir kongreye imza attı. Eğitmenlerin içinde; ilaç, telekomünikasyon, otomotiv gibi sektörlerin profesyonellerine eğitim veren Güray Sabit, Anıl Adanalı, Gülsün Gürsel ve Ayşe Köse gibi ünlü isimlerin yanı sıra Bilim İlaç’ın eğitmenleri de yer alıyor.

Program Türkiye’nin önde gelen iş bulma platformu olan www.yenibiris.com tarafından da destekleniyor ve öğrencilerin www.yenibiris.com  platformunda özgeçmişlerinin oluşturulması sağlanıyor.


Galeri


Sevdiklerimizi kazara kaybetmemek için / 11.05.2009
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri “Hayat Kurtar” projesi ile internet üzerinden online ilkyardım eğitimi veriyor. Kazaları önleyici, riskleri ortadan kaldıran tedbirleri almayı amaçlayan e-ilkyardım eğitimi, ilkyardım konusunda bilgi sahibi olmak isteyen herkese yönelik olarak hazırlandı. Böylece eğitim alan her birey, ilkyardım yöntemleri hakkında bilgi sahibi olacak ve acil bir durum karşısında amaçsız çözümlerden, yanlış müdahalelerden kaçınarak hasta/yaralının durumunun daha kötüye gitmesini önleyecek.

e-ilkyardım eğitimi, Sağlık Bakanlığı Temel İlkyardım eğitim müfredatına uygun olarak ERC (European Resuscitation Council) ve AHA (American Heart Association) standartları gözetilerek hazırlanmış olup, ilkyardımın temel prensipleri ve acil durumlardaki ilkyardım uygulamaları konusunda bilgi kazandırmayı amaçlamaktadır.


Galeri


Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Çocuklarla Çocuklar Gibi Şendi / 28.04.2009
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, Karaağaç’ta bulunan Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu 80.Yıl Çocuk Yuvası’ndaki çocuklarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Çerkezköy’de gönüllülük projeleri ve özellikle çocuklara yönelik etkinlikleri ile tanınan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, 80.Yıl Çocuk Yuvası çocuklarına, 23 Nisan kutlama şenliğinde coşkulu dakikalar yaşattı

 

Görevliler nezaretinde yuvadan alınan çocuklar, otobüste Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri tarafından balonlarla karşılanarak, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Atıcı Spor Kompleksi’ne götürüldü. Burada kendileri için hazırlanan resim köşesinde gönüllerince resimler yapan çocuklar; şişme oyun gruplarında, top havuzunda oyunlar oynayarak eğlenceli saatler geçirdiler. Kendilerine eşlik eden palyaçolar, çizgi film karakterleri, kelebek kızlar ve Dalin Civcivi ile dans ederek 23 Nisan’ı coşkuyla kutladılar.

 

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, programın sonunda etkinliğe katkısı bulunan tüm Kapaklı Anaokulu çalışanlarına ve Okul Müdürü Sevinç Ayan’a bir buket çiçek takdim ederek çocuklara sağladıkları bu imkan nedeni ile teşekkür etti.

 

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri ve SERÇEV 23 Nisan İçin El Ele Verdi / 22.04.2009
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri ve Serebral Palsili (Beyin Felçli) Çocuklar Derneği (SERÇEV), Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sevinç ve coşkusunu yaşatmak için el ele verip 22-26 Nisan tarihleri arasında spor ve kültür-sanat şenlikleri düzenlediler.

Şenlikler, 22 Nisan’da Armada AVM’de Tayfun Talipoğlu ve Coşkun Aral gibi usta gazetecilerin fotoğraflarının da yer aldığı resim ve fotoğraf sergilerinin açılmasıyla başladı.

 

Sergi açılışının ardından Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri ve SERÇEV tarafından organize edilen ve Armada AVM’de hazırlanan sahada yapılan Ankaragücü ve Gençlerbirliği futbolcularının katıldığı engelliler futbol turnuvası gerçekleşti. Maçlar FİFA Kokartlı hakemlerimizden Selçuk Dereli tarafından yönetildi.

 

Serebral Palsili çocukların akülü tekerlekli sandalyeleri ile yarıştıkları Akülü Sandalye Yarışması, Hamburger yeme yarışması, dans gösterileri, satranç federasyonu ile birlikte organize edilen  satranç turnuvaları, aikido gösterileri düzenlendi. Bir diğer renkli etkinlik ise hayatlarında daha önce uçağa binmemiş Serebral Palsili (Beyin Felçli) çocukların Türk Kuşu uçaklarıyla gökyüzü gezintisi oldu. Minikler çocuk bayramında çocuk olmanın keyfini doyasıya yaşadılar.

     

23 Nisan’da ise geleneksel 23 Nisan Korteji’ne ilk kez katılan SERÇEV’li çocuklar kortejin en çok ilgi gören grubu olurken çalınan tüm marşlara hep bir ağızdan eşlik ettiler. Aynı günün akşamında ise 23 Nisan Balosu’nda minikler doyasıya eğlenerek günü noktaladı.

 

Geçtiğimiz yıl da 25-28 Nisan tarihinde SERÇEV ile ortaklaşa Çankaya Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri & SERÇEV Fotoğraf Sergisi’ni, Ankara, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir ve Çankırı'dan bin kişilik doktor ve eczacının yanı sıra Bilim İlaç çalışanları ve SERÇEV tarafından davet edilen işadamları, bürokratlar ve sanat camiasından tanıdık isimler ziyaret etmişti.

 


Galeri


Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Yüzlerdeki Çizgileri Tebessümle Doldurdu / 25.03.2009
18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nda, Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Çerkezköy ekibi “Yüzlerdeki çizgileri tebessümle doldurmak” sloganıyla Çorlu Huzurevi’ni ziyarete gitti. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri ile beraber ailelerinin de yer aldığı ziyarette duygulu anlar yaşandı.

Çorlu Huzurevi ziyaretinde, huzurevi sakinlerine karanfil hediye edildi. Program yaşlıların odalarının gezilmesi ile başladı, konferans salonunda eğlence düzenlendi, beraber şarkılar söylendi, şiirler okundu. Duygusal ve güzel paylaşımlar içinde yapılan aktivite yaşlıların yüzündeki tebessümle son buldu.

 

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Çerkezköy ekibi ziyaret sonrası “Bizler geleceğimiz ile yüzleştik onlar ise bir süreliğine gençliklerine döndüler. Gelecek süreçte de bu ziyaretlerin devamlılığı mutlaka olacak”  şeklinde bilgi verdiler.


Galeri


Kış Soğuğunda Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Gönülleri Isıtıyor / 27.02.2009
“Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri” platformu her yıl gerçekleştirdiği Türkiye’nin dört bir yanına ulaşabilen yaygın, başarılı çalışmaları ve tüm çalışanların desteğini alan projeleri ile gönülleri kazanmaya devam ediyor.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, 2009 yılına kışlık kaban kampanyası ile merhaba dedi. Kampanya, Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nin İstanbul’dan, Trabzon’a, Diyarbakır’dan, İzmir, Van’a kadar Türkiye’nin her noktasına ulaşabilen 20 ekibi tarafından organize edildi. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri liderliğinde, Bilim İlaç çalışanlarının katkılarıyla toplanan yardımlar ile 739 çocuğun minik yürekleri ısıtıldı. İhtiyaç sahibi bölgeler arasından seçilen yedi ilköğretim okulu öğrencilerine; Trabzon, Samsun, Çerkezköy ve Ayazağa ekiplerine bağlı gönüllüler ilk elden ulaştı ve kabanlarını teslim etti.

 

Trabzon ekibinin gerçekleştirdiği kampanya ile Trabzon Araklı Kayaiçi İlköğretim Okulu’na 146, Muş Çalaplı İlköğretim Okulu’na 100, Ağrı Akbulgur Köyü İlköğretim Okulu’na 51, Van Erciş Ağırkaya İlköğretim Okulu’na 28 kaban ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

 

Samsun ekibinin yaptığı çalışma ile Samsun Gödekli Bozarmut İlköğretim Okulu’na 30 kaban ulaştırıldı.

 

Ayazağa ekibinin kampanyası ile Hakkari Şehit Astsubay Hasan Önal İlköğretim Okulu’na 220 kışlık mont yardımı gerçekleştirildi.

 

Çerkezköy ekibinin gerçekleştirmiş olduğu organizasyonu ile de Sergen İlköğretim Okulu’nda ihtiyaç sahibi 164 çocuğa kışlık montları teslim edildi.

 

Artık bir marka haline gelen Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoksulluğun, sefaletin, eğitimsizliğin had safhada olduğu, ağır ve zor iklim şartlarının yaşamı güçleştirdiği bölgelerde kendi öz gücüyle başarılı kampanyalar düzenlemeye devam edecek.

 


Galeri


“İnsana Saygı”da Bilim İlaç'ın Sürdürülebilir Başarısı / 12.02.2009
Türkiye’nin en büyük kariyer sitesi Kariyer.net tarafından sekizincisi düzenlenen "İnsana Saygı Ödülleri" açıklandı. İlaç sektöründe İnsana Saygı Ödülü’ne BİLİM İLAÇ layık görüldü. İnsan kaynakları alanında nitelikli çalışmaların özendirilmesini hedefleyen ödüller, Kariyer.net'in ana sponsorluğunu üstlendiği 14. İnsan Kaynakları Zirvesi kapsamında düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Adaylar ve işverenler arasında sağlam bir iletişim köprüsü oluşmasına destek olan Kariyer.Net tarafından düzenlenen organizasyonda İnsana Saygı Ödülleri’nin bu seneki sahipleri belli oldu.  İnsan kaynakları alanının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve 20.000 şirket arasında yapılan değerlendirme sonucunda sahiplerini bulan “İnsana Saygı Ödülü”nü, işe alım süreçlerinde gösterdiği yüksek performansla 2007 yılında olduğu gibi 2008 yılında da BİLİM İLAÇ aldı. Bilim İlaç İnsan Kaynakları Etik Kodları içinde yer alan İnsana Saygı kapsamında gerçekleştirilen nitelikli insan kaynakları uygulamaları, bu özel ödülle bir kere daha taçlandırılmış oldu.

İnsan Kaynakları Direktörü Aykut Bora konuyla ilgili olarak: “İnsana Saygı, bizim tüm iş süreçlerimizin merkezinde yer alıyor. Bizim tüm çalışmalarımız insan için ve bu çalışmalarımızın ‘İnsana Saygı’ ödülü ile taçlandırılması bu nedenle çok özel bir anlam ifade ediyor” dedi.  

Kariyer.net'in ana sponsorluğunda gerçekleşen 14.İnsan Kaynakları Konferansı kapsamında, 11 Şubat'ta Türkiye'nin insana en çok değer veren firmalarının seçildiği törende farklı kategorilerden birçok firma ödül aldı. Kariyer.net İnsana Saygı Ödülleri aracılığı ile İnsan Kaynakları uygulamalarında insan odaklı çalışmaları teşvik etmek amaçlanıyor.


Galeri


Şizofreni Hastalarının Yeteneklerini Gün Işığına Çıkaran Proje: / 04.02.2009
Şizofreni Dernekleri Federasyonu ve Bilim İlaç’ın desteği ile düzenlenen şizofreni hastalarına yönelik öykü yarışmasının sonuçları 4 Şubat Çarşamba günü Sofa Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Ünlü yazar Mario Levi, Yapı Kredi Yayınları Editörü Murat Yalçın, tiyatro sanatçıları Payidar Tüfekçioğlu, Tuncel Kurtiz, Psikiyatrist Doç. Dr. Haldun Soygür ve Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş’tan oluşan jürinin seçtiği öyküler kitap olarak bir araya getirilecek.

Şizofreni hastalarının topluma katılmasını sağlamak ve bu hastalığın toplum tarafından tanınmasına katkıda bulunmak amacıyla Şizofreni Dernekleri Federasyonu ve Bilim İlaç işbirliğinde “Ateşin Düştüğü Yerden: Sesler, Yüzler, Öyküler” isimli bir öykü yarışması düzenlendi.

 

Yarışmaya farklı yaş gruplarından 50 şizofreni hastası katıldı. Ünlü yazar Mario Levi, tiyatro sanatçıları Payidar Tüfekçioğlu, Tuncel Kurtiz, Doç. Dr. Haldun Soygür (Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı),  Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş ve Yapı Kredi Yayınları Editörü Murat Yalçın’dan oluşan jüri zor bir seçim sürecinden sonra sonuçları belirledi. Jürinin seçimleri doğrultusunda;

 

  1. Hüseyin Avni Cinozoğlu
  2. Okay Uludokumacı
  3. Yümehan Celiloğlu

 

İlk 3’e giren isimler oldular.

 

Türkiye’de her yüz kişiden birinde görülme olasılığı olan şizofreni hastalığına dikkat çekmek, hastalığın ve tedavi yöntemlerinin daha yakından tanınmasına aracılık etmek amacıyla hayata geçirilen projede şizofreni hastalarının dışlanması ile mücadele etmeye çalışan Şizofreni Dernekleri Federasyonu, Bilim İlaç’ın da desteğini alarak, hastaların iç dünyalarını ifade edebilecekleri, yaratıcılık yanlarının açığa çıkarılacağı,bir proje olarak bu öykü yarışmasını düzenledi.

  

Düzenlenen basın toplantısında plaketlerini alan ilk 3’ün ödülleri ise şöyle:

1.’ye 2.500 TL, 2.’ye 1.500 TL ve 3.’ye 1.000 TL ödül verildi. Her 3 yarışmacı da Mario Levi Yazı Atölyesi’nden bir sezonluk eğitim hakkı kazandı.

 

Projenin devamında ise yine jüri tarafından seçilen öyküler bir kitap halinde yayınlanacak.

 

 

Türkiye’de yaşayan 350.000 şizofreni hastasının birçoğu sokaklarda, işyerlerimizde hastalıklarını saklayarak/saklamaya çalışarak yaşıyorlar.  Küçümsenmeden, iyi şartlarda tedavi edilerek yeniden birey olmak ve toplumda yer edinmek ve tabiî ki çalışabilmek istiyorlar.

Bu proje, yeteneklerini sergileyebilecekleri fırsatlar verildiğinde onların da çok çarpıcı işler çıkarabildiklerini kanıtlıyor. Bu anlayış doğrultusunda da herkesi onları anlamaya, el ele tutuşmaya, damgalamamaya çağırıyor.

 

www.gerceklermaskelenmesin.com

 


Galeri


Onursal Başkanımız Sayın Adil Karaağaç'a Yaşam Boyu Onur Ödülü! / 01.06.2008
İlaç sektörünün vizyonu ile ilgili olarak Pharmaceutical Business Review dergisinin 30 Mayıs 2008 tarihinde düzenlediği toplantıda, ulusal İlaç sektörüne yaptığı katkılar sebebiyle kurucumuz Sayın Adil Karaağaç'a Yaşam Boyu Onur Ödülü verilmiştir.

Sayın Adil Karaağaç hakkında:

Türkiye'de İlaç sektörünün gelişiminin her aşamasında var olmuş ve olmaya devam eden Sayın Adil Karaağaç, 23.01.1924 yılında Ankara'da dünyaya geldi; ilköğretim ve lise eğitimini Konya'da tamamladı. Tıpkı cumhuriyet gibi ilkler, mücadeleler ve başarılarla dolu yaşam öyküsü, 1947 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezuniyeti ile başladı.

Ülkede sağlık alanında gelişime ihtiyaç duyulması Sayın Adil Karaağaç'ın bu mesleği seçmesinde etkili oldu. Attığı her adımda Türk ekonomisine katma değer yaratma ilkesinden hareketle 1950 yılında Konya'da Halk Eczanesi’ni açarak aktif eczacılık hayatına başladı.

1953 yılında Konya ecza deposunu açtı ve kendisine ait 6 ürün ruhsatı alarak sanayiciliğe geçiş yaptı.

1965 yılında fason imalat yaptırarak çalışmaya başladığı Bilim İlaç Anonim Şirketi’ne ortak üye oldu. Ortaklıkla başlayan ilişkilerin hemen akabinde genel müdürlük ve daha sonra da yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi.

1974 yılında Bilfar Holding'i kurdu. Ayni yıl Hüsnü Arsan İlaçları A.Ş.'ni ve Leda Kişisel Bakim Ve Kozmetik Şirketi’ni satın alarak bu iki şirketi Bilfar Holding bünyesine kattı.

Türk Eczacılar Birliği kurucu üyesi olarak Konya Eczacı Oda Başkanlığı’nı 17 yıl yürüttü. İlaç İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra Konya'da Konya Çimento Fabrikası kurucu ortaklığı ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Konya'da Adil Karaağaç Anadolu Teknik Lisesi’ni yaptırarak, 1999–2000 eğitim-öğretim döneminde Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim etti.

Evli ve üç çocuk babası olan Sayın Adil Karaağaç, halen aktif olarak; BİLFAR Holding Yönetim Kurulu Üyeliği ve Onursal Başkanlığı; KOPAŞ Kozmetik Paz. Ve San. A.Ş. Yönetim Kurulu ve Murahhas Üyeliği ve İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’ni sürdürmektedir.

Gebze Yeni İlaç Üretim Tesisi / 30.04.2008
Artan üretim ihtiyaçlarımızı karşılamak ve yüksek ihracat hedeflerimizi gerçekleştirmek amacıyla Ayazağa-İstanbul'da yaklaşık 33 yıldır faaliyet gösteren üretim tesisimizi, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arazimize taşıdık.

Gebze yeni ilaç üretim tesisi, en yüksek uluslararası standartlarda örnek bir tesis kurmak amacıyla, sağlık sektörü için atılan önemli bir adım.

Artan üretim ihtiyaçlarımızı karşılamak ve yüksek ihracat hedeflerimizi gerçekleştirmek amacıyla Ayazağa-İstanbul'da yaklaşık 33 yıldır faaliyet gösteren üretim tesisimizi, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arazimize taşıdık.

60.000m2 arazi üzerinde toplam 51.500m2 kapalı alana sahip olan tesisimiz, Şubat 2005 tarihinde projelendirilmeye başlandı ve tesis yatırım bedeli olarak 84 Milyon Euro'ya mal oldu. Yeni ilaç üretim tesisi projesi, sektörde uluslararası üne ve tecrübeye sahip, Alman G+P Gün Sav Projektentwicklung gmbh mühendislik firması tarafından hayata geçirilmiştir. Yıllık üretim kapasitesi 250 milyon kutu (2 vardiyada) olan ilaç üretim tesisi, Amerika FDA standartlarına uygun şekilde dizayn ve inşa edilmiştir.

İnşaatına Eylül 2005 tarihinde başlanan tesisimiz Mart 2008'de yapılan sağlık bakanlığı üretim yeri izni denetiminden başarı ile geçerek, Nisan 2008'den itibaren üretim faaliyetlerine başladı.

Bilim İlaç Moldova Pazarında! / 06.04.2008
Terbonil Moldova'da Ruhsat Aldı...
Moldova'da yeni ruhsat alan Terbonile ürünümüzün lansman toplantısı 02.04.2008 tarihinde Moldova Üniversitesi Kişinev Tıp Fakültesinde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Morkov, Prof.Dr. Müşet ve Doç.Dr. Nedelçuk'un ve 210 doktorun katılımlarıyla gerçekleşti.
Bilim İlaç Arnavutluk Pazarındaki Faaliyetlerine Başladı / 01.04.2008
Yurt dışı yapılanmasını sürdüren Bilim İlaç, Arnavutluk'ta ticari faaliyetlerine başlamak üzere gerekli yapılanmaları tamamladı.
25 Nisan 2008 tarihinde Sheraton otelinde gerçekleşecek olan Bilim İlaç tanıtım panelinde Enfexia ve Zimaks ürünleri Tiran Tıp Fakültesi’nden öğretim üyeleri tarafından doktor ve eczacılara tanıtılacaktır.
2007 İnsana Saygı Ödülü Bilim İlaç'ın! / 01.03.2008

Kariyer Net'e üye 17.500 firma arasında yapılan değerlendirme ile aday başvuru cevaplamada en başarılı şirketlere, Kariyer Net tarafından verilen "İnsan Saygı Ödülü", ilaç sektörü kategorisinde bu yıl Bilim İlaç'ın...
Bilim İlaç Gürcistan Pazarında / 16.12.2007
Gürcistan pazarında yeni ruhsat alan Enfexia ve Aprazol tanıtım toplantısı 13 Aralık 2007 tarihinde gerçekleşti.
Ürün yelpazemizde yer alan OTC grup (Flaton, Metsil, Sekrol, Aferin) ilaçların ruhsat faaliyetleri tamamlandı. Mayıs ayında "Bilim OTC Ürünler" adlı panelin gerçekleştirilmesi planlanmakta.
Bilim İlaç, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi’ndeki Magnum Fotoğrafları ile Türkiye Sergisi Sponsoru / 01.02.2007
Bilim İlaç, Türkiye’nin kültür ve sanat mozaiğine katkı sağlamak için dünyanın en önemli fotoğraf ajanslarından Magnum Photos'un Türkiye ile ilgili fotoğraflarını ilk kez bir araya getirerek kapsamlı biçimde İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde sergilediği "Magnum Fotoğrafları ile Türkiye" sergisine, sergi sponsoru olarak destek veriyor.

Magnum Photos'un 16 usta fotoğrafçısının ülkemize çeşitli açılardan bakan çalışmalarınıq yanı sıra 60. yılını kutlayan Magnum Photos'un koleksiyonundan geniş bir seçki ve yayınlar da yer alıyor. 17 Şubat 2007'de açılacak olan sergi 20 Mayıs 2007'de sona erecek.

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin Süreli Sergi Salonu'nda yer alan Magnum Fotoğrafları ile Türkiye başlıklı bölüm, 16 fotoğrafçının 1940'lardan günümüze uzanan bir zaman dilimi içinde ve farklı dönemlerde çektikleri Türkiye fotoğraflarını içeriyor.

Sergide, Robert Capa (1913-1954) , Erich Lessing (1923), Costa Manos (1934), Ara Güler (1928), Gilles Peress (1946),Leonard Freed (1929), Abbas (1944), Alex Webb (1952), Nikos Economopoulos (1953) Gueorgui Pinkhassov (1952), Bruno Barbey, Jim Goldberg (1953), Antoine d'Agata (1961), Paolo Pellegrin (1964), Martin Parr (1952) ve Harry Gruyaert'in (1941) toplam 205 fotoğrafı yer alıyor.

Müzenin alt kat fuayesinde, "Magnum Fotoğrafları ile Türkiye" bölümünde yer alan fotoğrafçıların diğer önemli çalışmaları sunuluyor. 16 adet LCD televizyonda, sanatçıların kariyerlerinin en çarpıcı fotoğrafları gösteriliyor.

Bilim İlaç Web Sitesine Uluslararası Ödül / 30.12.2006
Bilim İlaç'ın Magiclick Digital Solutions işbirliğinde geliştirilen web sitesi ABD kökenli Web Marketing Association (Web Pazarlama Birliği) tarafından düzenlenen 2006 Web Award yarışmasında ödül kazandı.

"İlaç" kategorisinde yarışmaya katılan bilimpharma.com, tasarım, içerik, özgünlük, kullanım kolaylığı, teknoloji kullanımı ve interaktivite kriterlerinin değerlendirilmesi sonucunda "Standard of Excellence" ödülü almayı başardı.

Yarışmada endüstri ortalamasının oldukça üzerinde puan almayı başaran Bilim İlaç web sitesini değerlendiren jüri üyeleri sitenin farklı sayfa düzeni, kurum logosunun online kimliğe yaratıcı şekilde yansıtılması, Flash teknolojisinin yerinde kullanımı ve özellikle üretim tesislerinin tanıtım şeklinden etkilendiklerini belirttiler.

US Web Marketing Association (WMA) tarafından 1997 yılından beri düzenlenen uluslararası yarışmaya, bu yıl 96 kategoride 33 ülkeden 7.000'in üzerinde site katıldı. Aralarında register.com ve Burstmedia'nın da bulunduğu, sektörün önde gelen birçok kuruluşunun sponsor olduğu yarışmada, AKQA, COX Interactive, IXL, Ogilvyone, Organic, Poppetyson, Siegel & Gale, studio Archetype, Visionfoundry gibi dünyaca ünlü ajanslardan profesyoneller jüri üyesi olarak görev yaptı.

Ulusal Kalite Büyük Ödülü Bilim İlaç'ın / 01.11.2006
Bilim İlaç, Büyük Ölçekli Kuruluşlar kategorisinde 4 yıldır kazanılamayan Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nün sahibi oldu.

Bilim İlaç, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından her yıl düzenlenen Ulusal Kalite Ödülleri organizasyonunda Büyük Ölçekli Kuruluşlar kategorisinde Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nün sahibi oldu. Ulusal Kalite Büyük Ödülü son dört yıldır verilmemişti. 15. Ulusal Kalite Kongresi’nin son günü düzenlenen törende ödülü, Bilim İlaç Genel Müdürü Erhan Baş aldı. Erhan Baş, 1998 yılından bu yana sistematik şekilde sürdürdükleri toplam kalite yönetimi çalışmalarının sonucu olan bu ödülle küresel bir ilaç firması olmaya hazırlandıklarını söyledi.

Türk İlaç sektörünün öncü kuruluşlarından Bilim İlaç, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen Ulusal Kalite Ödülleri organizasyonunda bu yıl, Büyük Ölçekli Kuruluşlar kategorisinde verilen büyük ödülün sahibi oldu. Ulusal Kalite Ödülleri ödül töreni, 15. Ulusal Kalite Kongresi’nin son günü gerçekleştirildi. Son 4 yıldır hiçbir kuruluşa verilmeyen Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü Bilim İlaç adına Genel Müdür Erhan Baş aldı.

Bilim İlaç, EFQM Mükemmellik Modeli esas alınarak yapılan değerlendirme sonucunda diğer üç aday kuruluş arasından sıyrılarak Ulusal Kalite Ödülü'nü almaya hak kazandı.

Bilim İlaç toplam kalite yönetimine ilişkin sistematik yaklaşımını 1998 yılında stratejik planlama çalışmaları İle başlattı. Kuruluş 2004 yılında, bir kuruluşun başarılı bir şekilde yönetildiğini ve mükemmel kuruluş olma yolunda ilerlediğini gösteren ve EFQM Mükemmellik Aşamaları’ndan ikincisi olan "mükemmellikte yetkinlik" onayını aldı.

Alınan ödülün çalışanları ve yöneticileriyle tüm Bilim İlaç ailesinin başarısı olduğunu vurgulayan Bilim İlaç Genel Müdürü Erhan Baş şunları söyledi:

"Bu noktaya gelmek için çok çalıştık ve başarılı olduk. Türkiye'de toplam kalite yönetimini en iyi yapan firmalar arasına girdik. Ciddi ve iddialı hedeflerimiz var. Toplam kalite alanında Avrupa'nın en iyileri arasında üst sıralara çıkmak istiyoruz. Temel hedefimiz 2009 yılından itibaren Avrupa pazarlarında uluslararası eşdeğer ilaç üreticileri İle rekabet etmek ve küresel bir ilaç firması olmaktır."

Bilim İlaç 2006 Yılı Ulusal Kalite Büyük Ödülü Finalisti / 01.11.2006
Kuruluşumuz Türkiye’de kurumsal mükemmellik anlayışının yaygınlaştırılması ve bu alanda başarılı örneklerin ortaya çıkarılarak kazanılan deneyimlerin paylaşılması amacıyla, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından 1993'den bu yana her yıl verilen Ulusal Kalite Ödülleri organizasyonunda finale kalma başarısını göstermiştir.

2006 yılının Kalite Ödülü’ne hak kazanan kuruluşlar, 21-22 Kasım 2006 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek 15. Kalite Kongresi’nin son gününde yapılacak ödül töreninde açıklanacaktır.

2004 yılında "EFQM Mükemmellik Aşamaları”ndan 2.si olan ve bir kuruluşun başarılı biçimde yönetilip mükemmel kuruluş olma yolunda ilerlediğini gösteren "Mükemmellikte Yetkinlik" onayını almamızdan sonra bu yıl, bir kuruluşun Avrupa veya dünyada en iyi olma şansını elde etme aşamasında olduğunu gösteren "Ulusal Kalite Ödülü Finalisti" olarak "Ulusal Kalite Ödülü" kazanma imkanına kavuşmanın gururunu tüm Bilim İlaç ailesi olarak taşıyoruz.

Bilim İlaç, SAP Sisteminde Canlı Kullanıma Geçti / 16.02.2006
6 Şubat 2006 tarihinden itibaren, Bilim İlaç'ın tüm birimlerde temel iş süreçleri SAP ortamında on-line olarak gerçekleştirilmeye başlanmıştır.

İDS Scheer proje danışmanları tarafından geliştirilen ve Bilim İlaç'ın, ilaç sektöründeki yenilikçi ve öncü kuruluş olma özelliğine katkıda bulunacak olan SAP projesi ile firmanın stratejik planına bağlı bir hedefi daha gerçekleştirilmiştir.

Bu adımın atılması sonucunda, iş süreçlerinin entegre yapısı en somut örnekleriyle ortaya çıkacak ve her çalışanın yaptığı işin, şirket faaliyetlerinin bütününe olan etkisi görülebilecektir. SAP ayrıca, yönetim kademelerinin tüm iş süreçlerini görebilme ve şirket politikalarını yönlendirme gücünü de artıracak modern bir uygulamadır.

Bilim İlaç, CPHI Uluslararası İlaç Fuarı’ndaydı / 06.11.2005

01-03 Kasım 2005 tarihleri arasında Madrid’te düzenlenen CPHI Uluslararası İlaç Fuarı’na Bilim İlaç, bu sene 6. kez katıldı. Her sene ayrı bir şehirde organize edilen, multinasyonal ve enternasyonal hizmet veren büyük firmaların katıldığı fuar, önümüzdeki sene Paris’te yapılacak. Bilim İlaç bu yıl organizasyona katılan 1.500 firma arasında yer aldı.
Bienal'e Bilim İlaç desteği / 01.11.2005

Bilim İlaç “Yılaşırı Destekçisi” olarak, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, 17 Eylül-30 Ekim 2005 tarihlerinde gerçekleştirilen 9.Uluslararası İstanbul Bienali’nde yer aldı.
Bilim İlaç Moldova Ulusal İlaç Fuarı’ndaydı / 01.10.2005

Moldova Ulusal İlaç Fuarı Moldexpo, Kishinev'de, 21-23 Eylül 2005 tarihleri arasında düzenlendi. Bilim İlaç'ın da katıldığı fuar, Moldova’daki büyük ilaç firmalarının katılımıyla her sene Eylül ayında Kishinev'de düzenleniyor.
Bilim İlaç, Mükemmellikte Yetkinlik Onayını Aldı! / 01.11.2004
Bilim İlaç 2004 yılında EFQM Avrupa'dan, Mükemmellikte Yetkinlik Onayı aldı ve Türk ilaç sektöründe bu yetkinliği belgeleyen ilk ulusal kuruluş oldu.

EFQM (European Foundation For Quality Management-Avrupa Kalite Yönetim Vakfı) mükemmellik modeli, kuruluşların mükemmellik yolunda ilerleyip ilerlemediklerini ölçerek, yönetim sistemlerini geliştirmeleri konusunda destek veren bir aracı niteliği taşıyor. Ayrıca kuruluşların gücünü ve iyileştirilmeye açık yanlarını görmelerini sağlayarak, çözüm üretmeleri konusunda teşvik ediyor.

Bilim İlaç 2004 yılında EFQM Avrupa'dan, Mükemmellikte Yetkinlik Onayı aldı ve Türk ilaç sektöründe bu yetkinliği belgeleyen ilk ulusal kuruluş oldu.

Bilim İlaç, sonuçlara yönlendirebilme, müşteri odaklılık, liderlik ve amaçların tutarlılığı; süreçler ve verilerle yönetim, çalışanların geliştirilmesi ve katılımı, sürekli öğrenme, yenilikçilik ve iyileştirme, işbirliklerinin geliştirilmesi, kurumsal sosyal sorumluluk kriterlerine gösterdiği uygunluk neticesinde EFQM belgesini almaya hak kazandı.

Türkiye'de bu modelin yönetiminden ulusal kalite hareketinin öncüsü Türkiye Kalite Derneği (KalDer) sorumlu.

İTO’dan Aldığımız Altın Berat Ödülü / 31.05.2003
%100 ulusal sermayeye sahip olan şirketimiz, kurumsal vatandaşlık politikamızda vurguladığımız gibi ülke ekonomimizde değer yaratmaya devam etmektedir.
Bu anlayış doğrultusunda şirketimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da en yüksek vergi ödeyen şirketler arasına girerek, İstanbul Ticaret Odası tarafından en yüksek vergi ödeyen şirketlere verilen “altın Berat”ı, Sanayi Ve Ticaret Bakanı Sn. Zafer Çağlayan ile Maliye Bakanı Sn. Kemal Unakıtan’ın katılımıyla düzenlenen törende almıştır.
KURUMSAL SORUMLULUK RAPORU
Kurumsal Sorumluluk Raporu
Sorumluluğumuzu Paylaşıyoruz. Türkiye’ye rapor veriyoruz.
YARATICI FİKİR PLATFORMU
Yaratıcı Fikir Platformu
Fikirlerinizi önemsiyoruz.
Bizlerle yaratıcı fikirlerinizi paylaşmak için...
TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ
Toplum Gönüllüleri
Çözümün Bir Parçası Olmak İçin!
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri
AVRUPA KALİTE BÜYÜK ÖDÜLÜ
Alzheimer Çağrı Merkezi
2011 Avrupa Kalite Büyük Ödülü Bilim İlaç’ın
KariyerKariyer Site HaritasıSite Haritası Bize UlaşınBize Ulaşın
İletişim Formuİletişim Formu Bilim'den HaberlerBilim'den Haberler BasınBasın
AnketlerAnketler Büyük GörBüyük Gör RSSRSS
KISISEL VERILERIN KORUNMASIKişisel Verilerin Korunması
Bilim İlaç hakkındaki yeniliklerden
haberdar olmak için kayıt olun!
Bizi Takip Edin! Facebook Twitter Linkedin
© 2005-2022 Bilim İlaç
BİLİM PLAZA Piyalepaşa Bulvarı Kaptanpaşa Mah. Zincirlikuyu Cad. No:184 34440 Beyoğlu / İstanbul Tel: (212) 365 15 00 - Faks: (212) 276 29 19
Bu sitedeki bilgiler, hekim veya eczacıya danışmanın yerine geçemez.