“GÖNÜLLÜLÜK” çalışan bağlılığına, başarısına ve gelişimine katkı sağlamak için bir fırsat...
Entelektüel seviyesi, sosyal sorumluluk bilinci yüksek çalışanlarımız için, toplumsal sorunların çözümünün bir parçası olmak önemli bir motivasyon ve manevi doyum kaynağıdır. Bu kaynağı kullanarak hem kendi gelişimlerinde, hem de toplumsal gelişimde yapabilecekleri sınırsızdır. Ayrıca Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri platformunda gönüllülük yapan çalışanlarımız gönüllülük projeleri ile kazandıkları becerileri iş başarısına ve yetkinlik gelişimine dönüştürür. Sosyal sorumluluk bilinci yüksek çalışanlar işe alım sisteminde, kariyer kriterlerinde ve eğitim uygulamalarında bir adım öne geçer.
Gelecek liderlerimiz ise liderlik becerilerini gönüllü projeleri gerçekleştirerek geliştirir. Çünkü yöneticilerin mevcut statüleri gereği, bir organizasyon içinde belirlenmiş işleri yönetmek için, kendilerine bağlı çalışanlarına işleri delege etmeleri ve sonuçları yönetmeleri bir gönüllü projesini yönetmekten çok daha kolaydır. Oysa gönüllü projelerinde önemli bir toplumsal problemi görmek, konfor alanınızın dışına çıkarak etki alanınızı genişletmek durumunda kalırsınız. Seçtiğiniz veya yarattığınız bir sosyal sorumluluk projesi için kişileri ikna ve motive etmek, desteklerini almak, onları bu hedef doğrultusunda çalıştırmak, gönüllü olarak devamlılıklarını sağlamak, bunları işlerinin dışında ek bir zaman ayırarak ve sorumluluk alarak yapmaları için motivasyonlarını ve enerjilerini yüksek tutmak liderlik becerisi gerektirir. Projeleri yöneten ve projelerde yer alan çalışanlarımız aynı zamanda ciddi bir kişisel gelişim ve farkındalık sürecinde yer alır.

“Bilim ilaç Toplum Gönüllüsü olmak demek, gönüllülük için kimsenin yaratamadığı zamanı yaratmak demektir.”
2012 yılı itibariyle 11 ilde, Türkiye’nin her noktasına ulaşabilen toplam 20 ekip ile faaliyet gösteren 1043 kişilik gönüllü platformumuz, Türkiye ve Avrupa’da en başarılı uygulamalar arasında gösterilmektedir.