Yeni işe başlayan tüm çalışanlarımız için ilk iş gününün heyecanını ve ilk izlenimin önemini bilir, yeni Bilim Ailesi üyesinin yeni görevine ve çalışma alanına adapte olma süresini en aza indirmek ve kurumsal sistemleri öğrenmesini sağlamak amacıyla gerekli hazırlıkları kendisi işe başlamadan önce tamamlarız. İşe başlayan her bir çalışanımızı Oryantasyon süreci ile oryantasyon programına tabi tutarız.
Oryantasyon süreci, iş teklifi yapılan çalışanın iş teklifini kabul etmesi ile başlamaktadır.
Çalışanın kurumsal süreçlere adapte olmasını sağlayacak bilgi, beceri, öğrenme ihtiyacının karşılanması üzere tasarlanan Oryantasyon programı ise farklı ihtiyaçlara göre özel tasarlanmıştır.
Genel Oryantasyon Programı dışında bölüm içerisinde uygulanan öğrenme araçları, eğitimler, bilgilendirmeler, prosedür ve talimatları kapsayacak şeklinde hazırlanan Oryantasyon Programının ikinci aşaması olarak “Bölüm Oryantasyon Programı” uygularız.
Yeni işe başlayan çalışanlarımız için tanımlanan bu formal sürecin yanında, yeni çalışanlarımıza kurum kültürümüzü informal boyutunu aktaracak ve şirket içinde daha hızlı sosyal ortam yaratılmasını sağlayacak “KANKA”larımız yeni işe başlayacak kişiye şirket içerisindeki ilk zamanlarında destek olurlar.
Kankalık uygulaması ile,
- Daha deneyimli bir kişi tarafından birikmiş bilgi ve tecrübenin aktarılması,
- Oryantasyon sürecinde yer alan kişinin yeni bir bakış açısı kazanması,
- Kankanın Liderlik becerilerinin geliştirilmesi,
- İşe yeni başlayan kişinin Kurum Kültürüne adaptasyonunun hızlandırılması,
- İşe yeni işe başlayan kişinin iş ortamında sosyalleşmesine yardımcı olunması hedeflenmektedir.